Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A nejsi těhotná? Jinak pokud ne, spíš by bylo dobré pátrat po příčině, proč Ti nechodí menses, než do tebe valit léky… ![]()
Jinak mě pár dní po porodu nedávali Orgametryl, ale injekčně Metylergometryl. Zdálo se jim, že mám moc vysokou sliznici. Nevím, jak moc se liší složením, ale dooost se mi pak motala hlava a měla jsem závratě-už bych to nechtěla.
Ne ne, těhotná nejsem, mám už 2děti. Trpím endometriózou a momentálně jsem na denibanu - pomoc při bolesti, vliv na ukončení nervového systému. Díky denibanu nemám ms půl roku, ale začala jsem mít strašné bolesti na ms, mám ale nízkou sliznici, tak mi doktor dal orgametril, abych ms dostala a odmenstruovala, prý to asi chce ven.
Samozřejmě jsem na váze o 3kg více
, doktor říkal, že jakmile orgametril vysadím, vrátím se do normálu, břicho splaskne.Ani v příbalovém letáku nic nepíší, tak jsem chtěla vědět, jestli měl někdo stejnou zkušenost jako já. Děkuji moc.
No pokud máš nízkou sliznici a dostaneš Orgametril, tak s ještě sníží, ne? Nechtělo by to něco na nárůst? Nejsem teda gynekoog…A tu endometriozu máš kde, v jaké oblasti břicha či ženských orgánů? Vždyť ty Ti asi zůspobuje ty bolesti kolem menstruace, vždyt je to typický příznak. Nebylo by lepší řešit spíš tu endometriozu? Pokud jsme to správně pochopila, tak ten deniban jen potlačuje bolest - projev nemoci, ale nemoc neřeší…nevím, jestli léčka Tvého gynekologa je správná…
Endometrioza se léčí jinak.
To jsem taky nepochopila, ale jakmile ho vysadím, ms by se měla dostavit a to mi teď momentálně chceme. S doktorem jsem spokojená a endometriózu mám už od svých 15let, takže jsem si prošla své a strašně moc léčení, operace atd. Deniban je dobrý v tom, že nemám s ním ms, tudíž ani endometrióza nemůže růst. Mám hlavně problém s cyklem, šílěné bolesti. Mám u sebe v kabelce i injekce od bolesti, protože mi nic nepomáhá, nebo si jdu lehnou na kapačky ![]()
Teď mě zajímá orgametril ne endometrióz
@Anonymní píše:
Katy: ano je antidepresivumsložité že
No je to slozite no
on ho totiz bere muj chlap a dost s respektem a to bere jenom minimalni davku, vyssi davky se predepisuji psychotikum, ale dle stavu co popisujes asi bych taky vzala cokoliv
tak snad doktor vi co dela ![]()
Tak v tom případě čistě s Orgametrilem neporadím…Já bych se, pokud se léta bez úspěchu léčíš na endomeriozu, zaměřila na jiný způsob léčby. Ty to vnímáš jinak…
Jen ještě poznámečka…Mám zkušenost, že když jsou doktoři v koncích, s oblibou posílají pacientku na psychiatrii či doporučí psychiatrické léky…Mě se tenhle přístup moc nelíbí.
Každopádně, hodně štěstí
.
Příspěvek upraven 20.03.15 v 10:02
Já chodím k psychiatričce kvůli tomu, a mám velmi nízké dávky, ze začátku jsem brala 1× denně tu nejnižšší dávku, i přesto jsem po něm přibrala asi 3kg
hnus.
Jakmile jsme snížily na půlku, dala jsem to dolů. Teď doktorka snížila na čtvrtku, ale vysadit nechce, prý pokud nebudu mít ms, tak ať si to žeru napořád
tak mi to řekla ![]()
Já totiž k tomu všemu nesnesu žádnou HA, kdyby ano, není co řešit, ale bohužel. A jinak se cyklus vyblokovat nedá.
Pe-terko : není to tak, já tam bohužel skončila sama, těžká životní situace (doktor neposílal)
aniž by jsme chtěli, tak jsme zjistili, až po užívání že díky denibanu nemám cyklus, je to opravdu složité. Teď piju kontryhel a hodně se mi ulevilo ![]()
@Anonymní píše:
To jsem taky nepochopila, ale jakmile ho vysadím, ms by se měla dostavit a to mi teď momentálně chceme. S doktorem jsem spokojená a endometriózu mám už od svých 15let, takže jsem si prošla své a strašně moc léčení, operace atd. Deniban je dobrý v tom, že nemám s ním ms, tudíž ani endometrióza nemůže růst. Mám hlavně problém s cyklem, šílěné bolesti. Mám u sebe v kabelce i injekce od bolesti, protože mi nic nepomáhá, nebo si jdu lehnou na kapačky
Teď mě zajímá orgametril ne endometriózTaké mám endometriozu a brala jsem orgametril, došlo rychle ke snížení hodnot a k ústupu end. Po vysazení dostaneš MS. Ale rozhodně bych to neopakovala měsíc co měsíc. Buď to brát delsší hdbu v kuse, nebo vůbec.
Pady: děkuji moc, aspoň jedna s endometriózou. Můžu se zeptat? Máš už děti? Sneseš HA? a jak si se cítla s orgametrilem? já to snad týden ještě nevydržím, ale vím, že musím.
Holky, prostě to stojí za hovno, pardon za výraz, ale už mě to nebaví, pořád jsem v bolestech. Teď tedy jsem měla toho půl roku klid, to bylo báječné, užívala jsem si života jak nikdy, žádná ovulace bolestivá (mám ji tak bolestivou, že jsem končívala i na pohotovosti)žádný premenstruační syndrom a žádné šílené bolesti před a u ms.Ale teď to skončilo ![]()
Ahojky,
, strašně mne pne a cítím se jak vorvaň, hnusná, velká, šílená, prostě jak těhu
což nejsem.Nic nedopnu
jsem teprve v polovině, nevím jak to dám, asi prasknu 
je tu někdo, kdo má zkušenost s orgametrilem? Nemám ms a doktor mi jej napsal proto, aby ms přišla. Mám ho užívat 15dní, poté do týdne by měla ms přijít.
Má někdo s ním zkušenost? Budu vděčná za každou odpověď.
Nejhorší je, že už to nemůžu vydržet, mám strašně nafouklé břicho, ale abnormálně, což doktor říkal, že je to k tomu.Ale jsem jak ve 4měsíci těhotenství. Do práce musím nosit volné oblečení, aby to nikdo neviděl, protože jinak jsem dost štíhlá, ale takové břicho jsem ještě neviděla
Měl někdo stejné pocity? kdy se ms dostaví? Moc děkuji.