Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám 8,5 měsíční holčičku a doteď jsme neměly problém. Už asi 2 týdny má střídavě červený zadeček a „pipku“. Přitom používáme pampersky od narození a mažu ji pokaždé Nivea baby proti opruzeninám. Až teď začaly problémy. Už jsem ji zkusila namazat i Bepantenem a Aviril baby, ale nic nepomáhá. Ona dost pláče, pravděpodobně ji to pálí. Přebaluji ji teď tak 6-7 za den + na noc. Vždy ráno je to lepší. Co zabere?
Nejnovější recenze z kategorie Dětské zásypy
Přečtěte si článek: Opruzeniny u miminka: Jak se jich zaručeně zbavit?
Ivulko,
zkus si koupit v lékárně míchanou mast Synderman a aqua calcis, třeba pomůže.
Pa Andrea
Ahoj,
zkus zmenit plinky, ubrousky i krem. Ja jsem pouzivala taky dlouho jednu znacku ubrousku a vsechno v pohode a najednou se Betka osypala a pri pouziti jinych to preslo. Oni tam treba vyrobci daji vic nejake latky a je to.
Taky nevim, jestli kojis nebo davas UM. V pripade kojeni si davej pozor, co jis, Betka se osypavala snad uplne po vsem, papriky nemuzu jist dodnes a to ji je uz 16 mesicu
Je mozne, ze reaguje na neco v tom mliku, tak zkus na 2-3 dny zaradit fakt jen tvrdou dietu a uvidis, jestli to zabere.
Drzim palce
Kacica
Ahoj Ivulko,
co by mělo zabrat určitě je Pevaryl pasta, napíše ti ji dětská dr., ale je k mání i bez předpisu a to za cca 150,–Kč. Pasta je lék, který se používá na plenkové záněty, není to běžmý kosmetický výrobek…jo a zabírá velice rychle, takže honem pro něj
Ať už jste vpohodě! ![]()
Iriss +2 svišti
Malá měla lehce opruzený zadeček a nakonec zabral Bübchen proti opruzeninám. Teď sleduju, že má prcku lehce načervenalou z červených Helen, což dřív neměla
. Tak se snažím střídat „igelitky“ s prodyšnými a jde to. Ale už je, bohužel, kupovat nebudu, jinak jsem s nima byla moc spokojená. Jo, a jinak mě mamka říkala, že býval dobrej Pytiol ( v lékárně )a zabíral rychle. Tak ho mám pro jistotu v záloze, kdyby selhal Bübchen.
Ahoj, Dr.nám říkala,že se značky plenek mají střídat,jinak dochází k opruzeninám.je fakt,že vystřídání plenek vždy zabralo a taky Imazol jak psala Missorka.
Ahoj.Tak já jsem naštěstí tímto problémem neprošla,ale moje kamarádka měla stejný problém.Vyzkoušela všechno možné a nakonec se přišlo na to,že je to nejspíš plísňová infekce.Kojila a mimčo mělo moučnivku,která nebyla vidět a ani na mamince se nic neprojevilo.Jen to opruzení zadečku.Tak nastal kolotoč.Nic bližšího k tomu nevím,ale docela by mě to taky zajímalo,jestli má nějaká maminka s timto zkušenost.
Vinona
Na opruzeniny nám úplně nejlíp pomáhá (na radu našeho dr.) fialová vodička, genciánka nebo jak se to přesně jmenuje. Za pár dní se krásně zahojí.
Lenka
Ahoj, hodně pomáhá zadeček nechat „větrat“, prostě mimi rozbalit. Nám taky zabralo fénování - vysoušení vlažným vzduchem z dostatečné vzdálenosti (pokud se miminko nebude fénu bát). A vysušené opruzeninky jsme s úspěchem doléčili Pityolem (volně prodejná mast). Jinak nám tehdy nezabralo vůbec nic vč. Bepanthenu ![]()
Také se nedoporučuje používat vlhčené ubrousky, je lepší pouze omýt zadeček vodou a jemně osušit. Ať jste brzy v pořádku!
nepřihláš. Vvv
Ahoj Ivulko,
taky bych Ti doporučila ten Imazol krémpastu, dá se volně koupit, stojí cca 60Kč. Po něm budete mít pokoj hned, uvidíš. Jinak není špatný i ten Bubchen krém proti opruzeninám, jak už tu někdo zmiňoval - nedávno už jsem si myslela, že už najedeme na imazol, ale Bubchen to úplně spravil za 1 den.
Hodně větrat bez plínky, přechodně nepoužívat vlhčené ubrousky - ale jenom vodu, nemydlit - ale to asi všechno víš.
Viťka+Pavlík
Ivulko, ještě mě napadá jedna věc: nám se občas malej oprudil (jakoby osypaný a načervenalý zadeček) v době zavádění příkrmů asi tak ve věku tvojí holčičky po něčem, co mu způsobilo „agresivní hovínka“
Možná dáváte nové ovoce, zeleninu, zkus zkontrolovat i papání, třeba by pomohlo jednoduše tu „kritickou“ baštu na chvilku vy:,–(it…
Vvv, co je líná se přihlásit ![]()
Ahoj,
nam pomaha bezvadne Bepanthen a nemuzu si ho vynachvalit. Mala se jednou take strasne opruzila a to pri zmene ubrousku. Mazala jsem ji pri kazdem prebaleni. a do dvou dnu to bylo fuc.Nam nejvic vyhovuji ubrousky Helen Harper. Jinak jsem slysela, ze bezvadne zabira na opruzeniny materske mleko, tak pokud jeste kojis, tak to zkus. Pa a drzim palce.
Lenka
Zkus na chvíli vyřadit ubrousky a utírat žínkou.Jinak Imazol je malý zázrak na opruzeniny.
Dana