Orlí hnízdo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Meha
7.12.14 19:25
@Burj Chalifa píše:
Můžu se zeptat, se kterou? To je opravdu skvělý nápad! :kytka:

Myslím, že je lepší si tam zajet bez cestovky, po cestě vzít třeba Salzburg, super výlet.

• Citovat
  • Upravit
8975
7.12.14 19:25
@Jura007 píše:
Nebyla to tahle?

to už bohuzel envim, dostali jsme to od nasich jako darek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.12.14 19:29

My tam byli na poznávacím zájezdu v létě (i s 3,5 letým klukem) a super. Jenom to chce jet hned na otvíračku, pak už je tam moc lidí a ztrácí to kouzlo. Nahoru se musí jejich autobusy a u dolní stanice je pěkné muzeum s krytem. Ještě byly moc pěkné solné doly v Berchtesgadenu. Ubytování neporadím, ale průvodkyně říkala, že je to docela dost velký problém. Jsou tam jenom malinké rodinné penziony a ty jsou dlouho dopředu rezervované. Ale do půl hodiny autem je Salzburg a tam už by se určitě něco přijatelného sehnat dalo.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
7.12.14 19:32
@Burj Chalifa píše:
Můžu se zeptat, se kterou? To je opravdu skvělý nápad! :kytka:

Sice je to na někoho jinýho, ale my byli s Hello Tour

• Citovat
  • Upravit
1666
7.12.14 20:15

Holky, děkuji,..ano, o té otvírací době vím :-)
Tak já zkusím sehnat nějaké to ubytování..Holky, a které město teda mám hledat na to ubytování? Salzburg a nebo ještě Berchtesgaden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
7.12.14 20:30

Tak to Orlí hnízdo je pěkné, je odtamtud nádherný výhled na celý Berchtesgadener Land a Salzburg. Jinak za vidění stojí tkz. Berghof. Ten ležá mezi Berchtesgadenem a Orlím hnízdem v Obersalzbergu. Ten Berghof byl sice srovnán američany se zemí, ale dnes je tam Dokumentační centrum (muzeum) a nějaký nový hotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
7.12.14 20:32

Já bydlel v soukromí za 15,–E. Jinak se dá taky bydlet v Bad Reichenhalu, je to moc hezké lázeňské městečko a je to kousek. A cestou určitě neopomenout Salzburg. Je tam nádherný hrad a centrum města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
7.12.14 20:43

@Tecumseh
Děkuji moc za typ!! Zítra budu brouzdat po netu a hledat, snad se domluvím anglicky, německy neumím ani slovo (gutten tag možná :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
16.12.14 20:39

@Tecumseh @lucenka
Holky, nevíte prosím ještě, jestli tam mají takové ty sluchátka (s průvodcem) i v českém jazyce?? :think:
Jinak ubytování už mám zarezervované, průvodce po Bavorsku koupeného :-) Jen mě ještě napadly přímo ty info o Orlím hnízdě, že chlap neumí jazyk, i když má dost načteno, určítě tam bude spousta zajímavostí a je škoda, že tomu nebude rozumět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.12.14 20:44

@MarkétaT přímo na Orlím hnízdě vlastně nic zajímavýho není (je to restaurace), takže tam ani jazyk nepotřebuje. A v tom muzeu u dolní zastávky busu jsou materiály v papírové podobě v češtině. Kdyby ještě šli do solných dolů, tak se tam dá taky zajistit výklad v češtině.

• Citovat
  • Upravit
935
16.12.14 21:15

@lucenka Jj pravda orli hnizdo je ted spise restaurace :lol: K videni je defakto jenom velka mistnost s krbem. Co se nam ale libilo, byl ten mosazny vytah a tunel pred vytahem z toho trosku mrazilo. Jinak proste horska chatka, ze ktere mate krasny vyhled. Jinak tedy ta cesta tim autobusem po te uzkce cesticce nahoru taky stala za to :lol:…jinak ubytovani asi salzburg a ten je opravdu hezky ;)…jinak sluchatka atd.tam myslim vubec nevedou. jenom na hlavni stanovisti autobusu si muzete koupit knizniho pruvodce, ale pokud o tom neco vite, asi by mi to prislo i zbytecne, jelikoz tam toho opravdu neni moc co videt, spise jde o ten pocit, ze tam clovek byl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
17.12.14 16:49

Já tam byl se ženou na motorce a bylo to moc fajn, hezký počasí a vůbec.

Ovšem to co si tam ten šmucig nechal postavit, to je fakt něco, jen ta silnice nahoru co po ní jezděj autobusy je síla.

A táta říkal že by tam nikdy nejel kvůlivá Hitlerovi a já tam potkal turistu z Israele, tož si to přeberte.

• Citovat
  • Upravit
1666
18.12.14 16:18

@Sini @Virginian
Děkuji za typy, však to chlap s kamarádem dostanou jako dárek k vánocům, ubytování jsme zaplatili a bude na nich, jak s volným časem naloží. Na Orlí hnízdo si určitě zajdou, krajina je tam taky nádherná, něco pochodí po horách..MA jak jste zmínili, koho zajímá historie, tak si to tam určitě užije, už jen tím, že ví, že si to tam nechal postavit, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí