Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. Jdu za váma s prosbou o radu. Přítel byl asi před měsícem u dr. s něčím o čem si mysleli že je angína, dostal ATB. Když šel na kontrolu, zjistili mu streptokoka, takže další ATB na dva týdny. Při včerejší kontrole se dozvěděl, že má jakousi nemoc s názvem Majster, kterou už si prý spletli s tou první,,angínou,,. Je prý možný, že ji chytil ode mě. Přenáší se slinami a já ji mám prý asi mám z nových léků. Ve čtvrtek jdu na výtěr, jestli je to teda mnou. Máte některá s touhle nemocí zkušenosti? Na internetu nic není a doktorka o tom taky moc neví. Všem moc děkuju za příspěvky a uvítám každou informaci ![]()
Tak mě napadá jedině mononukleóza, protože vypadá jako angína a přenáší se slinami (líbáním), je to tzv. polibková nemoc…třeba je to to samé??? ![]()
@Žofinka100 píše:že by? no zkusím se zeptat ve čtvrtek svojí dr… děkuju
Tak mě napadá jedině mononukleóza, protože vypadá jako angína a přenáší se slinami (líbáním), je to tzv. polibková nemoc…třeba je to to samé???
@Žofinka100 píše:
Tak mě napadá jedině mononukleóza, protože vypadá jako angína a přenáší se slinami (líbáním), je to tzv. polibková nemoc…třeba je to to samé???
Taky si myslím, zrovna to prodělal můj 19ti letý synovec.
@Paoloska a je možn že bysme to měli bez příznaků? (horečky a pod.)
@Aldamor píše:
Já myslím, že ano, jednou jsem jen občas kašlala a měla zvětšené mandel, ale neměla jsem ani teplotu ani mě nebolelo v krku a bylo podezření na mononukleozu, nakonec se nepotvrdila, ale když bylo to podezření…tak by to tak být mohlo
@Aldamor píše:
Určitě, u někoho to proběhne bez příznaků. Synovec teda příznaky měl - bolesti v krku, horečka, bolest břicha. A teď je chudák do prázdnin na dietě.
Ahoj holky, tak jsem se dnes dozvěděla, že nemám Majstera, kterého měl přítel, ale streptokoka ![]()
@Žofinka100 píše:
Aha a ten majster je teda co, neptala ses???
Ptala, ale moje dr. o tom nic nevěděla a ta přítelova o tom prý taky nic moc neví ![]()
@Aldamor píše:
Ptala, ale moje dr. o tom nic nevěděla a ta přítelova o tom prý taky nic moc neví
To je dobrá doktorka
diagnostikuje mu nemoc a neví co to je
Myslím ta jeho.
@Paoloska Ona je to prej nějaká hodně vzácná nemoc, neznámá. Ani na internetu o tom vůbec nic není ![]()