Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte holky prosím vím že je tu hodne iskusí na toto tema…ale potřebuju poradit i tak…mame za sebou první noc z porodnice doma…a byla to hruza..malej mel asi bolení a pořad se kroutil a kažá plínka byla pokakana k ranu už sjem si všimla opruzeniny a tak sjem namazala větší vrstovu sudocremu…ale ted rano sjme ho otirala aoni mu vyrašili krupejky krve z toho uplen sjme se viděsila..ma k nam přjít dnes odpoledne doktroka mam strach že mem seřve že jsme neschopná postarat se o syna..prsímporadte jak mu to rychle zalečit…co proto mužu udelat…
![]()
Rychle zaléči = do dnešního odpoledne? Nijak.
Nech ho co nejvíc bez plíny, větrat, sušit, máznout Imazolem.
Prosím tě, doktorka je od toho, aby ti poradila, ne? Hlavně větrat, umývat vodou a né ubrouskama. Já teda používám na velké opruzeniny Pytiol, ale ten se pro děti už nedoporučuje, kvůli nějaké složce.. Pokud to má do krve, tak bych se bála, že se to do oběhu asi opravdu dostane. Pokud můžeš přitopit, tak ať je nahatej na nějaké podložce.
@piškotíček rychle se ani pes nevyto.. nechávej větrat - co nejvíc, maž preventivně. Jinak můžeš omývat heřmánkem (ale né pořád, 2× denně)..
Nemáte třeba doma jiný plíny než v porodnici? Může to být i tím…
Ještě dodatek - jestli dáš malou vrstvu krému, nebo velkou, to na tom nic nezmění. Dávej malou - musí to větrat.
@Krkael nemylsím do enšního opledne prostě aby se mu to zahojilo..je mi ho moc líto… @Sibyla0 jjd ěkuju…jen co dorazí chlap z města zatopí pořadne…a nechám ho pořadne vetrat…a umývat teda normalne pod tekoucí vodou? a rukou?…
@piškotíček píše:
@Krkael nemylsím do enšního opledne prostě aby se mu to zahojilo..je mi ho moc líto… @Sibyla0 jjd ěkuju…jen co dorazí chlap z města zatopí pořadne…a nechám ho pořadne vetrat…a umývat teda normalne pod tekoucí vodou? a rukou?…
No myslela jsem, že to chceš vyléčit než přijde Dr, že proto jsi o ní psala… Hlavně větrat, musí to bejt prostě na vzduchu… ![]()
@piškotíček jo.. Já ubrousky používala jen venku jako nouzovku. Nejlepší je voda. Pokud byla po… až za ušima vzala jsem to Sebamedem. Ono to občas je tak mazlavý, že to jen vodou nejde. Nebo se dá koupit obyčejné dětské mýdlo - tvrdé, to docela hezky tu kůži vysušuje. Ale zase když to má do krve, tak bych natírala i Bepanthenen, ten je dobrý na hojení. To vysušování by ho mohlo ještě víc bolet a mohlo by to praskat ještě víc.
@piškotíček omývat vodou, černým čajem nebo odvarem z heřmánku, řapíku. Hodně větrat a u nás zázračně pomáhal imazol.
Určitě vynechat ubrousky, malej to měl taky a taky do krve. Koupila jsem netkanou textilii a umývala jen vodou a tím. Pak se to konečně zahojilo, před tím nic nepomáhalo. A k tomu bepanten.
Doktorka tě nesežere, taky se nám to stalo. Dobrý je ten imazol. Při přebalování ho nech vyvětrat, aby uschla voda z ubrousků. A nejlépe ubrousky vynechat.
Může mít i reakci na plenky, nebo na ubrousky ![]()
@piškotíček taky jsem to u malého po prichodu z porodnice mela do az krve a byla jsem vydesena, ze ho to boli a ze budu u mudr. vypadat jako matka, co neprebaluje a flaka to…vetrat prdelku jsem moc nemohla, byl porad podelany, travili jsme pul dne v koupelne a měli skoro 20plen denne
trvalo to tak 3 tydny a byla jsem z toho fakt hotova
co opravdu pomohlo, bylo myti zadecku vodou nad umyvadlem, omyvani cernym cajem a mazat imazolem nebo podupkat tou fialovou vodickou ‚gencialka‘ nebo jak. vydrz, bude lip! ![]()
Náš malý to měl pravidelně (než jsem na to přišla) z jednoho druhu vlhčených ubrousků. Když teď používám vlhčené ubrousky, tak ještě potom vždy použiji suchý ubrousek, abych mu to vlhké setřela do sucha. Když měl ale zrovna opruzeniny, tak pouze čistá voda s hodně heboučkou látkou a hlavně nechat ho bez plenky na podložce (samozřejmě musí být teplo v bytě).
@peta81 děkuju jsme ráda že se to nestalo jen mě…prý by to mohla být i reakce na ubrousky a nebo na plýny tak jsme přítele poslal pro jiný na zkoušku…a budu omývat tea jen vodou…a jen takový dotaz mam omývat převařenou vodou nebo stačí po kohoutkem..tekocí voda…vlažná