Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevím jestli už tahle diskuze neproběhla, určitě ano, ale nedaří se mi jí najít. Takže kolikrát dáváte spát svoje dítka přes den? Malá má 8 měsíců chodila spát dopoledne, pak po obědě. Kolem 15.30 s ní vyjíždí babička na hodinovou procházku a stane se, že ještě usne v kočárku. Koupeme a uléháme kolem 19.00h.
Teď nám to spaní přes den trošku stávkuje, tak bych jenom ráda věděla jestli jí už třeba nestačí spát jenom po obědě, jaké máte zkušenosti vy?
Ahoj,
u obou holek to mame stejne. Prekopavaji si spankovy rezim cca po mesici nebo max. mesici a pul samy.
Zoe momentalne spava 11-12,30 doma v postylce a pak na odpoledni vychazce od 15,30 do 16,30. Rano vstava o mezi osmou a pul devatou a vecer jde spat v osm.
Nedavno jeste spavala jen jednou denne a to pres poledne tri hodiny v kuse zaroven se sestrou.
Terik
ahoj, Kleo,
asi moc neporadím, tak jenom příspěvek do diskuze - právě řešíme to samé - dřív Baruška spala dopoledne (cca 30 min.) a po obědě (to jezdíme s kočárkem, takže cca 1 h.) a když se náhodou jelo s kočárem i odpoledne, usnula většinou znovu na cca 30 min.
koupeme taky v 19 h. vstáváme mezi 6 - 8, jak kdy.
teď se jí nějak nechce spát dopoledne. tedy, mne si očička, zívá, ale jak se pokusím unosit nebo dám do postýlky, řev. když to nejde, nechám jí a to mi u oběda usíná už v židličce.
je nám 10 m. nechci to nějak lámat přes koleno, když se jí bude fakt chtít spát, usne i v sedě.
hezkou neděli.
Ahoj, já mám teda dítko extrémně nespavé, ale je v jiném věku než tvé, tak se to stejně nedá srovnat.
Moje švagrová má ale 8 měsíční holčičku a říkala, že spí 2 hodiny dopoledne a 2 hodiny odpoledne. V noci spí od 19 do 7.
Filípek spí teď přes den 2×, jednou po obědě a potom kolem 5-6hodiny. No a chodí spát v 10.
Taky bych byla radši, kdyby chodil spát jenom po obědě a večer usínal dříve, ale zatím nevydrží.
Každé mimčo má svůj režim, myslím že by malé klidně stačil jeden spánek.
Ahoj, Kačka si taky každou chvilku mění spací režim. Přes den mi chodila 2× denně spát - dopoledne kolem 11-ti a odpoledne kolem 16-ti, což bylo ideální, protože večer pak usnula kolem devíti a spala až do rána. Ale taky nějak přes den stávkuje, občas mi usne tak kolem oběda na půl hodinky a pak mi usne na chvilku po koupání kolem sedmé večer, což je na pytel, protože pak usíná až kolem půl jedenácté nebo v jedenáct. Už to neřeším a nevidím tak tragicky, hlavně, že spí celou noc. Ostatně nevím, jak bych ji měla přimět přes den spát, když nechce - to ani nejde. Spíš je u nás horší to, že se teď naučila usínat mi v náručí a pak ji přenáším do postýlky. Nějak mi nechce v postýlce usnout. A to od malinka byla naučená, že usínala sama v postýlce bez nějakého uspávání. Prostě jsem ji položila a spala. A v noci kolem druhé nebo třetí hodiny zapláče a ví, že ji vezmu k nám do postele a u nás dospí do rána. Taky špatný zlozvyk, ale ten mi tolik nevadí, jako to, že usíná v náručí.
Vitek spal do 14ti mesicu dopo9ledne 2 mhodky a odpoledne minimalne 2 hodky. Pak jsem ho zacala davat az po obede a trvalo mesic, nez si zvykl. Ale zacala jsem to delat, protoze mu trvalo hooodne dlouho usnout. Nebo, kdyz spal dopoledne, nechtel jit odpoledne. Jinak bych to i nechala.
Natalka - 11mes. spi pres den jen 30min po obede, vecer chodi spinkat kolem 19:30 a spi krasne celou noc do 8hod. Pres den si moc klidu neuziju, ale vecer si to vynahradim ![]()
Ahojky, holčiny, díky za názory. Už druhý den zase Áda spává normálně, tzn. dopoledne a po obědě. Noci jsou ještě takové všelijaké,ale snad se to spraví. Doufám, že jsem to s tím spaním přes den nezakřikla!!! ![]()
Ahoj,
můj 7 měsíční Lukášek měl standardně následující režim:
Vstává mezi 7 a 8 ráno, dopoledne spal od 10 do 11:30, odpoledne v kočárku od 14h cca 1,5-2h, večer usínal ve 20h. Ale posledních pár dnů spí přes den jen 2× po půl hodinách. Dokonce odpoledne občas spát nechce (přes den usínal vždy při kojení, ale teď ho musím uspávat jinak).
Ahojky Klea,nedelej si s tim zadnou hlavu.Jen naslouchej sve malicke.Jen ona vi co potrebuje.Mam dve deti to prvni mi v tomto veku spalo jen jednou denne a to 1,5h.To druhe mi spava 2krat denne kolem dvou hodin.Ted zrovna prozivame zmenu a vypada to,ze za chvilku bude spat jen jednou.Kazde ditko je unikat a proto neexistuje stejny metr na deti.Jen se ji snaz porozumnet a nenut ji do neceho co ona nechce.
PS:vzpominate si na nase leta ve skolce,kdy nas nutili jit spat po obede?Ja jsem to nesnasela.Jesteze dnesni doba vi vic.