nechce smrkat - jak ho to naučit?

76
28.2.07 08:54

nechce smrkat - jak ho to naučit?

Ahojte,

dvouletý syn má rýmu jako trám a pořád nechápe, jak se smrká. Akorát vydává zvuky jako při smrkání pusou. Odsávačku z duše nenávidí a dává to jasně znát.
Poradíte nějaký fígl?
 Kamila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5044
28.2.07 09:25

Ahoj Kamčo,

náš Matyáš se to naučil celkem brzo díky tomu, že když dělala zvuk prasete, tak frkal nosem. Takže jsme si říkali, ať do kapesníku udělá prasátko. Teď když mu dám kapesník, tak to taky nejdřív šulí pusou, ale stačí mu říct, ať se vysmrká nosem a ví, co má dělat.
Nepomohlo by, kdybys to malému pořádně ukázala na sobě? Děti, jak známo, velmi rádi napodobují dospělé, třeba by to zabralo. A myslím, že ve dvou letech už určitě pochopí, že má fouknout nosánkem.

Držím palce, ať to zvládnete. Momentálně taky „nudlíme“ a jsme půl noci vzhůru, protože Matyáš nemůže dýchat a trvá mi 2 hodiny, než ho přemluvím ke kapkám do nosu :(

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
28.2.07 09:26

Ahoj!
My s tím teda taky docela ještě zápasíme, ale někde jsem četla, že máš kapesníkem přikrýt jednu dírku a říct frkni a pak druhou, nebo ucpat nos úplně. Kuba teda někdy tahá nudle i dovnitř, tak ho pak zcela nepedagogicky straším doktorem. :oops:
Je ale pravda, že nad odsávačku napojenou na vysavač není, jednou jsem spoléhala na smrkání a píchali nám uši, už nikdy více, takže ignoruju protesty a smrkání doplňuju vysavačem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
28.2.07 09:39

Naštěstí v podstatě nepotřebujeme, ale když má trochu rýmu nacvičujeme:

Já: ukážu kapesník, zboku zacpu jednu dírku, druhou frkám, oznámím, že bude druhá, zacpu druhou dírku, frkám, ukážu výsledek. Kapesník držím tak, aby vše pořádně viděl. Moc se mu to líbí. :D

Potom ho vybídnu, aby to zkusil i on s tím, že ho nebude rýma tlačit v nose, šimrat pod nosem a pálit. Zezačátku moc nechtěl, trochu to trvalo, nakonec to zkusil a pak rýma přestala. Rozhodně jsem ho straaaašně chválila a vždycky mu ukázla nudli na kapesníku a řekla, že teď už ho nebude trápit.

Taky se doporučuje nácvik se zrcátkem - aby zkoušel zamlžit zrcátko, nebo s něčím, u čeho uvidí, jak se to hýbe (větší pírko?). Vždy se ale doporučuje smrkat s jednou dírkou zacpanou.

Držím palce a přeju hodně trpělivosti!

Mel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.2.07 11:34

Ahoj,

já jsem to synovi předváděla, pak mu kapesníkem ucpala jednu dírku a nutila frknout. Samozřejmě ho to nijak extra nebavilo, tak jsem měla připravený vysavač a odsávačku s tím, že pokud se nevysmrká, odsaju ho, a nakonec se vysmrkal…

Lasička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.2.07 13:14

My jsme se smrkat naučili asi díky Vincetce ve spreji. Každý večer při koupání a i během dne, když je potřeba synovi vždy stříknu dvakrát do každé nosní dírky. Jeho bezděčná reakce na to bylo od malinka frknou nosem tu vodu ven. Takže ten mechanismus pochopil takto. Radka a Štěpánek 22m

• Citovat
  • Upravit
28414
28.2.07 13:52

Ahoj, tak já jsem malýmu dala na výběr. Buď budem odsávat, což fakt nesnáší a nebo v klídku smrkat. Párkrát jsem ho odsála (dva dny asi třikrát denně) a pak velmi rychle pochopil, co je pro něj příjemnější. Teď smrká nádherně a i silou všechno vyfoukne. Naštěstí už nás rýma opustila :wink:
Tak hodně štěstí se smrkáním :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect