Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny maminky a mám na Vás dotaz. Zažily jste některá během porodu orgasmus?
Včera jsem na čt2 viděla dokument o přirozeném porodu, kdy ženy rodily v poloze, která jim vyhovovala a bez žádných utišujících prostředků a popisovaly svoje pocity extáze a blaženosti. Jedna maminka uváděla, že měla dokonce 2 orgasmy.
Koukala jsem na to jako puk
, něco takového jsem slyšela totiž poprvé. Máte s takovymi pocity, nebo přímo s orgasmem při porodu zkušenost?
Ahoj,já to tedy nazažila,ale slyšela jsem,že je to možné.Film jsem bohužel neviděla
![]()
Ahoj, nenajdeš jak se dokument jmenoval? Docela bych se koukla
Dokument jsem viděla a nechápu to ![]()
Ale to musí být potom pro maminku nezapomenutelný zážitek
![]()
Já to nepoznala, bohužel jsem měla akutního císaře ![]()
dokument se jmenoval orgasmický porod (orgasmic birth), je to americký film z roku 2008......zkusím na netu pohledat, jestli nejsou nějaké odkazy…
Slyšela jsem, že je to možný, dokument jsem neviděla, a z vlastní zkušenosti můžu říct, že si to nějak nedokážu představit… já jsem akorát cejtila strašně krásnou úlevu, když byla prťavá venku - po těch bolestech, co předcházeli, to bylo stokrát lepší než orgasmus. ![]()
Ahoj, taky jsem to včera viděla. Spíš na to najel přítel a pak jsme koukali spolu.
Asi jsem divná, ale nechápu to. A asi bych tyhle pocity ani při porodu nechtěla. Při každým orgasmu potom by se mi asi vybavil můj porod a to zrovna není erotická představa, že?
Jediné, co bych docela brala, je porod do vody.
janine24 píše:
V sobotu v 1.30, takže v neděli ráno to opakují.
podívám se na to, protože jsem zachytila jenom konec, snad nezapomenu
Tak orgasmus přímo ne, ale jinak ty pocity, jak tam ženy popisovaly, jsem měla velmi podobné. Teda u druhého (domácího) porodu, u toho porodnicového, ač byl poměrně dle mých představ, ne.
pikesova.lucie píše:
Ahoj, taky jsem to včera viděla. Spíš na to najel přítel a pak jsme koukali spolu.
Asi jsem divná, ale nechápu to. A asi bych tyhle pocity ani při porodu nechtěla. Při každým orgasmu potom by se mi asi vybavil můj porod a to zrovna není erotická představa, že?
To ale vůbec nejsou ty samé pocity, jako ve smyslu erotické (teda snad krom těch žen, co při porodu skutečně orgasmus zažijí)… Spíš je to takový pocit síly a energie… Nevím, špatně se to popisuje.
Věřím, že masochistka, kterou vzrušuje vlastní bolest podobné pocity mít může. Já jsem je teda neměla
![]()
pandicka píše:
Zdravím všechny maminky a mám na Vás dotaz. Zažily jste některá během porodu orgasmus?
Včera jsem na čt2 viděla dokument o přirozeném porodu, kdy ženy rodily v poloze, která jim vyhovovala a bez žádných utišujících prostředků a popisovaly svoje pocity extáze a blaženosti. Jedna maminka uváděla, že měla dokonce 2 orgasmy.
Koukala jsem na to jako puk, něco takového jsem slyšela totiž poprvé. Máte s takovymi pocity, nebo přímo s orgasmem při porodu zkušenost?
Koukám,že jsme založili stejné téma.i já se na to včera dívala.Měla jsem porod vyvolávaný a nakonec s císařem,protože se mi syn dusil,takže nemůžu říct,ale i tak mně tento dokument prostě fascinoval. ![]()
ivuska.h píše:pikesova.lucie píše:To ale vůbec nejsou ty samé pocity, jako ve smyslu erotické (teda snad krom těch žen, co při porodu skutečně orgasmus zažijí)… Spíš je to takový pocit síly a energie… Nevím, špatně se to popisuje.
Jenže tam včera jedna maminka uváděla, že měla 2 orgasmy. Právě tohle si nedokážu představit…