Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
uz si hodnu chvilu lamem hlavu ako polozit, pokial mozno intelignente nasledovnu, dost intimnu otazku:
Aky je vplyv orgazmu na oplodnenie ? ![]()
Mam pocit, ze som citala, ze taky spravny orgazmus podpori ovulaciu - v tom zmysle, ze je vzdy dobre, ked sa materske telo citi dobre ![]()
No ale orgazmus su vlastne pravidelne stahy maternice (??)…takze som sa prepracovala k uvahe o tom ci prave oplodnene vajicko nemoze byt takymito stahmi vypudene nez sa zahniezdi… ![]()
No, to mam ale problemy co? Dufam, ze ma neodsudite, ale chcem zachovavat rovnovahu medzi snazenim a psychicko-fyzickou pohodou, chapete… ![]()
Vopred vam dakujem za nazory odborne aj babske ![]()
Souris
Někde jsem četla, že stahy při orgasmu naopak pomáhají spermie posunovat rychleji k vajíčku. A že by mohlo být vypuzeno zahnízďující se vajíčko, to bych neřekla. Příroda to má jistě chytře zařízeno.
Květina
Souris,
souhlasím s předchozím komentářem. Orgasmus naopak napomáhá dostat se spermiím dál do dělohy. Čípek je při orgasmu jakoby „vcucne“ a posune dál
.
Hezké snaženíčko
.
Berča
To hej baby, takto som to prave pocula tiez. ![]()
Ale ja skor myslim fazu tesne pred ms; k oplodneniu pravdepodobne doslo a vajicko sa chce zahniezdit......tak ci ho nejaka mne prijemna vlna nemoze vypudit von nez sa poriadne uchyti ![]()
Souris
To určitě ne, Souris:-). Příroda je moudrá a oplodněné vajíčko se v děloze samo umí udržet. Hned jak tam dorazí, zavrtá se do děložní sliznice a nepustí se ![]()
souris,
to si ma rozosmiala. prijemna vlna urcite nie. mozno prilis velky a divoky klacek
teda to mi pripada logickejsie
![]()
danka
Ahoj,
včera říkal gynekolog mé kamarádce, že silný orgasmus může vyvolat ovulaci. ![]()
Zdá se mi to šílené, nicméně znám pár holek, které otěhotněly v naprosto nemožné době (např. hned po MS)