Opruzeniny - nic nepomáhá

1078
6.12.05 13:25

Opruzeniny - nic nepomáhá

Mám 8,5 měsíční holčičku a doteď jsme neměly problém. Už asi 2 týdny má střídavě červený zadeček a „pipku“. Přitom používáme pampersky od narození a mažu ji pokaždé Nivea baby proti opruzeninám. Až teď začaly problémy. Už jsem ji zkusila namazat i Bepantenem a Aviril baby, ale nic nepomáhá. Ona dost pláče, pravděpodobně ji to pálí. Přebaluji ji teď tak 6-7 za den + na noc. Vždy ráno je to lepší. Co zabere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
596
6.12.05 13:34

Ivulko,
zkus si koupit v lékárně míchanou mast Synderman a aqua calcis, třeba pomůže. :wink: Pa Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
6.12.05 13:35

Ahoj,
zkus zmenit plinky, ubrousky i krem. Ja jsem pouzivala taky dlouho jednu znacku ubrousku a vsechno v pohode a najednou se Betka osypala a pri pouziti jinych to preslo. Oni tam treba vyrobci daji vic nejake latky a je to.
Taky nevim, jestli kojis nebo davas UM. V pripade kojeni si davej pozor, co jis, Betka se osypavala snad uplne po vsem, papriky nemuzu jist dodnes a to ji je uz 16 mesicu :-( Je mozne, ze reaguje na neco v tom mliku, tak zkus na 2-3 dny zaradit fakt jen tvrdou dietu a uvidis, jestli to zabere.
Drzim palce
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
6.12.05 13:39

Ahoj Ivulko,
co by mělo zabrat určitě je Pevaryl pasta, napíše ti ji dětská dr., ale je k mání i bez předpisu a to za cca 150,–Kč. Pasta je lék, který se používá na plenkové záněty, není to běžmý kosmetický výrobek…jo a zabírá velice rychle, takže honem pro něj :lol: Ať už jste vpohodě! :D
Iriss +2 svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
6.12.05 13:40
:wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
6.12.05 13:42

Malá měla lehce opruzený zadeček a nakonec zabral Bübchen proti opruzeninám. Teď sleduju, že má prcku lehce načervenalou z červených Helen, což dřív neměla :? . Tak se snažím střídat „igelitky“ s prodyšnými a jde to. Ale už je, bohužel, kupovat nebudu, jinak jsem s nima byla moc spokojená. Jo, a jinak mě mamka říkala, že býval dobrej Pytiol ( v lékárně )a zabíral rychle. Tak ho mám pro jistotu v záloze, kdyby selhal Bübchen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
6.12.05 13:42

Nám pomohl Imazol - http://www.lekarna.cz/…x30gm-pasta/

Peta

• Citovat
  • Upravit
354
6.12.05 13:47

Ahoj, Dr.nám říkala,že se značky plenek mají střídat,jinak dochází k opruzeninám.je fakt,že vystřídání plenek vždy zabralo a taky Imazol jak psala Missorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
6.12.05 13:51

Ahoj.Tak já jsem naštěstí tímto problémem neprošla,ale moje kamarádka měla stejný problém.Vyzkoušela všechno možné a nakonec se přišlo na to,že je to nejspíš plísňová infekce.Kojila a mimčo mělo moučnivku,která nebyla vidět a ani na mamince se nic neprojevilo.Jen to opruzení zadečku.Tak nastal kolotoč.Nic bližšího k tomu nevím,ale docela by mě to taky zajímalo,jestli má nějaká maminka s timto zkušenost.

Vinona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
6.12.05 13:59

Na opruzeniny nám úplně nejlíp pomáhá (na radu našeho dr.) fialová vodička, genciánka nebo jak se to přesně jmenuje. Za pár dní se krásně zahojí.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.12.05 14:12

Ahoj, hodně pomáhá zadeček nechat „větrat“, prostě mimi rozbalit. Nám taky zabralo fénování - vysoušení vlažným vzduchem z dostatečné vzdálenosti (pokud se miminko nebude fénu bát). A vysušené opruzeninky jsme s úspěchem doléčili Pityolem (volně prodejná mast). Jinak nám tehdy nezabralo vůbec nic vč. Bepanthenu :(
Také se nedoporučuje používat vlhčené ubrousky, je lepší pouze omýt zadeček vodou a jemně osušit. Ať jste brzy v pořádku!
nepřihláš. Vvv

• Citovat
  • Upravit
152
6.12.05 14:16

Ahoj Ivulko,

taky bych Ti doporučila ten Imazol krémpastu, dá se volně koupit, stojí cca 60Kč. Po něm budete mít pokoj hned, uvidíš. Jinak není špatný i ten Bubchen krém proti opruzeninám, jak už tu někdo zmiňoval - nedávno už jsem si myslela, že už najedeme na imazol, ale Bubchen to úplně spravil za 1 den.
Hodně větrat bez plínky, přechodně nepoužívat vlhčené ubrousky - ale jenom vodu, nemydlit - ale to asi všechno víš.

Viťka+Pavlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.12.05 14:18

Ivulko, ještě mě napadá jedna věc: nám se občas malej oprudil (jakoby osypaný a načervenalý zadeček) v době zavádění příkrmů asi tak ve věku tvojí holčičky po něčem, co mu způsobilo „agresivní hovínka“ :) Možná dáváte nové ovoce, zeleninu, zkus zkontrolovat i papání, třeba by pomohlo jednoduše tu „kritickou“ baštu na chvilku vy:,–(it…
Vvv, co je líná se přihlásit :roll:

• Citovat
  • Upravit
107
6.12.05 14:21

Ahoj,
nam pomaha bezvadne Bepanthen a nemuzu si ho vynachvalit. Mala se jednou take strasne opruzila a to pri zmene ubrousku. Mazala jsem ji pri kazdem prebaleni. a do dvou dnu to bylo fuc.Nam nejvic vyhovuji ubrousky Helen Harper. Jinak jsem slysela, ze bezvadne zabira na opruzeniny materske mleko, tak pokud jeste kojis, tak to zkus. Pa a drzim palce.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
6.12.05 14:22

Zkus na chvíli vyřadit ubrousky a utírat žínkou.Jinak Imazol je malý zázrak na opruzeniny.

Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky