opruzeniny

1102
7.1.07 19:36

opruzeniny

Ahoj Maminky, malému se udělali opruzeniny na zadečku a na pytlíčku :( pravidelně ho mažu Rybilkou, přepaluju nejméně každé 3 hodiny někdy i častěji když je pokakaný. Poraďte mi nějaký fígl jak ho mám chudáčka zbavit opruzenin.Doktor mi poradil na obličej když má vyrážku ze slintání Indulonu a ta pomohla mám jí skusit i na zadeček?
Děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
272
7.1.07 19:40

Ahojky my používáme na zadeček Bepanten a mohu vřele doporučit.Jakmile se zadeček trošku oprudí namažu při každém přebalení a druhý den už je to v pohodě.

Zuzík+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
7.1.07 19:42

Na detskem oddeleni v nemocnici se maze pytiolem. Voni po oriskach a za chvili je po problemu. Jen nevim, jestli to neni na recept. A nebo zkusit bepanthen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
7.1.07 20:06

Manža nedavno hlidal sam Prcka a oprudil ho do krve.
Nechavala jsem co nejvic bez plen,po každem kakani sprchovala a umyvala mymi ntim gelem.A mazala Imazolem krempastou.za par dni bylo po všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.1.07 20:16

opruzeniny

Já používám taky bepanten nebo ondřejovu mast dělanou v lékárně - napsala nám ji doktorka na lišej na obličeji, ale má výdž jen asi měsíc a byla toho docela velká pixla a mně to bylo líto vyhodit, tak jsem ji začala používat na prdýlku a osvědčila se moc dobře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.1.07 20:18

opruzeniny

Jo a ten Imazol používala švagrová - měla ho na předpis a taky zabral výborně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
7.1.07 20:26

Imazol dostane koupit i volne.Stojo kolem 70,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
7.1.07 21:28

Bepanhten, Bepanthen jedine :-) mam s nim jen ty nejlepsi zkusenosti. Na vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
7.1.07 22:29

Ahoj, při nejhorším opruzení jsme úplně vynechali navlhčený ubrousky a otírali plínkou namočenou v černém čaji (pak nejde vyprat), hodně větrali a mazali měsíčkovo mastičkou od Welledy a to jediný pomohlo (vyzkoušela jsem kde co) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
7.1.07 23:20

Taky se mi ted malá oprudila, dnes přímo hrozně, mám pocit, že je to po DM bio příkrmech..
Ale co chci říct, že mi manžel přinesl Pytiol, a je tam psáno, že je až pro děti starší 10let!
Tak s tím budte opatrné. Dobrou Lenquita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
7.1.07 23:21

opruzeniny

nám poradil kožař (malý je alergický na huggies ubrousky, opruzoval se až do krve- o jsme zjistili bohužel až dodatečně) taky ten čaj, mýt pod vodou, přebalovat, co nejčastěji a větrat a mazat ho pomocí Tanno hermal lotian (používá se to i na neštovice, vysušuje to - je to takové mlíčko) - lze koupit v lékarně a od té doby ho mažu jen tím, do druhého dne vše v pořádku. bepanthen, rybilka nám vůbec nezabírala..
Pokud je to ale horší případ, tak nám dětská předepsala Pevaryl krém, ten je bezplatně a je i na infekce kvasinkového původu. Používá se i na bradavky, pokud chytnete „plíseň“ (svědí vás, popř. píchá v prsou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
8.1.07 07:30

Nám zabízal Aviril baby (červená tuba) a teď máme Imazol krém. Máme ho od dr. na předpis a nic jsme nedopláceli :)

• Citovat
  • Upravit
468
8.1.07 08:45

souhlasim s holkama, co rikaly Imazol! Nam nic jineho nezabralo. Pouzivali jsme ho na nejvetsi opruzeniny. Ty lehke resime vetranim a beznou masti, pouzivame detsky krem od nivei. Bepanthen nam vubec nezabiral (radili mi to v porodnici) a zadecek byl jeste cervenejsi. Detska mi doporucila ten Imazol, nedam na nej dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
8.1.07 10:09

Já mám výborné zkušenosti s Weledou - na opruzeniny. Je opravdu výborná, pokud nějaká opruzenina vůbec vznikne (mě se to stalo jen jednou), tak velice rychle zabírá (do druhého dne) a navíc je bez konzervační látek a jiných sajrajtů. Což si myslím, že je pro mimi velice důležité. Mě třeba bepanthen zrovna moc neoslovil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
10.1.07 19:24

nam dlouho fungoval bepanten a pak mel malej najednou uplne cerveny brisko a zadecek :oops: . Koupila jsem weledu, protoze jsem nechtela moc casto mazat tema dryjakama, co jsou na predpis a dostali jsme je od doktora. Zabrala uzasne!! ted nepouzivam nic jinyho a opruzeninu jsme nevideli nekolik mesicu :lol: No, a vlhcene ubrousky jen na cesty do mesta. stejne mi strasne smrdi. sama bych se jima neutrela ani nahodou. Doma pouzivame repikovy cajik s par kapkami olejicku na natrhane kuchynske ubrousky. a je to super. A navic levnejsi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí