Orchidej, poradí někdo? :(

616
8.7.17 19:35

Orchidej, poradí někdo? :(

Ahoj holky, tak jsem se těšila, jak mi krásně pokvete orchidej… a já přijdu a ony všechny květy nerozpuklé jakoby zežloutlé a opadané… co dělám špatně?
Mám je na místě kde běžně kvetou… a zalévám je pravidelně jako vždy :(
A ještě jednu radu bych potřebovala, druhá orchidej vůbec ani nenakvétá a chce se rozmnožovat, co s tím mám dělat? Foto přiložím ;)

Děkuji moc rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
616
8.7.17 19:37

Tady jsou ty květy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
8.7.17 19:38

A tady to rozmnožování :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12209
8.7.17 19:43

A používáš hnojivo? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
8.7.17 19:44

Zkus dat do prusvitneho kvetinace, u mne to pomohlo..a pravidelne hnojit, urcite to pomuze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
8.7.17 19:52

Nezalevam jen ponořim do vody na cca 15minut jednou za 14 dní a kvetou krásne. Mam jen průhledne květináče, světla ani moc ne. Mam je vedle okna. A to že se ti chtějí množit je super. Taky teď jednu takhle mám. Čekám až bude mít kořeny a potom zasadim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
8.7.17 19:54

Takto vypadají aktuálně moje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24140
8.7.17 20:53

K té co se chce množit, taky jsem měla. Počkala jsem, až vytvoří dostatečně velké kořeny, pak ustřihla a zasadila. Chvíli se nic nedělo a nyní už mi kvete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
8.7.17 20:57

Moc děkuji, a máte pravdu! Vůbec mě nenapadlo že ta dotyčná je v keramice… před tím mi ale pravidelně kvetla :nevim: ale zkusim v pondělí moupit pruhlednej ;) a taky nový hnojivo :palec:
Díky za rady
@lachtanice86 nádhera :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
8.7.17 21:17

@Zuzka2016 možná bych i přesadila do většího a hnojit já přidávám i Vitalitykomplex a po něm letos kvetou krásně a mám plno výhonků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
8.7.17 21:41

@barabasek zkusím!

Jinak jsem zapoměla připsat že tím že je v keramice tak je fakt pořád vlhká @Saatine

Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
8.7.17 22:15

Přihodím jednu info z Východu (dle info feng-shui):
Kdo pěstuje doma orideje, pěstuje si (prý) nevěru.
orchidej = nevěra :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
8.7.17 22:22

@mgdln tomu nevěřím a navíc je to jediná kytka která mi doma kvete a kočky mi ji neokoušou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
8.7.17 22:26

@mgdln
Nebyla bych pověrčivá;) orchideje miluju roky a jsme fajn rodina;);)
Jinak mi to připadá premáčené- uhnilé. Ta co se chce rozmnožovat vypadá naopak super, to moc často nedělají a je to znak toho že se jim vede dobře. Jen vynechají jedno kvetení.,Prťata' si odsaď, podaruj kamarády,,maminku' pohnoj a ona zas nakvete:) a moje;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
3.2.19 16:08

HOLKY - SOS - moje orchideje už déle měly gumové listy, myslela jsem, že mají málo vody, tak jsem je nechala přes noc ve vodě - a nyní asi po 2 týdnech šok - uhnilé kořeny :roll: načetla jsem, že ostříhat, dát nový substrát, rosit.. myslíte, že se ještě ty gumové listy aspoň částečně zotaví a znovu nějak zakoření ?? i když už skoro nemají z čeho ?? jsem to teda pěkně po…a :,( máte zkušenosti se záchranou , když už nemají skoro žádné živé kořeny (jen vzdušné-ty jsou ok)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová