Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s ošetřením dítěte na pohotovosti. Je běžné, že si sestra dítě (naše má 14 m.) odnese, a přinese až po vyšetření? Normálně mi řekla, já si ho vemu, a než jsem stihla zareagovat, zaklapla se v ordinaci
. Tak nevím, měla jsem se na ni dobývat
? Myslela jsem, že mám právo u toho být
. Jarka
Ahoj Lesley,
nepíšeš o jaké vyšetření šlo, ale rozhodně máš právo být u toho a tvé dítě má též právo mít u sebe maminku. Jsem všeobecná sestra, takže mě to trochu překvapuje.
Pa Štěpík
Ahoj,
já bych si to teda nenechala líbit.
Já jsem dětská sestra a nikdy jsme to teda v nemocnici takhle nepraktikovali!!!
Opravdu zajímavý přístup.....
Příště se nenech odbýt. ![]()
Pa L.
ahoj,
já jsem taky z dětského a u nás se to taky takto nepraktikuje, ale vím, že na jiných odděleních (ušní, chirurgie) to tak je. Právo na to, být při vyšetření/ošetření s dítětem, máš. Např. chirurgové argumentují tím, že je dítě bez vystresované matky víc v pohodě
, no já nevím. Příště se nenech odbýt.
Jendys
Díky za odpovědi, taky si už myslím, že jsem se měla nahlas ohradit. Já jen nerada dělám problémy. Bylo to na DĚTSKÉ pohotovosti v nemocnici, zapoměla jsem napsat, že tentokrát šlo jen o vytažení klíštěte. Ale totéž už se mi stalo, když malému kvůli vyšetření museli odebírat krev. Tak do třetice už si to fakt nenechám udělat
!!!!!!
Sice on to snáší dobře, ale já jsem z toho pak na nervy, že ani nevím, co mu vlastně dělali. Jarka
Ahoj,
vím, že u nás (Jihlava) se to taky takhle praktikuje např. na očním, ale já bych se taky nenechala obdýt. Řekla bych asi něco v tom symylu, že jim bránit v potřebném úkonu nebudu, určitě na to jako matky máme právo. V porodnici, když brali malému krev z hlavičky na pokoji, řekla mi taky vrchní sestra, ať odejdu, že to není hezký pohled pro matku, ale že mimi to nějak zvlášť nevadí. Řekla jsem, že zůstanu, že chci být první možnou vteřinu hned u něj, ale nějak jsem to už zvlášť neprožívala, jako u prvního mimi. Chci jenom říct, že maminky by si měly tak v takové chvíli uvědomit, že musí zůstat klidné, pokud si přejí s dítětem být, protože je jasné, že takových chvílích matku dítě potřebuje, ale vyrovnanou a klidnou (pokud možno). Tak ať ti naši drobečci raději nemocnice nepotřebují a jsou zdraví. ![]()
Iriss+2svišti
To je teda drsný… Mám s Kristýnkou oběhané snad všechny vyšetření co se dají (ORL, gynda, oční, EKG, EEG, rentgen…) a nikdy (až na operaci) mi ji nevzali a nikam se s ní nezavírali. I při odběru krve jsem byla s ní, už proto, aby byla klidnější. zrovna ta gynda pro mě taky nebyl úžasný pohled, brečely jsme obě, ale tam taky doktor chtěl, abych byla při tom a uklidńovala ji.
ahoj, manža byl ( já bych to nezvládla psychicky ) v dětské v Brně přítomen u punkce hematomu na hlavičce našeho 5m syna !!!
Irias
Ahoj Irias,
poukazovala jsem přesně na to, co jsi napsala. Nevidím na tom vůbec nic špatného, že synka raději doprovodil manžel, ba naopak, jsi skvělá máma, tím, že umíš odhadnout své možnosti. (my ženy přece jen mnohem víc podléháme emocím). Doufám, že váš brouček už je vpořádku a má se čile k světu.
Iriss+2svišti