Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No jestli je tak trochu masochistka, tak proč ne.)
Dívala jsem se na to, zajímavé to určitě bylo, ale mám ve svém okolí dět´átko, které přežilo díky tomu, že se jelo včas do porodnice (utažený pupečník), doma by se na to nepřišlo. A jedno, které kvůli tomu, že nechali dlouho přenášet, zemřelo v bříšku. Takže já na tyhle domácí experimenty moc nejsem. To si ten orgasmus při porodu klidně odpustím.
Tak bohužel jsem to neviděla, TV moc nesleduji.
Ale zjistila jsem, že to v sobotu 1:30 (vlastně už v noci z dneška na zítřek) opakují.
Pokud vydržím vzhůru, podívám se.
O orgasmickém porodu jsem zatím jen četla. Pro mě i přes komplikace byl porod krásným zážitek, ale s orgasmem to opravdu nemělo nic společného.
eva valoi píše:
Dívala jsem se na to, zajímavé to určitě bylo, ale mám ve svém okolí dět´átko, které přežilo díky tomu, že se jelo včas do porodnice (utažený pupečník), doma by se na to nepřišlo. A jedno, které kvůli tomu, že nechali dlouho přenášet, zemřelo v bříšku. Takže já na tyhle domácí experimenty moc nejsem. To si ten orgasmus při porodu klidně odpustím.
To je právě to,o čem jsem pak dlouho přemýšlela…V tom dokumentu popisovali domácí porod jako daleko lepší a bezpečnější,ale bez těch všech monitorů a testů těžko přece zjistí jestli je vše OK.Já teda v Jihlavě v porodnici nebyla moc spokojená…poprvé jsem se malého mohla dotknout až 3 hodiny po porodu (měla jsem císaře a bylo to hrozné. Chtěla jsem,aby mi ho hned dali ke mě,a takhle mi přišlo,jakoby mi kus chyběl…Navíc se mi nelíbilo,že mi těsně po operaci nepomohl nikdo ani kojit…Nemohla jsem si Danielka podat z postýlky,protože jsem si nedokázala sednout.Měla jsem hrozné bolesti a kdybych neměla ségru na gyndě o patro níž jako zdrav.sestřičku,asi by mi na to ani nic nedali.Ségra přišla,vše domluvila a s maličkým mi pomáhala než přijel přítel-odskočil si jen domů…No hrůza..
veronikamayerova píše:eva valoi píše:To je právě to,o čem jsem pak dlouho přemýšlela…V tom dokumentu popisovali domácí porod jako daleko lepší a bezpečnější,ale bez těch všech monitorů a testů těžko přece zjistí jestli je vše OK.Já teda v Jihlavě v porodnici nebyla moc spokojená…poprvé jsem se malého mohla dotknout až 3 hodiny po porodu (měla jsem císaře a bylo to hrozné. Chtěla jsem,aby mi ho hned dali ke mě,a takhle mi přišlo,jakoby mi kus chyběl…Navíc se mi nelíbilo,že mi těsně po operaci nepomohl nikdo ani kojit…Nemohla jsem si Danielka podat z postýlky,protože jsem si nedokázala sednout.Měla jsem hrozné bolesti a kdybych neměla ségru na gyndě o patro níž jako zdrav.sestřičku,asi by mi na to ani nic nedali.Ségra přišla,vše domluvila a s maličkým mi pomáhala než přijel přítel-odskočil si jen domů…No hrůza..
Ono záleží na porodnici, já jsem ted´rodila po čtvrté a byl to asi nejlepší porod, i když malej byl dost velkej, tak mi dal zabrat, ale vzpomínám, hlavně na to finále, jako na zážitek plný radosti, nadšení, lásky k miminku, pocitu toho, že jsem to dokázala (třetí porod byl taky císařem a čtvrtý byl indukovaný, ale já už hlavně ani nevěřila, že se to podaří normálně).
Orgasmus tedy ne, spíš pocit úlevy, radosti, nepopsatelného štěstí - jako lepší než orgasmus, orgasmus je něco běžného, toto je výjmečné.
eva valoi píše:veronikamayerova píše:Ono záleží na porodnici, já jsem ted´rodila po čtvrté a byl to asi nejlepší porod, i když malej byl dost velkej, tak mi dal zabrat, ale vzpomínám, hlavně na to finále, jako na zážitek plný radosti, nadšení, lásky k miminku, pocitu toho, že jsem to dokázala (třetí porod byl taky císařem a čtvrtý byl indukovaný, ale já už hlavně ani nevěřila, že se to podaří normálně).eva valoi píše:To je právě to,o čem jsem pak dlouho přemýšlela…V tom dokumentu popisovali domácí porod jako daleko lepší a bezpečnější,ale bez těch všech monitorů a testů těžko přece zjistí jestli je vše OK.Já teda v Jihlavě v porodnici nebyla moc spokojená…poprvé jsem se malého mohla dotknout až 3 hodiny po porodu (měla jsem císaře a bylo to hrozné. Chtěla jsem,aby mi ho hned dali ke mě,a takhle mi přišlo,jakoby mi kus chyběl…Navíc se mi nelíbilo,že mi těsně po operaci nepomohl nikdo ani kojit…Nemohla jsem si Danielka podat z postýlky,protože jsem si nedokázala sednout.Měla jsem hrozné bolesti a kdybych neměla ségru na gyndě o patro níž jako zdrav.sestřičku,asi by mi na to ani nic nedali.Ségra přišla,vše domluvila a s maličkým mi pomáhala než přijel přítel-odskočil si jen domů…No hrůza..
Orgasmus tedy ne, spíš pocit úlevy, radosti, nepopsatelného štěstí - jako lepší než orgasmus, orgasmus je něco běžného, toto je výjmečné.
a nejde to nekde skouknout online¨??? ![]()
Jinak měla jsem svůj porodní pokoj, kde bylo všechno vybavení a měla jsem tam tolik soukromí, že to byla až nuda. Doktorka přišla jednou někdy uprostřed porodu, řekla co a jak a pak přišla až na finále. A asistentka občas nakoukla. Jo natáčela párkrát monitor, vždycky přišla a odešla. Já si tam chodila do sprchy a skákala na balonu.
zuzukaa píše:eva valoi píše:a nejde to nekde skouknout online¨???veronikamayerova píše:Ono záleží na porodnici, já jsem ted´rodila po čtvrté a byl to asi nejlepší porod, i když malej byl dost velkej, tak mi dal zabrat, ale vzpomínám, hlavně na to finále, jako na zážitek plný radosti, nadšení, lásky k miminku, pocitu toho, že jsem to dokázala (třetí porod byl taky císařem a čtvrtý byl indukovaný, ale já už hlavně ani nevěřila, že se to podaří normálně).eva valoi píše:To je právě to,o čem jsem pak dlouho přemýšlela…V tom dokumentu popisovali domácí porod jako daleko lepší a bezpečnější,ale bez těch všech monitorů a testů těžko přece zjistí jestli je vše OK.Já teda v Jihlavě v porodnici nebyla moc spokojená…poprvé jsem se malého mohla dotknout až 3 hodiny po porodu (měla jsem císaře a bylo to hrozné. Chtěla jsem,aby mi ho hned dali ke mě,a takhle mi přišlo,jakoby mi kus chyběl…Navíc se mi nelíbilo,že mi těsně po operaci nepomohl nikdo ani kojit…Nemohla jsem si Danielka podat z postýlky,protože jsem si nedokázala sednout.Měla jsem hrozné bolesti a kdybych neměla ségru na gyndě o patro níž jako zdrav.sestřičku,asi by mi na to ani nic nedali.Ségra přišla,vše domluvila a s maličkým mi pomáhala než přijel přítel-odskočil si jen domů…No hrůza..
Online asi ne,ale dnes to prý opakují.Někdy kolem půlnoci…Já si to nahraju-na dobu až budu čekat druhé:-D
eva valoi píše:
Jinak měla jsem svůj porodní pokoj, kde bylo všechno vybavení a měla jsem tam tolik soukromí, že to byla až nuda. Doktorka přišla jednou někdy uprostřed porodu, řekla co a jak a pak přišla až na finále. A asistentka občas nakoukla. Jo natáčela párkrát monitor, vždycky přišla a odešla. Já si tam chodila do sprchy a skákala na balonu.
A kde jste rodila jestli se můžu zeptat?
veronikamayerova píše:eva valoi píše:A kde jste rodila jestli se můžu zeptat?
Mladá Boleslav
Jinak abych to upřesnila, první a druhý porod v Mladé Boleslavi, pak jsem chtěla zkusit něco jiného, tak jsem rodila v Turnově - tam je taky moc příjemný personál, bohužel to tam skončilo císařem pro nepostupující porod.
Po čtvrté jsem byla zase v Boleslavi a strašně se tam zvedla úroveň, jsou tam pěkné porodní sály, člověk má fakt soukromí, míče, na každém sále sprch, někde je snad i vana, ale tam jsem nebyla. Lidé příjemní. Vždycky slouží dva lékaři - mladší a starší, který je k dispozici a v případě nejmenších kopmlikací přiběhne.
už tu je jedna taková diskuze tady
https://www.emimino.cz/…orodu-74919/
já teda rodila oba kluky přirozeně bez vyvolávání, klystýru i epidurálu a je to lepší jak orgasmus ..pocit levy radosti, nevyslovitelného štěstí ..nesrovnávala bych to s orgasmem …porod je opravdu vyjmečný a je pravda, že ženu změní …
je fakt, že se má zasahovat co nejméně a řekla bych že v tomhle většina porodnic v Čechách vychází ženám vstříc - rozhodně né jak v těch amerických co v tom dokumentu ukazovali
, já měla svůj pokoj, kde byla postel, televize, míč, sprcha – měla sem tam svýho muže a prostě se počkalo jestli se to přirozeně rozjede a když se to rozjelo tak sem jen přešla na lehátko a za chvíli byl venku .....
akorát mě lákal ten porod do vody, ale ten se dělá nejblíž v Kadani a to sem nechtěla riskovat, že to nestihnu (jelikož první porod sem měla hodně rychlej ![]()
Pořad jsem neviděla, ale nedávno mě překvapila kamarádka, když mi říkala, že při porodu měla pocit, že má orgasmus. Až ke konci, jak dítě vylézalo. ![]()
Nevím, no. Já spíš cítila velkou úlevu, možná to jen každá pojmenováváme jinak ![]()
„bohužel“ jsem to viděla ![]()
A ani v nejmenším to nezměnilo můj názor na to, že porod jinde, než v nemocnici, je neskutečně nezodpovědný. Kdyby se tomu dítěti nebo matce něco stalo, nemají sebemenší šanci poskytnout první pomoc…i když je to v porodnicích někdy asi strašný, tak pro mě rozhodně jediná možná volba.
Mně se ten dokument moc nelíbil, asi to bylo zajímavé, ale přišlo mi to moc americké. Navíc ukázat cca 5 porodů, kdy to dopadlo dobře a mluvit o tom jako o super možnosti, je lehce mimo. Kde jsou ty případy, kdy to dobře nedopadlo?
sandro - ale ten dokument byl spíš o tom, nechat co nejvíc porodu přirozený průběh s čímž souhlasim …taky to nezměnilo můj mázor a i to případné třetí bych šla rodit do porodnice …ale prostě pokud to jde, tak nechat ženu přírodě ![]()
Ahojky:-)
Nekoukali jste náhodou včera kolem půlnoci na čt2? Byl tam skvělý dokument pro maminky o nejrůznějších porodech (např.porod doma,porod v nemocnici klasicky a císařem,orgasmický porod atd…)Spoustu věcí tam vysvětlili a i pro prvorodičky,které to teprve čeká tam bylo spoustu záběrů opravdových porodů…
Zarazila mně ale ta poslední forma:orgasmický porod.Slyšela jsem to prvně a ty záběry maminky co takhle porodila děťátko…no teda-koukala jsem na to s otevřenou pusou.Pro tu maminku to bylo prý přímo slastné.Rodila miminko do vody a měla u toho dva velikánské orgasmy.U celého porodu se usmívala a vysloveně si to užívala.
Mě to ale přijde až nemožné…Co myslíte? Setkali jste se s tím někdy?