Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Emilie píše:Monny89 píše:Emilie píše:Měla jsem to úplně stejné jako ty, akorát že o 12 hodin delší… Já měla kontrakce 38 hodin, a na císaře se přistoupilo až tehdy, kdy se malej ztrácel na monitoru a já kolabovala…Angua píše:
Věřím, že masochistka, kterou vzrušuje vlastní bolest podobné pocity mít může. Já jsem je teda neměla![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Asi tak.
Mimo téma: Pro někoho je porodit císařem jako kdyby neporodila, ale věřte, že po 26 hodinách kontrakcí, když se přišli zeptat, jestli chci rodit dál „přirozeně“, nebo jestli souhlasím se sekcí, málem jsem jim líbala nohy, ať to proboha už NĚJAK skončí, hlavně aby dítě bylo v cajku … už jsem kolabovaa vyčerpáním, bolestí … takže možná k orgasmu se blížilo to, když jsem se probrala a už nic nebolelo … (pooperační ránu nepočítám, to proti tomu předtím nebylo nic!) A jako kdyby to nebylo málo, ani ve snu by mně nenapadlo, že druhý porod bude to samé …![]()
![]()
Na jedné straně chápu, že se doktoři snaží vyhovět přáním mnoha rodičkám o „přirozený“ porod. Ale ve chvílích, kdy to nejde (jaksi jsou ženy, které v minulosti při porodu umíraly, holt jsem - a možná ty taky - jednou z nich, které by žit v minulosti, tak to nepřežily) - proč proboha v současné „moderní“ době a při současných medicínských možnostech - proč v nás tom nechají se patlat??? Proč to nechají dojít tak daleko, kdy už jde o akutní operaci, protože hrozí riziko z prodlení!!! Fakt jsem nezažila nic horšího!!!
Příspěvek upraven 08.07.11 v 11:16![]()
![]()
(a to jsem si naivně myslela, že po prvním císaři bude automaticky císař druhý. Nebo že se to utrpení nebude aspoň opakovat … Haha. Opět to samé …
Dvacet hodin neskutečných bolestí, aby mně pak fofrem vezli na sál …
)
No, u mě to byl první porod, a druhý nechci.. bohužel mi způsobily takový blok, že prostě druhé dítě nechci..
Kdyby mě nenechali tak dlouho.. kdyby........
![]()
Monny89 píše:Emilie píše:No, u mě to byl první porod, a druhý nechci.. bohužel mi způsobily takový blok, že prostě druhé dítě nechci..Monny89 píše:Emilie píše:Měla jsem to úplně stejné jako ty, akorát že o 12 hodin delší… Já měla kontrakce 38 hodin, a na císaře se přistoupilo až tehdy, kdy se malej ztrácel na monitoru a já kolabovala…Angua píše:
Věřím, že masochistka, kterou vzrušuje vlastní bolest podobné pocity mít může. Já jsem je teda neměla![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Asi tak.
Mimo téma: Pro někoho je porodit císařem jako kdyby neporodila, ale věřte, že po 26 hodinách kontrakcí, když se přišli zeptat, jestli chci rodit dál „přirozeně“, nebo jestli souhlasím se sekcí, málem jsem jim líbala nohy, ať to proboha už NĚJAK skončí, hlavně aby dítě bylo v cajku … už jsem kolabovaa vyčerpáním, bolestí … takže možná k orgasmu se blížilo to, když jsem se probrala a už nic nebolelo … (pooperační ránu nepočítám, to proti tomu předtím nebylo nic!) A jako kdyby to nebylo málo, ani ve snu by mně nenapadlo, že druhý porod bude to samé …![]()
![]()
Na jedné straně chápu, že se doktoři snaží vyhovět přáním mnoha rodičkám o „přirozený“ porod. Ale ve chvílích, kdy to nejde (jaksi jsou ženy, které v minulosti při porodu umíraly, holt jsem - a možná ty taky - jednou z nich, které by žit v minulosti, tak to nepřežily) - proč proboha v současné „moderní“ době a při současných medicínských možnostech - proč v nás tom nechají se patlat??? Proč to nechají dojít tak daleko, kdy už jde o akutní operaci, protože hrozí riziko z prodlení!!! Fakt jsem nezažila nic horšího!!!
![]()
(a to jsem si naivně myslela, že po prvním císaři bude automaticky císař druhý. Nebo že se to utrpení nebude aspoň opakovat … Haha. Opět to samé …
)
Kdyby mě nenechali tak dlouho.. kdyby........![]()
Traumata se dají zpracovat, máš přecejen dost krátce po porodu… Specializuje se na to např. paní Mrowetz – http://www.klinickapsycholozka.cz/.
Jinak to, že jsi rodila tolik hodin, opravdu není samo o sobě špatné, ostatně i v tom filmu jeden takový případ byl (nevím teď přesně hodiny, ale bylo to tuším něco přes 30 hodin), pokud to dítě i matka zvládají dobře. Někdy se taky začátek porodu chybně určí (žena třeba sice má bolesti, ale bez vlivu na čípek) a potom padají šílená čísla. No prostě tím chci říct, že samotný údaj o délce porodu není indikací k císařskému řezu…
Niki - ale já si to sama sobě v důvěře a v klidu v porodnici prožila jen to prostě nenazývám orgasmem, jelikož ten je běžný při každém styku, kdežto porod je něco vyjmečného …
a zvrácený mi právě přišlo to jak to tam při těch dvou orgasmech děsně prožívala - prostě fakt masochistka ![]()
ivuska.h píše:Monny89 píše:Emilie píše:No, u mě to byl první porod, a druhý nechci.. bohužel mi způsobily takový blok, že prostě druhé dítě nechci..Monny89 píše:Emilie píše:Měla jsem to úplně stejné jako ty, akorát že o 12 hodin delší… Já měla kontrakce 38 hodin, a na císaře se přistoupilo až tehdy, kdy se malej ztrácel na monitoru a já kolabovala…Angua píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Asi tak.
![]()
![]()
)
Traumata se dají zpracovat, máš přecejen dost krátce po porodu… Specializuje se na to např. paní Mrowetz – http://www.klinickapsycholozka.cz/.
Jinak to, že jsi rodila tolik hodin, opravdu není samo o sobě špatné, ostatně i v tom filmu jeden takový případ byl (nevím teď přesně hodiny, ale bylo to tuším něco přes 30 hodin), pokud to dítě i matka zvládají dobře. Někdy se taky začátek porodu chybně určí (žena třeba sice má bolesti, ale bez vlivu na čípek) a potom padají šílená čísla. No prostě tím chci říct, že samotný údaj o délce porodu není indikací k císařskému řezu…
a že to nechali zajít tak daleko že se malej ztrácel na monitoru, já kolabovala
Mohli tomu dávno předejít.. když viděli, že jsem se prostě za těch 38hodin neotevřela ani o milimetr
A těch oxytocinů co do mě narvali, různých injekcí a já nevím čeho všeho ![]()
Vivik píše:
Slyšela jsem, že je to možný, dokument jsem neviděla, a z vlastní zkušenosti můžu říct, že si to nějak nedokážu představit… já jsem akorát cejtila strašně krásnou úlevu, když byla prťavá venku - po těch bolestech, co předcházeli, to bylo stokrát lepší než orgasmus.
Monny89 píše:ivuska.h píše:a že to nechali zajít tak daleko že se malej ztrácel na monitoru, já kolabovalaMonny89 píše:Emilie píše:No, u mě to byl první porod, a druhý nechci.. bohužel mi způsobily takový blok, že prostě druhé dítě nechci..Monny89 píše:Emilie píše:Měla jsem to úplně stejné jako ty, akorát že o 12 hodin delší… Já měla kontrakce 38 hodin, a na císaře se přistoupilo až tehdy, kdy se malej ztrácel na monitoru a já kolabovala…Angua píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Asi tak.
![]()
![]()
)
Jinak to, že jsi rodila tolik hodin, opravdu není samo o sobě špatné, ostatně i v tom filmu jeden takový případ byl (nevím teď přesně hodiny, ale bylo to tuším něco přes 30 hodin), pokud to dítě i matka zvládají dobře. Někdy se taky začátek porodu chybně určí (žena třeba sice má bolesti, ale bez vlivu na čípek) a potom padají šílená čísla. No prostě tím chci říct, že samotný údaj o délce porodu není indikací k císařskému řezu…Mohli tomu dávno předejít.. když viděli, že jsem se prostě za těch 38hodin neotevřela ani o milimetr
A těch oxytocinů co do mě narvali, různých injekcí a já nevím čeho všeho
Já nijak tvůj porod nehodnotím, jen jsem se vyjádřila k té délce trvání.
K tomu „ztrácení“ se dítěte na monitoru – po oxytocinových kontrakcích není divu, že se to dítěti nelíbilo (podrobněji bylo taky vysvětleno v dokumentu)… Ale prostě pokud to brali tak, že ti v těch 8 ráno začli porod popohánět (nevím teda, proč ti nedali prvně Prostin na zrání čípku, když jsi psala, že jsi měla úplně nulový nález), tak to do císaře uplynulo 10 hodin a to opravdu není nějaké extra dlouhá doba (na prvorodičku). Podle porodnických měřítek se do té doby o porod vůbec nejednalo, pokud jsou kontrakce a není dilatace čípku, jsou to vpodstatě jen poslíčky (ale ty umí taky potrápit, o tom žádná!).
Já se jich samozřejmě nijak nezastávám, jen se snažím vysvětlit, jaké motivy asi mohli mít.
Ivusko, já měla nález 3cm po příjezdu do porodnice v sobotu večer.. ale nález se vůbec nezvětšoval.. pořád jsem byla na 3cm ![]()
No, to je jedno… nechci se k tomu vracet.. Každopádně budeme podávat stížnost, na personál, který měl ten den službu… ![]()
ja si myslim, ze jak je kazda zena individualni, tak ze i proste porod pokazde probiha jinak, nektera zena si ho „uzije“ kdyz to hodne prezenu, a nektera zena ma co delat aby porod prezila…ja jsem jeste nerodila takze nemuzu posoudit, ale urcite tak prelomova udalost, jako je porod je ovlivnen tisici faktory, ktere kdyz se blbe zkombinuji, je to peklo a kdyz se dobre zkombinuji, je to hadherny zazitek.......jedinou „radu“ co jsem dostala od moji mamky bylo, abych nemyslela pri porodu na svou bolest, ale na miminko a snazila se vnimat svoje telo, ze pokud budu vnimat jeho rec a duverovat mu, melo by to pro me byt snazsi.....jak znam svoji histerickou povahu, urcite pokazim vsechno ![]()
Monny89 píše:
Ivusko, já měla nález 3cm po příjezdu do porodnice v sobotu večer.. ale nález se vůbec nezvětšoval.. pořád jsem byla na 3cm
No, to je jedno… nechci se k tomu vracet.. Každopádně budeme podávat stížnost, na personál, který měl ten den službu…
Tak to hodně štěstí, je důležité, aby zdravotníci viděli, že se lidi dokážou ozvat
Škoda, že u nás není opravdová svoboda volby způsobu porodu, mohla jsi mít císaře na přání už dávno a vyváznout tak sice s jizvou (kterou stejně máš), ale aspoň s „čistou“ psychikou.
pandicko a to je přesně ono, maminka má pravdu ![]()
prostě je strašně důležitý věřit sama sobě – svý intuici - prostě, že to zvládnu – že ta bolest k tomu patří a je tam, proto, aby se dítěti pomohlo na svět, né proto aby to matku děsilo - prostě takovou tu ženskou sílu, který se ale většina žen bojí …ale zároveň mít jistotu, že když to jo nejde tak se včas zasáhne ..ona ta hranice je strašně tenká …
ivuska.h píše:Monny89 píše:Tak to hodně štěstí, je důležité, aby zdravotníci viděli, že se lidi dokážou ozvat
Ivusko, já měla nález 3cm po příjezdu do porodnice v sobotu večer.. ale nález se vůbec nezvětšoval.. pořád jsem byla na 3cm
No, to je jedno… nechci se k tomu vracet.. Každopádně budeme podávat stížnost, na personál, který měl ten den službu…Škoda, že u nás není opravdová svoboda volby způsobu porodu, mohla jsi mít císaře na přání už dávno a vyváznout tak sice s jizvou (kterou stejně máš), ale aspoň s „čistou“ psychikou.
Děkuji, fakt mě to prostě mrzí, chtěla jsem si porod užít, těšila jsem se na něj.. a že si ho „užiju“ takhle, o tom se mi ani nezdálo ![]()
monny je mi lito, jaky jsi mela porod, cetla jsem tvuj denicek a muselo to byt strasne tezke
vzdycky kdyz si ctu o komplikovanem porodu tak si rikam, chudak mamina a co teprve to miminko, jak to muselo byt ve stresu a jak se muselo citit pri takovem porodu.....myslim si, ze pro deticky i super probihajici porod musi byt stres, 9mesicu si hovi v brisku, v teplicku, ve tme, ve vode a najednou plodovka odtece, deloha zacne miminko vypuzovat ven a sup najednou se musi nadechnout a vsechno je uplne jinak nez bylo v brisku..........no a cisar, to musi byt pro brobecky taky mazec, spinkaji si v pelisku a najednnou ho z nej nejake ruce vytahnout na svet ![]()
pandicka píše:
monny je mi lito, jaky jsi mela porod, cetla jsem tvuj denicek a muselo to byt strasne tezkevzdycky kdyz si ctu o komplikovanem porodu tak si rikam, chudak mamina a co teprve to miminko, jak to muselo byt ve stresu a jak se muselo citit pri takovem porodu.....myslim si, ze pro deticky i super probihajici porod musi byt stres, 9mesicu si hovi v brisku, v teplicku, ve tme, ve vode a najednou plodovka odtece, deloha zacne miminko vypuzovat ven a sup najednou se musi nadechnout a vsechno je uplne jinak nez bylo v brisku..........no a cisar, to musi byt pro brobecky taky mazec, spinkaji si v pelisku a najednnou ho z nej nejake ruce vytahnout na svet
Děti jsou na porod stavěné, to se neboj. Ale opravdu špatně snáší právě ty umělé zásahy. Voda vůbec odtéct nemusí (pominu-li to, když praskne předčasně, tj. před začátkem kontrakcí), když se neudělá dirupce, tak většině žen praskne až těsně před tlačením, při něm nebo vzácně vůbec (např. Ondra vyšel v neporušeném vaku). No a pak jak jsou venku, tak jim to rutinní praxí taky neulehčujeme – okamžité přestřižení pupečníku, odnesení od matky, světlo do očí, hození na studenou váhu, natahování při měření…
Tak já našla na stažení tento dokument http://www.ulozto.cz/…ic-birth-avi nevím jestli je to ten stejný,teď ho stahuju,tak snad to bude fungovat…