Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s opravou zubu, mám je příšerný, zubní kameny, zkažené zuby ![]()
Půjde to nějak opravit? Na těch předních mám výplň. Vůbec nevím co je kaz a pigmentová skvrna Kolik by to mohlo stát. Stoličky mám v pohodě bez kazu. Spodní zuby taky žádný problém jen ty přední horní jsou hrůza. Snad nebudou muset všechny ven. mám nárok na korunky od pojišťovny zdarma? Nebo nějakou jinou možnost? Ve čtvrtek jdu k zubaři. Takže jsem dost nervózní s jakou cenou mám počítat. A zuby si čistím pravidelně i 3× denně.
No nechápu ![]()
Zasílám foto
Předem děkuji za pomoct ![]()
Hodnotím podle mé zkušenosti. Každý zubař má ale jiné ceny. Jedna plomba cca 2500,–..
Na pojišťovnu korunky ani bílé výplně nejsou. U tebe vidím 6× přední zub, troufám si říct ( ceny mého zubaře ) cena celkem minimálně 10tis.. Případné čištění kanálků se cena může i zdvojnásobit.. Nikdo ti tu ale nedokáže říct přesně co a jak.
Na korunky si myslím, že to není. Šikovný zubař opraví ale opravdu záleží na hloubce kazu. Já jdu třeba zítra na malý mezizubní kaz dvou stoliček a mám si vzít 5500,–
![]()
Příspěvek upraven 08.10.23 v 12:30
Těch 50 tisíc pro sichr bych si určitě dala stranou, ale víc to nebude. Vypadá to, že kořeny budou zdravé.
Na pojišťovnu jsou preventivky, rentgeny a trhání (a to jen tam kde s pojišťovnami mají smlouvu). Všechno ostatní se hradí. Můj zubař má za malou plombu cca 1500, velkou kolem 2-3 tisíc. Korunky - endodoncie kolem 3-5 tisíc, a potom korunka 6-8 tisíc.
@Zlobolka123
A myslíte, že je možnost udělat vše při jednom sezení? Nevím proč na to trpím. Už před rokem jsem měl zubní kameny a pigmentové skvrny též na horních zubech. Stačilo pískování a zuby zase pěkné. Teď už mě bolí zuby i při šištění.
@Lily Evans u VZP píšou toto
Z protetických výrobků jsou od 1. 1. 2022 mimo jiné plně hrazeny korunky estetické plášťové z kompozitního plastu na přední zuby, celokovové plášťové korunky, celkové snímatelné zubní náhrady základní a částečné
@Zubouky jako nevím o zubařovi co dělá plastové korunky, ale třeba někdo jo… Zubaři které znám já dělají metalokeramické nebo celokeramické.
Já teď u zubaře neplaila ani bílou plombu. Řeším korunky na 2 stoličky, u kterých se budou dělat i kanálky. Takže to je asi něco jiného než u předních, nemám tušení jak to je
Ale zubař mi nabídl, že je vše možné udělat na pojišťovnu, jinak možnost keramické korunky cca 16tisíc/1zub implantát potom kolem 24 tisíc/1 zub. Určitě to nebude na jedno sezení.
@Zubouky píše:
@Zlobolka123
A myslíte, že je možnost udělat vše při jednom sezení? Nevím proč na to trpím. Už před rokem jsem měl zubní kameny a pigmentové skvrny též na horních zubech. Stačilo pískování a zuby zase pěkné. Teď už mě bolí zuby i při šištění.
Na jedno sezení nevím
Opravdu tu záleží, jak jsou zasažené kořeny. Jestliže budou potřeba pouze výplně, tak bych řekla na 2×. Mě plomboval v jeden den vždy 3 zuby. A trvalo to déle jak hodinu. Myslím, že ani ty nevydržíš třeba 2 hodiny s pusou do kořán.
Oni ty panty nejsou všemocný
Nejsem zubař, jen mám vlastní zkušenosti se špatnými zuby. Nedokážu říct, proč máš takové problémy. To ti řekne zubař ![]()
Tak můj zubař má na každého pacienta 30 minut. Udělal 1 zub posílám foto před a po.
Cena 1360. Takže to bude na dlouho
@Zubouky píše:
Tak můj zubař má na každého pacienta 30 minut. Udělal 1 zub posílám foto před a po.
To není moc dobré teda.. Nemůžeš se objednat tak, aby si na tebe vyhradil celou hodinu? Za jak dlouho máš další termín?
3 zuby naráz se dají zaplombovat úplně v pohodě.. ![]()
@Zubouky píše:
A ještě koukám na to foto opravy. To je nahoře nějaký stín nebo ti kus plomby odpadl?
Nevíte jak je to u dětí? Normálně jsme chodili k zubarce, za plombu se nic neplatilo.Po půl roce jdeme na preventivní, už neobjednává sestra, udělali si recepci pro asi tři zubaře v baráku. Pritel prišel s tím, že si mám nachystat 1000 Kč na dočasnou výplň mléčného zubu. A ve finále to bude opravovat úplně jiný zubař.
@Lena 25 píše:
Nevíte jak je to u dětí? Normálně jsme chodili k zubarce, za plombu se nic neplatilo.Po půl roce jdeme na preventivní, už neobjednává sestra, udělali si recepci pro asi tři zubaře v baráku. Pritel prišel s tím, že si mám nachystat 1000 Kč na dočasnou výplň mléčného zubu. A ve finále to bude opravovat úplně jiný zubař.
Kolegyně má vnučku (5let).. Malá měla malý kaz (tečku) na mléčném zubu. Oprava 1500,–.. Myslím, že můžete být ráda za tu 1000
je to otřesné ![]()