Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je nám 15m a brouček mi začal osahávat prsa. Když ho vezmu, tak mi přejíždí dlaněma po prsách a bradavkách. Dělá to i taťkovi. Dělají to vaše zlatíčka taky. Ne neplatí, oddělávání ručiček taky ne.
tak to u nás valí taky
prsa a břicho,do pupku mně strká prsty,jau jau a štípe mě do bradavek a pak si položí hlavičku a mazlí se…myslím,že je to normální a časem to prostě přejde.Já mu to nezakazuju a nijak to neřeším ![]()
Jooo, to u nás bylo též. Malý byl do roku kojený a pak, když už nechtěl pít, tak alespoň ošahával a strkal mi ruce pořád za výstřih. Točil bradavkama jako s rádiem, což tedy nebylo nic moc…
Ale časem to odeznělo - začal objevovat jinou zábavu a hračky a moje prsa už mu nedělali takovou radost ![]()
Kamila
u nás se to děje i ve 21 měsících skoro…pořád kojím, takže prsa je to nej, co na mamce je.
Ale osahává mi i zadek. Když jdu do vany, nalepí se na mě, obejme mě zezadu a fouká a prská mi do stehen a zadku…
snad ho to přejde, nebo je to budoucí úchylák???
![]()
osahávačům zdar! NiKi ![]()
Ahojky,
taky malého přihlašuju do klubu osahávačů ![]()
Intenzita osahávání mých prsou(nikomu jinému to nedělal(
kolem 20. měsíce značně opadla. Teď ve 23 měsících už to dělá opradu výjimečně. Takže neboj, ono ho to přejde ![]()
Efča
Jsem ráda, že nejsem sama. Syna v jeho 22 měsících taky kojím, prsa jsou pro něho „mazly mazly“, ale mně to nepřipadá divný, pěstujeme hodně tělesný kontakt, hodně se mazlíme, hladíme… Ale ty prsa už mám teda fakt „omakaný“. Manžel má teď smůlu, protože mu prsa teď „zakazuju“. Tak těm naším mazlíkům zdar!
noooo, náš uchyláček už bude mít 8 a dělá to taky. Pořád lepší než kdyby ošahával holky z vyšších tříd
. Nemyslím si že je to úchylka a já se tomu zas až tak nebráním, protože bych tím asi budila větší a větší zvědavost. Ne že ho nechávám, ale jemně mu ruku dám jinam. Dělá to, když se přijde pomazlit a najednou ho to napadne, nijak jako že by si přišel schválně máknout, to ne.
Náš Janek měl k prsům taky kladný vztah. Kojila jsem ho do dvou let a mlíko zjevně považoval za tu nejlepší mňamku. Mohla jsem se s čímkoliv jiným jít vycpat. Dokonce odmítl veškerou terminologii výše zmíněných partií a vytvořil si vlastní slovo. Byly to prostě mlíčochy a byly jeho. Teď je mu 2 a 3/4 a je to už v pohodě… I když ne že by si už vůbec nesáhl, ale je to spíš vyprovokovaný pětiměsíční sestřičkou. Zkouší, jestli mu náhodou něco není upíráno.
Klára
Dokonce odmítl veškerou terminologii výše zmíněných partií a vytvořil si vlastní slovo. Byly to prostě mlíčochy a byly jeho.
Klárko, mlíčohy mě dostaly
![]()
E.
Jé, to mám radost.
Mě je to trochu nepříjemné, když s náma spí v posteli, on to snad ani neví, ale pořád ručičkou šátrá po bradavce. Kojit jsem přestala v roce a problém nebyl.
No a taky jsem si všimla, že má ty tendence i u jiných tet, tak to je trochu blbý. Jinak mi to nevadí, ale jsem ráda, že je to běžné.
Nedávno jsem si říkala, že máme taky nějaké divné dítko. Manželovi nejenže osahává, ale i ocucává bradavku, jako, že pije mlíčko. Párkrát ho i kousla
, jinak osahává prsa a mačká i babičce.
Tak to jsem ráda, že je to normální.
Uff, to jsem rada, ze nemame doma sami „uchylacka“
u nas se deje to same, s jistotou behem setiny sekundy zajede do vystrihu a najde bradavku, zkusi i manzelovy. Nejhorsi to je, kdyz je nesvuj nebo po nejakem placi. No snad je to do 15 prejde ![]()