Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
potřebovala bych poradit.
Už tři týdny máme opruzenou prdelku. Zkoušela jsem všechny možné mastičky co jsou volně k mání. Protože používáme bavlněné plíny začala jsem přebalovat mnohem častěji, jen aby mrňavá nebyla v mokrém. Po týdnu marného boje jsem šla k doktorovi, ten zkonstatoval, že má Marjánka moučnivku, musíme několikrát za den mazat fialkou, vše co strká do pusy vyvařovat. Ovšem nevím co s jejíma ručičkama
a na prdelku jsem dostala Fungicidin. Po několika dnech nastalo zlepšení, ale stačil delší pobyt v pokakané plínce a byly jsme na začátku. Po dalším týdnu jsem šla opět k doktorovi, tentokrát jsem dostala Pimafucort. To první byla antibiotika, v tomto druhém jsou i hormony. A výsledek žádný. Prostě stačí když se pokadí, já na to hned nepřijdu a máme pořád zadek jako pavián. Omývám jí ho heřmánkem, jak jen to je možné je bez plíny. Ale vzhledem k ročnímu období a tomu, že je nám 6 měsíců to moc nejde. Takže aspoň večer před koupáním.
Pokud máte někdo nějakou zaručenou radu, prosím, sem s ní.
Díky moc
Hamina
Ahojky
Holky hodně doporučujou Imazol,ale já s nim zas tak spokojená nejsem.Nám bohužel pomáhá pouze pimafucort,občas nivea a ted taky obyčejná jemná vazelína.A hoooodně větrat ![]()
Ahojky Petra
AHOJ,NEVIM JESTLI POMŮŽU JÁ MAZALA HOLKY INDULONOU MODROU A BYLI VPOHODĚ.STARŠÍ 7 LET A MLADŠÍ 18 MĚSÍCŮ.PÍŠU TI JEN SVOJÍ ZKUŠENOST. MACEK
nevím, co přesně poradit, mažu jenom rybilkou. Pokud se objeví náznak opruzeniny, nakydám tam toho hodně a je po problému. Večer nechávám dobrou hodinu rozbalenou, aby se vyvětrala. Přidám topení a nechám jí jen v tričku a ponožkách. Když píšeš, že jsi zkoušela všechno, zkusila jsi i Pytiol (nevím, jestli jsou tam správně ty y a i), ale já sama trpím na opruzeniny, zvlášť v létě (jak se trochu opotím - je zle) a Pytiol mi vždycky pomůže !!!!!!!!! Zkus možná ještě jiný ubrousky na prdelku a jiný pleny, i v tom by mohl být problém. Ivča_K
Ahoj,
my jsme měli taky takový problém. Mažu už od narození Penatenem. Ale často ho nechávám větrat. Teď už sice míň, protože leze, ale dřív když jsme byli doma tak byl nahatý. Musela jsem změnit ubrousky na prdelku (používám Nivea), ale spíš mu omývám zadeček vodou. Taky bych zkusila asi změnit plenky. Možná budou lepší jednorázové, hodně toho nasáknou a mimi je skoro v suchu.
Jana
Jednorázovky používám, ubrousky jsem vyřadila a umývám jen vodou. Malá byla pořád v pohodě, až teď ty poslední tři týdny. jinak díky za tipy.
Hamina
Bohužel co mazat ti asi moc neporadím, opruzený jsme zatím nebyly, v práci jsme používali třeba kombinaci menalinda ( stejné složení je aviril baby ) + dermazulen, ale pravda nebyly tam kvasinky.
Zrovna nedávno se to řešilo na rodině na http://www.rodina.cz/diskuse2072.htm a někdo tam radil vyvařit plínky, ale hlavně vydesinfikovat i ty svrchní kalhotky možná mají něco v lékárně a nebo by šlo použít Dezinfekční prostředek Mio Fresh od bambino mio
http://rodina.cz/…ofresh_1.jpg
Dezinfekční prostředek na pleny - Mio Fresh
Mio Fresh je jedinečný produkt. Je to první desinfekční prostředek, který je příznivý pro jeho uživatele, je absolutně neškodný vůči životnímu prostředí a schopný biologického rozkladu. Je antibakteriální a během praní má schopnost likvidovat chorobopolodné zárodky, plenky vyčistí, osvěží a zbaví zápachu. Zároveň také zmírňuje potřebu plenky vyvařovat či předem namáčet.
Balení obsahuje 1 kg.
Cena včetně DPH: 249,00 Kč
Snad jsem ti aspoň trochu poradila
![]()
Přeju hezký svátky a zdravou neopruzenou prdelku ![]()
Ahojky,
existuje tady o tom několik diskusí - nejobsáhlejší je tady: http://emimino.cz/modules.php?…, určitě tam radu najdeš.
Holky, je opravdu takový problém se před založením nové diskuse podívat, jestli už tu podobná někdy nebyla, popř. ji oživit? ![]()
Peta
tak nejlepší na opruzeniny je fialka,rychle to zahojí stačí natřít jednou,max dvakrát,nebo doktorka nám ještě předepsala pytiol..ten taky zabral hned.Vyzkoušela jsem všechno možné ale jen tyto dvě věci pomohly.Malá na to dost trpí,používám pampersky,po změně značky hlavně huggies s.flex se objevily docela velké opruzeniny…vrátila jsem se k pamp.a vše o.k.
Někde v diskuzi radily měsíčkový krém od Weledy, tak jsem ho koupila a fakt je lepší než vše ostatrní, co jsem zkoušela, je sice dražší, ale vyplatí se to. Ale i tak se opruzenina nevytratí během týdne, úplně vymizela asi až tak za 3 týdny. Moučnivku malá taky měla, natírala jsem jednou denně gentiánkou a pomohlo to.
Ahojda, tak my mame ted take takove potize s malou. A nejvic ze vseho nam pomaha, omyvat vodou a detskym syndetem(to je to mydlo, co neni mydlo
) a vetrat vetrat vetrat. Mam poradne pusteny topeni a porad za ni beham s hadrem…no ale jde to. Lepsi nez vsechny masti. Jinak na zaver, az nez ji treba pred spanim dam plenku ji necim namastim( stridam infadolan, doma skvarene, nesolene
lo a zakladni masticku z lekarny).
Zajimave je, ze kdyz nosila nase starsi cacorka pleny, nikdy, ale nikdy, se nam neoprudila a nemazala jsem ji nicim. ![]()
Hezký večer,
z vlastní zkušenosti mohu doporučit Bepanten nebo Imazol.
Pokud už je dupka červená jedna z těchto dvou mastí určitě zabere.
Mám zkušenost, že pokud už je červeno, krémky typu Sebamed na opruzeniny nezaberou.
Beruška
normálně natřít fialovou vodičkou na aftíky ale jen potapkat né potírat
Nam taky pomaha Imazol. Je skvely, Ale v mmomente, jak je mala nejak nemocna, treba momentalne rostou zouky, nebo kdyz taky mela moucnivku tak nepomaha vubec, ale vubec nic.
Ahoj, my nemely zadny problem. Pouzivam rybilku, pri naznaku problemu bepanthen, ten je vynikajici, pomaha i v zahybech faldiku. No a pouziovame jednorazove pleny - Pampers aktiv a ubrousky Pampers sensitiv. a telovou kosmetiku ma sebamed, ale prechazime na Weledu. hodne stesti a at to prejde.