Opravky v 9. třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
26.6.21 21:21
@Ja-rekk píše:
Pěkně sis to okecala, ale je to blbost, kdo umí, nemá pětku. Pětku dám pouze tehdy, pokud není vůbec na čem stavět a děcko neovládá ani učivo prvního stupně, takže například jednoduchou násobilku. Je sice pravda, že každý učitel známkuje jinak, ale pětka téměř vždy jednoduše znamená, že dítě nemá o probírané látce ani páru. A pokud se někdo takový hlásí na střední školu(nevím, jestli je to tento případ, jelikož to zakladatelka nepíše, píše škola, to může být učňák ), tak je to vždycky velikánský průšvih a děcko se akorát pár měsíců potrápí.

Píše škola, ale současně mluví o přijímačkách. Ty se na učňák nedělají. :nevim: Takže maturitní obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
26.6.21 21:25
@NiKina píše:
Držím palce. Prostudujte ty podmínky, ale určitě opravky zvládne.Není to tak vzácné, rozhodně ne na naší základce. Děti v pohodě udělají přijímačky z matiky, ale z matiky propadají. Kde je chyba?
Někdy je třeba brát v potaz to, co dítě fakt umí, ne známky. A to se může v určitých případech i diametrálně lišit. Kór po letošním na hlavu postaveným roce.

Sorry, ale tyhle plky mají pouze a jen ti, kteří potřebují nějak okecat vlastní neúspěch.

Chlapec zakladatelky buď prostě a jednoduše neumí - nebo se totálně vyserinkal na distančku. Jinak by letos basu na výzo neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
26.6.21 21:58
@SAJ píše:
Píše škola, ale současně mluví o přijímačkách. Ty se na učňák nedělají. :nevim: Takže maturitní obor.

Pravda, no tak jsou dvě možnosti, buď se chlapec hlásil na školu, kam vezmou každého nebo si zahrál na frajera, vyfláknul se na distančku, protože přece konec, tak co by se namáhal. No není jediný, takových co se přepočítali je více než dost. Taky budu mít tu čest se s pár deváťáky vidět na opravkách. Asi se robátka nemůžou s tou základkou pořád rozloučit, no nevadí, já je rád uvidím. Nicméně stejně trvám na tom, že takovým by bylo lépe na učňáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
26.6.21 22:09
@Ja-rekk píše:
Pravda, no tak jsou dvě možnosti, buď se chlapec hlásil na školu, kam vezmou každého nebo si zahrál na frajera, vyfláknul se na distančku, protože přece konec, tak co by se namáhal. No není jediný, takových co se přepočítali je více než dost. Taky budu mít tu čest se s pár deváťáky vidět na opravkách. Asi se robátka nemůžou s tou základkou pořád rozloučit, no nevadí, já je rád uvidím. Nicméně stejně trvám na tom, že takovým by bylo lépe na učňáku.

No, toto fakt není dnes normální, že se s prominutím narve každý na maturitní obor. Jsou děcka co prostě patří na učňák. Pokud někdo nemá tolik rozumu, aby nedopustil propadnutí na základce, tomu opravdu chybí předpoklady ke zvládnutí maturitního oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
26.6.21 22:18
@Popeladym píše:
No, toto fakt není dnes normální, že se s prominutím narve každý na maturitní obor. Jsou děcka co prostě patří na učňák. Pokud někdo nemá tolik rozumu, aby nedopustil propadnutí na základce, tomu opravdu chybí předpoklady ke zvládnutí maturitního oboru.

moc skol, malo decek. Z me devitky se na ss dostali vsichni, kdo podali prihlasky, nekteri bez prijimacek. I ti, co maj z hlavnich predmetu 4, Jejich boj,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
26.6.21 22:21
@Popeladym píše:
No, toto fakt není dnes normální, že se s prominutím narve každý na maturitní obor. Jsou děcka co prostě patří na učňák. Pokud někdo nemá tolik rozumu, aby nedopustil propadnutí na základce, tomu opravdu chybí předpoklady ke zvládnutí maturitního oboru.
@Popeladym píše:

Tak já jsem stejného názoru. Celkově mi vadí ten dnešní pohled na učňáky, přitom by to pro některé bylo opravdu to nejlepší řešení. Není to žádná hanba, jenže to si dnes moc žáků a rodičů nemyslí. Často rvou děti na střední školy za každou cenu. No každého volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
26.6.21 22:35
@matkabagristy píše:
moc skol, malo decek. Z me devitky se na ss dostali vsichni, kdo podali prihlasky, nekteri bez prijimacek. I ti, co maj z hlavnich predmetu 4, Jejich boj,

Jo, bohužel. Vím, že to tak je. Dost jich takhle konči se základkou. Učňák je fuj a maturitní nezvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
26.6.21 22:45
@Ja-rekk píše:
Tak já jsem stejného názoru. Celkově mi vadí ten dnešní pohled na učňáky, přitom by to pro některé bylo opravdu to nejlepší řešení. Není to žádná hanba, jenže to si dnes moc žáků a rodičů nemyslí. Často rvou děti na střední školy za každou cenu. No každého volba.

Myslím, že toto je hodně o nesoudnosti rodičů. Hrozně se hraje na,, pozlátko,, Jak ono by to vypadalo, kdyby dali robě na učňák. :) A o řemeslníka, co něco umí, je už teď problém zavadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
26.6.21 23:08
@Popeladym píše:
Myslím, že toto je hodně o nesoudnosti rodičů. Hrozně se hraje na,, pozlátko,, Jak ono by to vypadalo, kdyby dali robě na učňák. :) A o řemeslníka, co něco umí, je už teď problém zavadit.

Ano často to tak je, ale ne vždy za to mohou nesoudní rodiče. Třeba můj 15ti letý bratr, milovník aut a motorů měl od útlého dětství sen, chtěl a stále chce být automechanik. Na konec tedy na učňák půjde, těší se, ale měl před pár měsíci takové období kdy váhal. A to i přesto, že je to jeho dětský sen a auta jsou jeho celý svět. Pochybnosti měl z důvodu, že se bál, aby ho kluci z fotbalu neměli za blbce. To bylo samé :„Já tam chci, ale co když se mi budou smát? Budou mě chtít holky?“ A takových obav měl několik, už to skoro vypadalo, že si dá přihlášku na ekonomku. Jak přišel zrovna na tuto školu, to nedokázal vysvětlit, nikdy předtím o ní nepadlo ani slovo. Máma z toho byla dost špatná. Věděla jak moc tam on sám chce, ale kvůli názoru co někde zaslechl, začal otáčet a jistý si nebyl. Naštěstí si nechal včas vysvětlit, že je pro něj nejlepší, když si bude stát za svým názorem a už se zase těší. Ale že to dalo práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
27.6.21 08:21
@Popeladym píše:

no, otázka je, jestli jde o nesoudnost rodičů, nebo nekvalitu učňovského školství :nevim: jako statisticky čím vyšší vzdělání, tím nižší nezaměstnanost. a je to měsíc-dva, co studentská unie (nebo jak se ten spolek jmenuje?) upozorňovali na extrémní nezaměstnanost učňů, na to, že téměř polovina z nich se stějně profesně nevěnuje oboru, kterým se vyučila, na velké rozdíly v kvalitě výuky a na to, jak na tom byli v průběhu distanční výuky nejvíce biti :nevim: jo, a taky že je obtížné si pro ně dodělat maturitu, protože nemají dostatečné znalosti, aby zvládli nástavbu. jako rodič bych se taky hodně rozmyslela, kdybych měla dítě dát na takovou školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí