Focení s bleskem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
166
6.12.05 09:49

Focení s bleskem

Zdravím všechny maminky a prosím o radu.Máme 2 měsíční mimi a tatínek nám zakazuje fotit dítko s použitím blesku :oops: .Jenže v případě,že ho nepoužiji,je výsledné foto né příliš kvalitní :roll: .Obhajuje to tím,že dítě by mohlo začít šilhat.Máte některá s tímto problémem zkušenost?Děkuji.

vinona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
6.12.05 10:06

Tak já si nemyslim, že zrovna blesk souvisí s šilháním. Ale je fakt, že nějak by to vliv na oči mít mohlo.
Ale současně přiznávám, že malou jsme fotili od narození (ještě v porodnici) s bleskem. Opravdu jinak nic moc vidět není. Ale je fakt, že díky tvému dotazu mě napadlo, jestli to třeba nesouvisí s neklidem malé, ale asi ne…jsem zvědavá na další odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
6.12.05 10:12

Ahojky,

nejsem žádný odborník přes oči, ba ani na focení :D , ale domnívám se, že focení s bleskem na očička žádný účinek nemá a už vůbec ne na šilhání. Toť můj názor :D .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
6.12.05 10:13

Ahojte, môj manžel je vášnivý fotograf amatér a už má naštudované, že mimi prvého pol roka s bleskom fotiť nesmieme, vraj to môže poškodiť zrak.

belmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
6.12.05 10:14

Kdysi jsem četla, že svítit do očí obecně je velmi nebezpečné, i očař, když se dívá do oka, že musí být moc opatrný, aby neposvítil na slepou skvrnu. Asi to popletu, snad mě nějaká lékařka opraví, ale v krajním případě by snad mohlo dojít k ohrožení zraku …
Když byla malá malá :)))))), tak jsme si dávali pozor, většinou jsme s bleskem fotili jen, když spala, v porodnici vůbec!
Je fakt, že ty fotky za nic nestojí, možná je to hloupost … ale radši jsme nic neriskovali.
Ale o šilhavosti bych pochybovala, to je nějaký defekt souhry okohybných svalů či co.
Každopádně - novorozenečkovi bych do očí rozhodně nebleskala!!!

Prosím, odbornice, nekamenujte mě, jen opravte:)

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
6.12.05 10:20

Gábinko nestraš :lol:. Malá je taky čertisko neklidné a to blesk opravdu nepoužívám.Jen někdy,když jej zapomenu vypnout :oops: .Četla jsem ale názor očního lékaře a píše,že blesk novorozeňatům neškodí.Ale asi nic se nemá přehánět.

Vinona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
6.12.05 11:15

Ak mas moznost, otoc si blesk do stropu, budes mat aj maksie svetlo. Alebo si blesk prelep bielym papierom, potom vsak musis upravit expoziciu, taky prelepeny tiez nepali tak do oci. A svetlo je prirodzenejsie. Inak vseobecne silne svetlo do oci nie je nic prijemne… My sme zo zaciatku fotili maleho prave s prelepenym bleskom.
Zelam krasne fotky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
6.12.05 13:12

Ahoj

Použití blesku vůbec nesouvisí s šilháním. Ale je pravda, že může mít vliv ostré světlo na očička, jak u malého miminka, tak u dospělého člověka, např. horší zrak, zákaly a tak. Myslím, že občasné vyfocení bleskem by tolik vadit nemuselo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
6.12.05 13:20

Tak nějak jsem to myslela i já, předpokládám, že malé miminko nekouká přímo do blesku, aspoň naše děti teda opravdu nekoukaly, spíše u toho spaly (dokud byly opravdu malinký). Myslím, že to občasné focení s bleskem nemá žádný zá:,–(ní vliv na kvalitu zraku.

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
6.12.05 13:37

Ahoj,
nekdo tu psal, ze i ocar musi davat pozor, aby neposvitil na slepou skvrnu?? To jsem nikdy neslysela… Chodim kazdy rok na ocni pozadi a tam se sviti primo do oka ostrym svetlem… Bude mi 31 a bryle nenosim, tak nevim… U novorozence jsme teda pozor davali, ale to mi prislo tak nejak automaticky, ani jsem po tom nepatrala, spis nejaky pud sebezachovy 8) Zeptam se ocare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.12.05 13:51

Ahoj,dle mych vyctenych poznatku se blesk pouzivat smi,ale nedavat fotak bliz jak metr nebo metr a pul (uz si nevzpominam)od oci.Myslim,ze kdyby se nesmelo fotit s bleskem,tak by nas na to upozornili jiz v porodnici,jelikoz manzel hned po porodu naklusal k dceri a fotil ji s bleskem v pritomnosti detske lekarky.Petra

• Citovat
  • Upravit
2114
6.12.05 20:31

Ahoj, tak podle me je to nesmysl. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.12.05 21:55

ahoj,
nezlob se, ale nepatří tvůj dotaz spíš do jiného fóra než pod neplodnost?
díky Lucka

• Citovat
  • Upravit
394
6.12.05 22:08

ja kdyz byla v porodnici,sestry vylozene zakazovali fotit s bleskem,tudiz je lepsi se mu vyhnout a fotit radeji venku pri slunicku..
Fotky jsou tak i mnohem hezci........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
6.12.05 22:30

Lucko,

díky za upozornění, přesunula jsem to.

Peta

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek