Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat máte některá z Vás zkušenosti s cvičením na steppru a kojením. Kamarádka mně upozornila že když začnu cvičit tak ztratím mléko. Mému chlapečkovi budou teprve čtyři měsíce a já plně kojím a nerada bych o mléko přišla. Je také pravda že potřebuji pár kilo shodit zvlášť po vánocích
díky za rady a zkušenosti.
no problem ![]()
většinou to tvrdi ty, co necvičily- pěkná výmluva
![]()
já začala chodit do posilky 3 měs. po porodu a odstavila jsem sama v 11 měs., tedy o mléko jsem nepřišla.
Irias + štěpán 22,5 m.
Ahojky,
já začala běhat 2 měsíce po porodu a 3 měsíce po porodu začla hrát basket. Kojila jsem 14 měsíců ![]()
Rozhodně se nepřepínej, cvič, kam tělo dovolí.
Alča.
jojo, souhlasim s holkama. Ale vymluva je to pekna a strasne moc lidi tomu veri ![]()
Tak to moje kamaradka tvrdi, ze prisla o mliko, protoze cvicila na prsni svaly (?)(?)(?)
Malému je skoro rok a už asi 2 měsíce chodím 2× týdně do posilovny. Prsní svaly cvičím taky a mléko jsem rozhodně neztratila. Je fakt, že zvedám „muší váhy“, ale že by se při cvičení ztratilo mlíko to slyším poprve. Navíc cvičím s malým 4× denně Vojtovku a ten celodenní kolotoč dá někdy mnohem víc zabrat než hodina v posilovně
Někdy je zabíračka i se zdravým dítkem, tak kolik kojících matek by tu potom asi zbylo ![]()
Ahoj, já chodila donedávna na aerobik a chodily tam normálně kojící matky a uplně bez problému. Taky se tam po porodu chystam znovu.
Tak cvičení zdar! ![]()
Ahoj holky, já jsem taky začala cvičit hned po šestinedělí a po císaři a zatím pořád bez problémů kojím, navíc doktor říkal, že v tom nevidí žádnej problé, jen se nepřetěžovat.myslím, že to má svý výhody, hojí se mi líp jizva a taky mám vždycky hned lepší náladu, což prospívá i malé:)))
Ahoj, můžeš sportovat bez omezení, co ti tělo dovolí. I spinning, aerobic, bouling, squash, posilování, běh, míčové hry, na co si vzpomeneš. Nic nevadí…
Sportu zdar ![]()
2 měsíce po porodu jsem začala chodit na aerobik, teď po 4 měsících na spinning a vše v pohodě. Dělám i kliky na prsní svaly.
Já jsem začla jezdit spinn, když malýmu byly dva měsíce.Ze začátku to se chce šetřit a postupně přidávat.Hlavně hodně pít!Myslím si že to není žádnej problém cvičit, když kojíš.Jak už psaly tady holky, snad jenom dobrá výmluva.
Já jsem hodně taky cvičila prsní svaly, a uhnala jsem si z toho zánět.Nevěděla jsem že je to z toho, upozornila mě na to laktační poradkyně.Už jsem jeden zánět proděla, když malýmu byly dva týdny tak asi proto.Druhej zánět jsem měla když malýmu bylo 8 měsíců.Mám hold citlivější jedno prso. ![]()
já jsem hned po 6-nedělí začala znovu trénovat a hrát závodně volejbal. 3× týdně trénink a 1× týdně zápas. neměli jsem žádný problém, odstavovala jsem sama na 1 roce.
Nevím,jak na to kamárádka přišla,ale je to přesně naopak,cvičení tvorbu mléka podporuje, a s tím,že je to jen výmluva,musím souhlasit.
Tak se taky připojuju - po 6nedělí aerobik a od Emičky 3 měsíců i spinning a uplně v pohodě. Teď se snažim 2× tejdně na spinning a jednou na aerobik a nedělá to žádnej problém - snad jen, že mam permanentně namožený nohy
![]()
taky chodím na aerobic a makáme hodinu a půl a neodpustím si nic. TAKY CHODÍM NA AQUA AEROBIC A MLÍKO MÁM POŘÁD. aKORÁT MĚ NĚKDY BOLÍ PRSA JAK SKÁČEM, MÁM JE VELIKÁ. JINAK SE CÍTÍM VELICE DOBŘE A ANI MĚ NEBOLÍ ZÁDA KDYŽ TAHÁM MALOU.CHODILA JSEM I S HONZÍKEM AKOJILA BEZMÁLA 2 ROKY. TAKY ŘÍKÁM ŽE JE TO JEN VÝMLUVA. PÍŠU BLBĚ MÁM PŘES RAMENO MALOU A CUKÁ SE POŘÁD.