Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
me dokument taky dost zaujal, zprvu jsem si myslela, ze jde proste o film o alternativnich porodech…dost me to prekvapilo, teda to, jake pocity zeny zazivaly…moje mamka mi rikala, ze mela krasne porody, ze na to rada vzpomina, ale ze by si v tom az tak rochnila, to teda neeee ![]()
doktori tam popisovali, ze se pri porodu uvolnuji podobne, nebo dokonce stejne hormony jako pri orgasmu…kazdopadne to bylo docela zajimave
Ahojte, včera jsem na to koukala a dost mě to zaujalo a taky sem chtěla založit takovou diskuzi, si mě předběhla ![]()
jinak já rodila oba kluky přirozeně bez vyvolávání
i bez epidurálu a bez klystýru - v porodnici ale normálně na lehátku…u prvního to bylo tak rychlý, že sem si to ani nestihla vychutnat
u druhého to bylo jiné …orgasmus sem teda fakt neměla (a prožívat při tom orgasmus mi přijde docela zvrácený
) - ale je fakt, že zasahovat by se mělo co nejméně - byla sem ráda, že to mám za sebou (rozhodně bych se v tom teda tak nevyžívala jak ta dotyčná s dvěma orgasmy
)…ale je fakt, že mi vpodstatě do těch porodů nebylo zasahováno a šli tak jak mají a je pravda že to ženu změní - těžko se to popisuje …
lákal mě ten prorod do vody, ale ten dělaj nejblíže v Kadańský porodnici a já nechtěla riskovat, že to nestihnu, zvlášt´po tom co ten první byl tak rychle ![]()
p.s. - jinak v tom dokumentu ty americký nemocnice, tak bych řekla, že v Čechách je v porodnicích mnohem lepší přístup - rozhodně mě necpali na lehátko ani na kolečkový křeslo, necpali do mě léky atd … prostě se počkalo jestli se to rozjede - měla sem místnost sama pro sebe se sprchou, míči, postelí, televizí + měla sem tam svýho muže a vůbec rozhodně jo - dá se říct, že na oba porody ráda vzpomínám, ale srovnávat to s orgasmem - no nevim nevim ![]()
Angua píše:
Věřím, že masochistka, kterou vzrušuje vlastní bolest podobné pocity mít může. Já jsem je teda neměla![]()
![]()
Asi tak.
Mimo téma: Pro někoho je porodit císařem jako kdyby neporodila, ale věřte, že po 26 hodinách kontrakcí, když se přišli zeptat, jestli chci rodit dál „přirozeně“, nebo jestli souhlasím se sekcí, málem jsem jim líbala nohy, ať to proboha už NĚJAK skončí, hlavně aby dítě bylo v cajku … už jsem kolabovaa vyčerpáním, bolestí … takže možná k orgasmu se blížilo to, když jsem se probrala a už nic nebolelo … (pooperační ránu nepočítám, to proti tomu předtím nebylo nic!) A jako kdyby to nebylo málo, ani ve snu by mně nenapadlo, že druhý porod bude to samé …
![]()
Tak já ten dokument neviděla což mě mrzí…na kterém bude programu?
Já jsem rodila před 3 týdny a můžu říct, že na druhý (i když vyvolaný)porod jsem byla více připravená…pomáhala mi teplá sprcha, dýchání, reflexní bod pro uvolnění, různé polohy, které pomáhaly od bolestí a to dost, takže pocity super,ale k orgasmu bych je nepřirovnávala…
Nejlepší pocity jsou asi ty eufórie když se miminko narodí a je všechno v pořádku a to žádný orgasmus nepřebije ![]()
Ani při „skoropřekotném“ porodnicovém ani při domácím jsem takové pocity nezažila.
Teď při domácím jsem se ke konci už fakt modlila, aby to mimino bylo venku, protože to bolelo fakt hodně.
By mě zajímalo, zda ty pocity nesouvisí nějak s tím, zda je žena schopná vaginálního orgasmu
To by potom mělo i nějakou logiku. ![]()
pikesova.lucie píše:ivuska.h píše:Jenže tam včera jedna maminka uváděla, že měla 2 orgasmy. Právě tohle si nedokážu představit…pikesova.lucie píše:To ale vůbec nejsou ty samé pocity, jako ve smyslu erotické (teda snad krom těch žen, co při porodu skutečně orgasmus zažijí)… Spíš je to takový pocit síly a energie… Nevím, špatně se to popisuje.
Ahoj, taky jsem to včera viděla. Spíš na to najel přítel a pak jsme koukali spolu.
Asi jsem divná, ale nechápu to. A asi bych tyhle pocity ani při porodu nechtěla. Při každým orgasmu potom by se mi asi vybavil můj porod a to zrovna není erotická představa, že?
Jediné, co bych docela brala, je porod do vody.
Já vím, znám jednu takovou ženu dokonce osobně
Však v tom filmu vysvětlili, proč je to možné – hormony při porodu jsem velmi podobné těm „sexuálním“ a když pak dítě zatlačí na ty správné reflexní body, může z toho být klidně orgasmus, nevidím na tom nic nepochopitelného.
Ale samozřejmě nejde srovnávat vyrovnanou a klidnou rodičku (např. v domácím prostředí, ale to není ten hlavní faktor) a s vystresovanou a strachem ztuhlou rodičkou napojenou na kdejaký přístroj, umělý oxytocin atd. Vliv adrenalinu na porod tam ale taky popisovali. Taková žena opravdu těžko zažije libé pocity (tím nemyslím sexuální!) a hezký porod.
Gladys píše:
Ani při „skoropřekotném“ porodnicovém ani při domácím jsem takové pocity nezažila.
Teď při domácím jsem se ke konci už fakt modlila, aby to mimino bylo venku, protože to bolelo fakt hodně.By mě zajímalo, zda ty pocity nesouvisí nějak s tím, zda je žena schopná vaginálního orgasmuTo by potom mělo i nějakou logiku.
To podle mě určitě souvisí, škoda, že to tam nebylo zmíněno. Jinak mě porod samozřejmě taky bolel, ale mezi kontrakcemi, kdy převážily ty endorfiny nad samotnou bolestí, jsem opravdu byla v dost zvláštním stavu, ač jsem teda drogy nikdy nevyzkoušela, tak myslím, že to muselo být podobné ![]()
Angua píše:
Věřím, že masochistka, kterou vzrušuje vlastní bolest podobné pocity mít může. Já jsem je teda neměla![]()
![]()
Tak třeba ženy, co umí dobře autohypnózu, vůbec bolest cítit nemusí… Já ji moc dobře neumím, takže bolest sice cítím, ale je snesitelná a nezahltí mě natolik, abych měla pocit, že už umřu nebo tak něco.
Emilie píše:Angua píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Asi tak.
Mimo téma: Pro někoho je porodit císařem jako kdyby neporodila, ale věřte, že po 26 hodinách kontrakcí, když se přišli zeptat, jestli chci rodit dál „přirozeně“, nebo jestli souhlasím se sekcí, málem jsem jim líbala nohy, ať to proboha už NĚJAK skončí, hlavně aby dítě bylo v cajku … už jsem kolabovaa vyčerpáním, bolestí … takže možná k orgasmu se blížilo to, když jsem se probrala a už nic nebolelo … (pooperační ránu nepočítám, to proti tomu předtím nebylo nic!) A jako kdyby to nebylo málo, ani ve snu by mně nenapadlo, že druhý porod bude to samé …![]()
![]()
Měla jsem to úplně stejné jako ty, akorát že o 12 hodin delší… Já měla kontrakce 38 hodin, a na císaře se přistoupilo až tehdy, kdy se malej ztrácel na monitoru a já kolabovala… ![]()
Monny89 píše:Emilie píše:Měla jsem to úplně stejné jako ty, akorát že o 12 hodin delší… Já měla kontrakce 38 hodin, a na císaře se přistoupilo až tehdy, kdy se malej ztrácel na monitoru a já kolabovala…Angua píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Asi tak.
Mimo téma: Pro někoho je porodit císařem jako kdyby neporodila, ale věřte, že po 26 hodinách kontrakcí, když se přišli zeptat, jestli chci rodit dál „přirozeně“, nebo jestli souhlasím se sekcí, málem jsem jim líbala nohy, ať to proboha už NĚJAK skončí, hlavně aby dítě bylo v cajku … už jsem kolabovaa vyčerpáním, bolestí … takže možná k orgasmu se blížilo to, když jsem se probrala a už nic nebolelo … (pooperační ránu nepočítám, to proti tomu předtím nebylo nic!) A jako kdyby to nebylo málo, ani ve snu by mně nenapadlo, že druhý porod bude to samé …![]()
![]()
Na jedné straně chápu, že se doktoři snaží vyhovět přáním mnoha rodičkám o „přirozený“ porod. Ale ve chvílích, kdy to nejde (jaksi jsou ženy, které v minulosti při porodu umíraly, holt jsem - a možná ty taky - jednou z nich, které by žit v minulosti, tak to nepřežily) - proč proboha v současné „moderní“ době a při současných medicínských možnostech - proč v nás tom nechají se patlat??? Proč to nechají dojít tak daleko, kdy už jde o akutní operaci, protože hrozí riziko z prodlení!!! Fakt jsem nezažila nic horšího!!!
(a to jsem si naivně myslela, že po prvním císaři bude automaticky císař druhý. Nebo že se to utrpení nebude aspoň opakovat … Haha. Opět to samé …
Dvacet hodin neskutečných bolestí, aby mně pak fofrem vezli na sál …
)
Příspěvek upraven 08.07.11 v 11:16
A nevíte jak se to jmenuje?V programu jsem to nenašla.Jen nějaký dokument BBC ale ten je po 20hod.
Kaspinka píše:
A nevíte jak se to jmenuje?V programu jsem to nenašla.Jen nějaký dokument BBC ale ten je po 20hod.
co vám na tom přijde zvrácenýho?
je to stejná oblast, jen opačně proudící energie.. (pohlavní styk a porod), proč by při porodu nemohl být orgasmus, jsou pro všechny předpoklady po stránce fyzické a když se spojí i duše, tak se tomu vůbec nedivím.
Jenže…
Asi by to fakt musela být masochistka, aby si to vychutnala s gumovou rukavicí mezi nohama, roztáhnutá i na uklízečku a s tím, že nad vámi někdo stojí s nůžkama nebo nedejbože s nějakejma hákama a všechno je to parta cizích lidí…
Nezažila jsem, ale když si zpětně vybavím práci svého těla, kterou teda neustále někdo rušil, takže jsem vlastně byla jen u sebe na návštěvě, neprožila jsem se, tak si to dovedu představit.
Ale musela bych být v důvěře a klidu a hlavně sama v sobě. A to se v porodnici málokdy podaří…
NiKi