Opruzeniny - nic nepomáhá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rozmary
4.1.11 18:21

Za mě imazol,pomohl hrozně rychle,ale nesmí se užívat dlouhodobě,potom taky sudokrém je super.Zvlastní zkušenosti bych malé raději nechala zkontrolovat moč,jestli nemá zánět ledvin,protože jestli používáš od mala ty samé přípravky,není moc pravděpodobné že by to měla po plínách.My jsme s opruzeninama skončily až ve špitále,protože se pořád vracely,až tam malé přišli na zánět :roll:

• Citovat
  • Upravit
138
4.1.11 20:22

Ahoj,mám 5 měs.chlapečka, opruzeniny se mu objevily po ubrouscích,který byly parfémovaný,plenky používáme pampersky.Zkusila jsem tedy při těch parfémovaných ubrouscích omýt zadeček vataovým tamponkem namočeným ve vodě a nechala jsem uschnout.Zadeček od narození mažu SUDOCREMem,rybilka nam nevyhovovala. Sudocrem je vhodny i na potničky nebo pupinky a i kolem pusinky když to vypada na náběh lišeje od slintání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
1.4.13 14:29

Ahoj maminky máme průjem a do toho opruzelý zadeček..nic nám nepomáhá jsem zoufalá ten můj chlapeček nechce dát ani nožky k sobě a drží je ve vzduchu..:( :,( :,( Zkoušeli jsme rybilku, sudokrém, babypantenol, ted máme aviril pudr tak přes noc se to zlepší ale přes den když káká je to strašné. prosím o pomoc už neví jak mu pomoci :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
1.4.13 14:34

@kaja31 V9m, že by se to mělo použít pro dospělé, ale nám to pomohlo a dětská doktorka mi to sama poradila s tím, že po odeznění příznaků do týdne přestat používat - Pythiol. Je to taková smradlavá, hnědá, mazlavá mast, ale pomohla nám z nejhoršího. Zkus ji. Standardně jsem pak používala jen Sudocrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
1.4.13 14:39

Pythiol jsme taky meli a bohužel žádna změna Matysek ted spinká s polštářkem mezi nohama aby je neměl u sebe jinak drží jednu nožku pořád ve vzduchu :( chudáček je mi ho líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
1.4.13 17:42

Mému chlapečkovi velmi pomohl měsíčkový krém od weledy - doporučuju vyzkoušet. A pokud by ti nevadilo, že mu obarvíš zadeček, tak napřed bych doporučila namazat to párkrát genciánkou a pak bych mazala ten krém od weledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
1.4.13 18:43

Ona existuje i nejaka mast s gencialkou? nebo je to ta fialouva vodicka co se dava na afty? dekuji Vám moc za odpoved :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
1.4.13 20:40

Myslela jsem tu fialovou vodičku, co se dává na afty. V masti to nemají. normálně to tím namažeš (třeba pomocí štětiček do uší). Ona genciánka pomáhá na hodně věcí, nejen na afty a pro děti je nezávadná. Mě to pomohlo i na začátku kojení, když jsem měla pořád prasklinky na bradavkách - vlastně tohle jediné mi opravdu pomohlo a od té doby mám pokoj. Neboj, na ty opruzeniny to používají i v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
2.4.13 08:06

Dobře tak jdu udelat z maleho paviana… :P snad se mu to zlepsí dekuji za radu mooc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
2.4.13 09:09

A ještě jsem si vzpomněla, že nevím, čím mu ten zadeček myješ - já používám ubrousky, ale někdy to dočišťuji dětským olejíčkem (kápnu na odličovací tampón a opatrně zadeček otřu). Doufám, že malému se ten zadeček zlepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
2.4.13 09:12

No ja mu jen strcim zadecek pod vodu a necham oschnout..uz je to lepsi jeelikoz od vcerejska od 17h uz nemel srajdu uvidime co prijde dneska..:) moc vam dekuji za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
2.4.13 19:34

V té vodě také může být problém - myslím to tak, že když mu x-krát za den namočíš zadeček a neosušíš, jen necháš oschnout, tak tím neustálým namáčením ta kůže trpí - je celá rozmáčená - u miminek to je hned. Proto je čištění olejíčkama šetrnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
13.7.15 13:19

Ahoj holky, mám malou holčičku (rok a 3měsíce).Zatím na opruzeniny netrpěla, ale je to tak 14 dní zpátky co se ji udělala. Napřed to bylo jen slabé zčervenání, který jsem zahnala Bepanthenolem (používám od narození malé),pak se to zhoršilo, tak jsem začala zasypávat pudrem a teď se ji to rozšířilo až na stehýnka. Začala jsem mazat Sudokremem, ale žádný výsledek :,(.Používám jednorázové plenky z DM nebo Pampers, ubrousky Linteo. Nic jsem neměnila, že by to bylo z jinych plín. Už si nevím rady, prosím poradíte něco co vám opravdu pomohlo?? Předem děkuji za všechny rady :kytka:
 Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.7.15 13:23

@gloorka imazol krem, je fakt super. Jinak firma mohla změnit složení např u plen, nebo u ubrousků - tu chemii, čim je to napuštěné. Používej jednu značku, ubrousky na čas vynech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
13.7.15 13:23

Koupel z heřmánku a nechat kulíška běhat bez plímek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí