Ošetřovné na dítě

Anonymní
27.3.21 11:13

Ošetřované na dítě

Ahoj,
již půl roku pracuje na hop. V dubnu mi přijde poslední rodičovský příspěvek. Potřebují jít na ošetřovné z důvodu uzavření školek. Mám nárok na čerpáni ošetřovného nebo ne, když mi přijde ještě rodičovský příspěvek?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35852
27.3.21 11:22

Ano máš. Otec dítěte ne, ale ty ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.3.21 11:34
@Anonymní píše:
Ahoj,
již půl roku pracuje na hop. V dubnu mi přijde poslední rodičovský příspěvek. Potřebují jít na ošetřovné z důvodu uzavření školek. Mám nárok na čerpáni ošetřovného nebo ne, když mi přijde ještě rodičovský příspěvek?

Jo, tak to pochybuju.
Menila jsem v jedne praci uvazek, a na ocr pry narok nemam, protoze k zavreni skol doslo v dobe, kdy ten uvazek jeste neexistoval.
Bude spravni rizeni a pak mam pozadat o odstraneni tvrdosti zakona.
 Parada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
27.3.21 11:54
@Anonymní píše:
Ahoj,

Ano, máš. V tiskopisu je kolonka, zda na dítě pobírá rodičovský příspěvek jiná osoba než ty a to nepobírá, protože ho pobíráš ty. Mám vyzkoušeno osobně už z dob před 6 lety s první dcerou. I teď jsem zaměstnaná na HPP, beru RP a v současné době jsem na OČR. Jak jinak bys asi chtěla omluvit nepřítomnost v zaměstnání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.3.21 12:09
@Hasinka píše:
Ano, máš. V tiskopisu je kolonka, zda na dítě pobírá rodičovský příspěvek jiná osoba než ty a to nepobírá, protože ho pobíráš ty. Mám vyzkoušeno osobně už z dob před 6 lety s první dcerou. I teď jsem zaměstnaná na HPP, beru RP a v současné době jsem na OČR. Jak jinak bys asi chtěla omluvit nepřítomnost v zaměstnání?

A proc to teda neproslo me? :nevim: Je to stejny zamestnavatel, akorat od novyho roku mam hlavni pomer, do konce prosince to byla dohoda.
U jineho hlaniho pomeru problem neni, tam mi OCR jede k po zkraceni uvazku.
Ze pry k udalosti zavreni skol doslo 22.12., takze nemam narok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65208
27.3.21 12:10

Jo, neco se zmenou zamestnani v dobe OČR tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.21 12:20
@Baba píše:
Jo, tak to pochybuju.
Menila jsem v jedne praci uvazek, a na ocr pry narok nemam, protoze k zavreni skol doslo v dobe, kdy ten uvazek jeste neexistoval.
Parada

Ale u mne došlo k uzavření školky už v době, kdy úvazek existoval

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.21 12:23

A výše ošetřovného bude klasický 70% z denního vyměřovacího základu?

• Citovat
  • Upravit
4706
27.3.21 12:25

@Baba tak to máš asi z 3. nebo 4. třídu, ty jsou zavřené od 21.12. Je to jako kdybys měla neschopenku od prosince a dávky chtěla čerpat ze zaměstnání trvajícího od ledna. Když to není stejný druh činnosti, tak se to nebere jako navazující, ale ta tvrdost zákona by mohla v tomhle pripade projít, ale potrvá to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35852
27.3.21 12:35
@Anonymní píše:
A výše ošetřovného bude klasický 70% z denního vyměřovacího základu?

Aktuálně je 70%, ale vypadá to že by mohlo být uz za březen zase 80% uvidíme jestli to stihnou odklepnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
27.3.21 12:41

@Baba Fakt netuším. Já šla na OČR až když zavřeli školku. Dceru ve 3. třídě jsme plácali pomocí home office, přítomnosti u tatínka v práci a její samostatnosti doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
27.3.21 13:42
@Baba píše:
A proc to teda neproslo me? :nevim: Je to stejny zamestnavatel, akorat od novyho roku mam hlavni pomer, do konce prosince to byla dohoda.
U jineho hlaniho pomeru problem neni, tam mi OCR jede k po zkraceni uvazku.
Ze pry k udalosti zavreni skol doslo 22.12., takze nemam narok.

Protože zkraceni uvazku je pouze zmena u existujiciho, kdezto dohoda a pp jsou 2 ruzne veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.3.21 13:50
@Baba píše:
Jo, tak to pochybuju.
Parada

Jo tam bude asi problém v tom výkladu, kdy vzniká potřeba ošetřování dle zákona, není to v tomhle asi úplně domyšlené. Tak snad pochodíš s tím odstraněním tvrdosti zákona. Nemáš ještě mladší dítě, kterému se škola/školka zavřela později?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
27.3.21 16:58

Teď jsem se docela vyděsila. 1. března jsem podepsala v práci novou smlouvu. Od 1. dubna si musím vzít očr, chci si ho vzít na tretaka. Půjde to tak, když mu školu zavřeli už v prosinci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.3.21 17:17
@Anonymní píše:
Ale u mne došlo k uzavření školky už v době, kdy úvazek existoval

Máš recht, to by mělo být v cajku.

@Elishka1 píše:
@Baba tak to máš asi z 3. nebo 4. třídu, ty jsou zavřené od 21.12. Je to jako kdybys měla neschopenku od prosince a dávky chtěla čerpat ze zaměstnání trvajícího od ledna. Když to není stejný druh činnosti, tak se to nebere jako navazující, ale ta tvrdost zákona by mohla v tomhle pripade projít, ale potrvá to

Co se bere jako stejný druh činnosti? Náplň práce je stejná.
Ještě mi žádné vyjádření nepřišlo. Vím to jen od firmy,co nám vede účetnictví. Že prý zkoušeli co mohli :jazyk:

@Hasinka píše:
@Baba Fakt netuším. Já šla na OČR až když zavřeli školku. Dceru ve 3. třídě jsme plácali pomocí home office, přítomnosti u tatínka v práci a její samostatnosti doma.

No my to taky plácáme jak to jde. V únoru sem měla OČR jen dva dny. Tahle komplikace mě fakt nenapadla, ale já sem na tyhle věci blbá :roll: V březnu to budu řešit zas :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí