Orgasmický porod na ČT2

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SandraM
8.7.11 12:14

To ano, jenomže jestli to „jde“ nebo „nejde“ se nikdy nedozvíte, komplikace mohou přijít klidně až po porodu. Navíc mně by asi vadila i ta v mých očích příliš velká účast manžela…u toho prvního porodu jsem měla opravdu hodně divné pocity a nechtěla bych to tak ani za nic.

• Citovat
  • Upravit
25123
8.7.11 12:24

no a právě proto myslím, že by se mělo nechat porodu nejvíc volný průběh a klid rodiččce a až když to jo nejde zasáhnout …právě proto je tam ten dohled zdravotníků …ale né hned cpát třeba ten epidurál jak v některých porodnicích dělají nebo oxytocin …tam to v tom dokumentu vysvětlovali oni podají léky tim ten přirozenej proces vpodsatatě zablokujou a pak zachrańujou co způsobili 8-o - to je špatně !

navíc strašně důležitý je věřit sama sobě - svý intuici, prostě, že to zvládnu - že ta bolest k tomu patří a je tam, proto, aby se dítěti pomohlo na svět, né proto aby to matku děsilo …prostě takovou tu ženskou sílu, terý se ale většina žen bojí ......ale zároveň mít jistotu, že když to jo nejde tak se včas zasáhne …ona ta hranice je strašně tenká …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
8.7.11 15:13

Tak já našla na stažení tento dokument http://www.ulozto.cz/…ic-birth-avi nevím jestli je to ten stejný,teď ho stahuju,tak snad to bude fungovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzukaa
8.7.11 15:26

ahoj take ho us stahuju us ste ho nekdo stahl je to on??

• Citovat
  • Upravit
8651
8.7.11 15:30
zuzukaa píše:
ahoj take ho us stahuju us ste ho nekdo stahl je to on??

Podle prvních minut to vypadá, že to je ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzukaa
8.7.11 15:32
ivuska.h píše:
zuzukaa píše:
ahoj take ho us stahuju us ste ho nekdo stahl je to on??
Podle prvních minut to vypadá, že to je ono.
:palec: :palec: tak du stahovat
  • Citovat
  • Upravit
amika.m
8.7.11 22:09

Ja som to pozerala tiez a zo soboty na nedelu to opakuju a pozriem si to znova.Rodila som 2×,z toho jeden cisarsky ale toto co som vcera videla nemalo s tym co som preziala nic spolocne aj ked som nemala nejako tazke porody.Ten cisarsky bol kvoli opacnej polohe dietata.Bol to velmi krasny film a ja som pri nom plakala a keby som sa rozhodla pre tretie dieta chcela by som rodit takto,len neviem ako je to s nasou legislativou ci povoluje porody doma.Co je podla mna na hlavu postavene aby sa zena nemohla rozhodnut ako privedie na svet svoje dieta.Pokial nie su pocas tehotensta komplikacie a vsetko prebieha v pohode malo by sa naspat vraciat k tomu ako to priroda zariadila.

• Citovat
  • Upravit
amika.m
8.7.11 22:11

Dakujem ja to dnes cely den hladam na stiahnutie.dufam ze je to ono.idem na to :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Meum
9.7.11 11:44

me osobne se to moc libilo i kdyz nikdy bych tak neriskovala ani svuj ani zivot miminka. prvni detatko jsem rodila v ceskych budejovicich, vyvolavali mi porod pro komplikace a nakonec jsem skoncila s cisarem ale pristup personalu, lekaru, vsech byl uzasnej. ted cekam druhe miminko a spis ten dokument me pomohl psychicky. sebrala jsem si to co potrebuji abych se nebala porodu a tesila se na sve druhe detatko. kedze budu rodit na slovensku v nemocnici ktera nema moc pozitiv tak jde hlavne o moje pozitivni mysleni a uvolneni se pred porodem hlavne kdyz patrim mezi ty zeny co byli v tom dokumentu popsany jako zeny s traumatickym, sexualnim zazitkem.

• Citovat
  • Upravit
4880
10.7.11 20:14

Dávali to včera na ČT2 a trvalo to do 3 do rána. Docela zajímavý. Ale mohli to udělat půl na půl. Třeba nevím, jak dopadla ta japonka, co měla rodit v nemocnici. Ale určitě musím říct, že porod v přítmí v klidu není tak stresující, jako někde v nemocnici, kde je plno lidí a ostré světlo.

Tak jsem nad tím i nedávno uvažovala. Když se narodí dítě v nemocnici a je na sále světlo, tak není to šok pro to dítě, když poprvé otevře oči? Vždyť celých 9 měsíců bylo ve tmě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
10.7.11 20:17
Sumaya píše:
Dávali to včera na ČT2 a trvalo to do 3 do rána. Docela zajímavý. Ale mohli to udělat půl na půl. Třeba nevím, jak dopadla ta japonka, co měla rodit v nemocnici. Ale určitě musím říct, že porod v přítmí v klidu není tak stresující, jako někde v nemocnici, kde je plno lidí a ostré světlo.Tak jsem nad tím i nedávno uvažovala. Když se narodí dítě v nemocnici a je na sále světlo, tak není to šok pro to dítě, když poprvé otevře oči? Vždyť celých 9 měsíců bylo ve tmě. :nevim:

Kousek výš máš odkaz na stažení, tak se mlůžeš mrknout, tak to dopadlo :)

Jinak ano, je to pro něj šok, když vletí do zimy, ostrého světla a není u mámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
10.7.11 20:22
ivuska.h píše:
Sumaya píše:
Dávali to včera na ČT2 a trvalo to do 3 do rána. Docela zajímavý. Ale mohli to udělat půl na půl. Třeba nevím, jak dopadla ta japonka, co měla rodit v nemocnici. Ale určitě musím říct, že porod v přítmí v klidu není tak stresující, jako někde v nemocnici, kde je plno lidí a ostré světlo.Tak jsem nad tím i nedávno uvažovala. Když se narodí dítě v nemocnici a je na sále světlo, tak není to šok pro to dítě, když poprvé otevře oči? Vždyť celých 9 měsíců bylo ve tmě. :nevim:

Kousek výš máš odkaz na stažení, tak se mlůžeš mrknout, tak to dopadlo :)

Jinak ano, je to pro něj šok, když vletí do zimy, ostrého světla a není u mámy.

Já jsem se včera na to koukala, ale asi jsem odběhla do kuchyně pro vodu. Oni ju tam ukazovali jen na tom monitoru a pak už ne, pokud mi nic neuniklo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
10.7.11 20:35
SandraM píše:
„bohužel“ jsem to viděla :)
A ani v nejmenším to nezměnilo můj názor na to, že porod jinde, než v nemocnici, je neskutečně nezodpovědný. Kdyby se tomu dítěti nebo matce něco stalo, nemají sebemenší šanci poskytnout první pomoc…i když je to v porodnicích někdy asi strašný, tak pro mě rozhodně jediná možná volba.Mně se ten dokument moc nelíbil, asi to bylo zajímavé, ale přišlo mi to moc americké. Navíc ukázat cca 5 porodů, kdy to dopadlo dobře a mluvit o tom jako o super možnosti, je lehce mimo. Kde jsou ty případy, kdy to dobře nedopadlo?
:potlesk: přesně o tom jak to nedopadlo se nikdo bavyt nechce to by totiž nikdo neobdivoval porod doma je šílený vím o čem mluvím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
10.7.11 20:49
PavluškaH píše:
Tak já našla na stažení tento dokument http://www.ulozto.cz/…ic-birth-avi nevím jestli je to ten stejný,teď ho stahuju,tak snad to bude fungovat…

Moc děkuju za ten odkaz.Já si to stáhnu:-)

• Citovat
  • Upravit
8651
10.7.11 20:49
nemolka píše::potlesk: přesně o tom jak to nedopadlo se nikdo bavyt nechce to by totiž nikdo neobdivoval porod doma je šílený vím o čem mluvím.

To se můžeš dozvědět z vědeckých studií, porod doma je pro nízkorozikovou ženu s odpovídajícím zajištěním (PA s výbavou) stejně bezpečný, jako porod v porodnici.

A k tvému „porod doma je šílený vím o čem mluvím“ bych mohla kontrovat „porod doma je super, vím o čem mluvím“ :wink: Zkrátka názor a zkušenost jednotlivce moc o ničem nevypovídá, je potřeba větší vzorek. Navíc tvůj domácí porod nebyl v plánovaný, neměla jsi u sebe PA a ani nevím, jestli jsi vůbec byla nízkoriziková rodička, takže to vůbec nespadá do kategorie těch domácích porodů, o kterých tu jde řeč a o kterých byl dokument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí