Ošetřování člena rodiny - OČR pro manžela?

13536
13.3.13 10:04

Ošetřovák pro manžela?

Ahoj holky.
Příští týden nastupuju do nemocnice na laparku. Potřebovala bych, aby byl manžel zatím doma s malou. Jak máme postupovat? Mám vyřídit ošetřovák? Kdo mi ho napíše (obvodní, dětská, v nemocnici…)? Moc děkuji, zatím jsme to nepotřebovali, tak vůbec nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3429
13.3.13 10:07

@ajleenka Měli by ti to vystavit v nemocnici, případně tvoje obvodní. Musí to být na tebe. Je tam něco v tom smyslu, že nemůžeš pečovat o dítě, o které běžně pečuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
13.3.13 10:08

To budu řešit za 2 týdny…pardon, vsunu se, taky mě to zajímá. ale já teda posílám manžela ke mzdovce do práce, řeší jim tam vše…

• Citovat
  • Upravit
13536
13.3.13 10:14

@Z.jev K obvodní si ještě půjdu pro výsledky z předoperačního, tak se jí na to kdyžtak zeptám. A pokud to nevystaví ona, tak o to mám normálně zažádat při příjmu v nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
13.3.13 10:39

@ajleenka já ležela v nemocnici s kýlou, vystavili mě to normálně v nemocnici :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
13.3.13 10:50

OČR na tebe vystaví v nemocnici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
13.3.13 10:51

Ahoj, já vyřizovala ošetřovák manželovi v pondělí-jsem nemocná tak ať táta hlídá. Vypsala to normálně obvodní doktorka. Musí to být na tebe ne na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
16.11.18 12:32

Ahoj všechny, prosím o pomoc. Přítel pracuje v Německu pod agenturou. Máme společného syna a narodilo se nám druhé dítě. Přítel si vzal na prvního syna osetrovak, který mu vystavili co jsem byla v porodnici na 3dny. A poté požádal o osetrovak u obvodní lékařky na mne, byla jsem po těžkém císaři a nemohla jsem se plně starat o první dítě. Tento osetrovak byl vystaven na cca 5-6dnu. Splnili jsme tedy 9dnu, aby nám je proplatili. Jenže jsme stále nic nedostali. Jak je to s vyplavením osetrovaku, kdy vyplácí a vyplatí vůbec a kolik?

Děkuji mockrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35351
16.11.18 12:37

Ja tomu asi nerozumim, není to uplne jasne. Má vůbec přítel nárok na vyplacení OČR, když pracuje v zahraničí? Ta agentura sídlí v Cechách? Platí pritel pojistení ze mzdy v Cechách? Nebo ho odvádí v Německu a žádali jste v Německu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
16.11.18 13:12

@Lucia003 a pod jakým státem přítel ( respektive zamestnavatel) odvádí pojištění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101822
16.11.18 13:45

@Lucia003 No, podstatne je, zda se jedna o ceskou agenturu nebo o nemeckou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
16.11.18 17:22

Tak teď jste mne dostaly. Přítel je zaměstnán pod českou agenturou, která má, ale sídlo v Německu. Je tam zatím jen 5mes a druhé Mimi se narodilo přes měsícem. Nicméně pan v agentuře zde v ČR mu právě poradil, aby si vzal na mne a Mimi OČR a že mu bude proplaceno 9dnu.
Poté by byl doma zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast