Optimální váha?

Anonymní
8.5.22 16:29

Optimální váha?

Dobrý den, je mi 15 let mám okolo 172 cm a cca 70 kg. Vzhledově bych řekla, že bych měla zhubnout.. Dětská bmi kalkulačka mi vypočítala, že mám normální váhu. Vzhledově to tak proste není. Takže je moje váha v pořádku nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3823
8.5.22 16:57

Zdravotně asi váha v pořádku je. Co se tyče vzhledu, ideální váha na 172 cm je tak 60 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
8.5.22 17:01

Tak asi sama musis videt, zda ses oplacana nebo ne? Nekdo i s takovou vahou muze vypadat super, protoze ma svaly a sportovni postavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
8.5.22 17:11

O něco víc vypovídající jsou míry, takhle od oka si myslím, že pokud se 170 mladá holka vejde do 40 a menší, tak to žádná tragédie není (s tím, že standard je tak 38, štíhlé holky dají tu 36, 40 je „krev a mlíko“).

Můžeš si nejde v lékárně nechat orientačně přeměřit poměr tuků-svalů (není to úplně přesné, ale tak základní informaci to dá), to ti řekne víc - jestli máš víc tuku, nebo víc svalů, a podle toho se zařídíš - pokud to máš ve svalech a vadí ti, jak vypadáš, tak budeš muset ubrat posilování a zařadit spíš vytrvalostní sporty. Pokud v tuku, tak naopak obecně přidat aktivitu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
8.5.22 17:16

Já myslím, že s tvojí vyskou by váha měla být ideálně 60-64 kg. Teda pokud nejsi třeba vzpěračka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
8.5.22 17:16

Ja mam treba sportovni postavu. BMI 22 a idealni vahu mi BMI kalkulacka presto pise o 4 kila mene. Co s tim? Nic. Toto je vaha, pri ktere se citim dobre, celkem bez problemu si ji udrzuju mnoho let a pri ktere mam i nejaka prsa :)
Tim chci rict, kazde telo nejde napasovat do idealnich tabulek, je to hodne o tom, jak se ty sama citis. Zdrave jez, pohybuj se. Pevne a tvarovane telo, ktere muze diky svalum vazit vice, se mne osobne libi vice nez hubene.

• Citovat
  • Upravit
68971
8.5.22 17:21

Celkově záleží dost na figuře, jak je člověk stavěnej, jestli to jsou pěkně pevný svaly nebo jenom kostra obalená tukem… Stejná výška/ váha může u jednoho stačit pěknou, pevnou mladou holku a u jiné někoho, na kom se sulc třese a objektivně by nějaká ta kila dolů (a svaly nahoru) potřeboval. Jinak ta tvá čísla nejsou nijak tragická, ale bez bliších souvislostí těžko říct, jak vypadáš, to za tebe kalkulačka nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
8.5.22 17:25

Tohle musíš vidět sama před zrcadlem, jak vypadáš. BMI nebo čisté jen čísla váha/výška nejsou moc vypovídající. Jinak bude vypadat holka s tvou váhou a výškou, která bude mít svaly a jinak která nebude nijak sportovat a bude mít na sobě převážně tuk.

• Citovat
  • Upravit
3958
8.5.22 18:49

Hlavně neblbni s dietami, jsi ještě ve vývinu. Váhu máš ok, mohla by být i o pár kilo nižší, ale je to v normě. Zkus se víc hýbat a jíst trochu zdravěji (pokud máš pocit, že jíš třeba víc sladkého nebo jiných prasáren).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2971
10.5.22 19:59

Je to spis pri horni hranici, ale porad v norme. Jestli se sebou chces neco mermomocí delat, zacni sportovat, pripadne koukni na jidelnicek, ono staci kolikrat treba nepit slazene piti, ale vodu a par kilo je do roka fuc, ani nevis, jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová