pití zeleného a červeného čaje

22
5.1.07 17:41

pití zeleného a červeného čaje

Chtěla bych vás poprosit o zkušenosti s pitím zeleného a červeného čaje (já, ne mimi :lol: )
Malé bude 8 měsíců a já kojím ještě tak 6× denně. (pytlíkový zel. čaj piju denně).
Přes internet jsem si ve zdravé výživě objednala zelený čaj SAYONARA a červený HANNASAKI.
Pak mi to nedalo, a protože tam měl prodejce i poradnu (nějakého doktora), tak jsem zaslala dotaz, jestli je vhodné pít tyto čaje během kojení a on mi odepsal, že účinky těchto čajů nebyly během těhotenství a kojení ověřeny a proto ho nedoporučuje.
Dneska jsem si (po 1/2 roce :idea: ) přečetla příbal. leták a bylo tam napsáno (u červeného čaje) kromě spousty pozitivních účinků snad na všechny potíže, že upravuje i tvorbu mateřského mléka 8O .
Z toho pro mě logicky vyplývá, že by nic nemělo bránit jeho pití a tak jsem z toho trochu zmatená, když ten doktor řekl opak. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85
5.1.07 19:10

Ahoj, já si myslím, že si ten doktor nebyl jistý, tak raději nedoporučuje, kdyby něco… jinak ten červený čas sem tam piju, pije ho i má kojící kamarádka a žádný problém s tím nemá :wink: Ale rozhodnout se samozřejmě musíš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.07 20:19

já jsem teď začala se zeleným a příště si koupím i hannasaki a že by mi to vadilo na kojení - to se mi nezdá, ochutnalas rooibos? mňam

Petra

• Citovat
  • Upravit
300
5.1.07 20:40

Roibos je skvělý. Pila jsem ho v těhotenství i na snížení vysokého tlaku. Nechtěla jsem brát žádné prášky. Taky mě po něm přestala pálit žáha. Je skvělý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
5.1.07 21:57

čaj

u zeleného čaje může člověk prý pít 1 až 2 šálky denně, ne víc, obsahuje třísloviny a mimču se to špatně zpracovává (může být z něj podrážděné)- obecně se doporučují spíše bylinkové (fenykl atd.), opět ne v obrovském množství. Dokonce jsem někde četla, že nejvhodnější je šípkový čaj- ale zatím jsem to nezkoušela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí