Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
mě se tenhle „problémek“
netýká ( mám holčičku ), ale kamarádka má 14-ti měsíčního chlapečka a začíná se potýkat s problémem přetahování předkožky
. Její dr, jí řekla, že už by měla v roce začít, ale jají kamarádka jí zas radí, že se to nemá dělat „násilím“. Prý jí její dr. říkala, že se tomu má nechat volný průběh
. Takže jsou tu dva názory dr. a teď neví jak dál
. Byla bych ráda za Vaše rady a zkušenosti. ![]()
Bibinka
Ahojky, asi se budu opakovat, ale mrkněte s kamarádkou na tento článek, mně osobně moc pomohl v rozhodování ![]()
http://www.rodina.cz/…s/detail.asp?…
Verča
Ahoj, my taky nepřetahujeme.
Paní doktorka to dvakrát zkusila (na roční a dvouroční prohlídce) a pokaždé to šlo úplně přetáhnout, takže to prý máme jen občas zkusit.
Mně to ale moc nejde
Jak je ten pinďa celý měkký, tak ho vždycky tak nějak zatlačím komplet
. Nechám to tedy zase na paní doktorce, stejně tam docela chodíme. Já se bojím, abych to nějak nehnala silou.
Každopádně mi kamarádka, která žije v Anglii, potvrdila, že tam se to rozhodně nedělá, nechává se tomu volný průběh a kdo má problémy, tak by je měl asi stejně.
M.
Nám řekla doktorka na 8.měsíční prohlídce, že máme přetahovat 2× týdně. Takže to občas udělám, když si na to vzpomenu. Naštěstí to jde dobře.
Ahoj, teď to řešíme u nás v deníčku a naše deníčková dr. chystá brzy na tohle téma článek.
Et
nesahat aspoň do dvou let, nebo občas zkusit přetáhnout po koupání…nechat chlapečka žmoulat si ho samotného, tím se to uvolní. A jestli vydržížš pár dnů, na toto téma bude od naší MUDr. Kkatus nový deníček květňátek 2005…K.
Dík za rady ![]()
Budu sledovat Květníčkový deníček a doufám, že pak kámoška na to přijde
.
KRISTIAN-docela mě rozesmálo to „nechat chlapečka žmoulat samotnýho“
No, ještě, že mám tu princeznu
![]()
Bibinka
Jé, já Šimonkovi říkám ať si na šulínka nesahá a ono je to u těch chlapů fakt přirozený. Jen nevím proč si tam sahají ti dospělí kluci?
V+Š(13m)
Ahojte maminky,
my jsme teď byli s prckem na 10ti měsíční prohlídce a tam mně mudr. řekla, že to mám opatrně zkoušet, že ho má hodně slepeného a aby se postupně uvolňoval. Prý by s tím potom mohl mít problémy. A jinak kamarádka byla s 3 letým synem na sice malém zákroku s pindíkem, ale pak si ho nechtěl nechat ošetřovat. Tak jsem si řekla, že jestli tomu můžu předejít, tak to budu opatrně zkoušet!