Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, prosím o názor. Moje máma za měsíc slaví 50 let a chystáme ji já, sestra a přítel mámy tajnou narozeninovou oslavu. Přijít má cca 25 lidí. Já jsem vegetarián, sestra je vegan a přítel mámy jí vše. Máma jí taky vše.
Přítel mámy si prosazuje pouze veganskou hostinu (bez jakýkoliv živočišných produktů - maso, sýry, mléko, vajíčka,…). Protože i když sám není vegan ani vegetarián, chce ostatním ukázat, že se dá jíst i jinak. Podle mě se to na oslavu, kde budou samí masožravci vůbec nehodí. Sama jako vegetarián nikomu nevnucuji nejíst maso a jsem za to, že by měl mít každý možnost si vybrat.
Prosím o názor. Dokážete si představit, že přijdete na oslavu, kde bude jen veganské jídlo? Je to snesitelné nebo přes čáru.
Děkuji
Příspěvek upraven 28.06.22 v 13:02
A vaše máma je co? Část jídla bych udělala veganskou ale rozhodně ne vše. Já osobně bych se na takové oslavě nenajedla a manžel také ne.
Tak hlavně je to oslava pro vaší mámu ne? Tak nemělo by to být její rozhodnutí co se tam bude jíst? pokud tvý mamka chce mít veganskou hostinu prosím.
Nemyslím si že by to mělo být rozhodnutí jejího přítele. ![]()
@terkins Asi takhle, nepíšeš to nejdůležitější, co je máma? Pokud by byla veganem máma, tak mi přijde zcela OK, je to hlavně její oslava. Ovšem pokud ona jí všechno, tak je to úlet.
Eufemicky by se dalo říct, že bude dost lidí, kteří to neocení a pak ještě nezanedbatelné množství těch, kterým po tom bude prostě blbě, protože to nejsou zvyklí trávit (např. luštěniny). Vegetariánsky ano, to může být i zajímavé, vegansky ne.
Vegan nejsem, ale najdl bych se. Nic proti těm jídlům nemám, jen si je těmi živočišnými produkty klidně proložím. Ale taky si myslím, že dát tam jen jeden chod veganský, pro ukázku, že se to jíst dá, a zbytek normální by pro ukázku stačilo…
Me by se to moc libilo. Zkusit neco noveho. Veganska a vegetarianska kuchyne je velice chutna, kdyz se umi pripravit.
Plus to ma nemale zdravotni benefity oproti klasickym zranicim na oslavach ![]()
Ale zase to bude oslava na kterou hned tak nikdo nezapomene
Bude to násilné vynucování a možná nikdo tam dlouho nebude tak aby mu to pak máma ještě nevyčetla že jí zkazil oslavu
Mělo by tam být vše aby si každý mohl dát co chce, pak je i větší šance že běžný konzument masa ochutná i veganské jídlo. Takhle se plno lidí sekne že to jíst nebude. A mezi vegetariánském a veganském je hodně velký rozdíl ![]()
@terkins píše:
Dobrý den, prosím o názor. Moje máma za měsíc slaví 50 let a chystáme ji já, sestra a přítel mámy tajnou narozeninovou oslavu. Přijít má cca 25 lidí. Já jsem vegetarián, sestra je vegan a přítel mámy jí vše.Přítel mámy si prosazuje pouze veganskou hostinu (bez jakýkoliv živočišných produktů - maso, sýry, mléko, vajíčka,…). Protože i když sám není vegan ani vegetarián, chce ostatním ukázat, že se dá jíst i jinak. Podle mě se to na oslavu, kde budou samí masožravci vůbec nehodí. Sama jako vegetarián nikomu nevnucuji nejíst maso a jsem za to, že by měl mít každý možnost si vybrat.
Prosím o názor. Dokážete si představit, že přijdete na oslavu, kde bude jen veganské jídlo? Je to snesitelné nebo přes čáru.
Děkuji
Tak pokud je maminčina oslava, neměla by být podle toho, co chutná jí?
jako si nedovedu představit ten trapas, udělat pro někoho tajnou oslavu a tam mít jen jídlo, které oslavenci a pozvaným nemusí chutnat
Nedalo by se to nějak vhodně namixovat? aby spokojení byli všichni? ![]()
@terkins Asi bych to navzdory příteli mámy vyřešil tak, že bych jeden stůl udělal veganský a druhý pro všežravce. Upřednostnil bych spokojenost hostů.
@terkins píše:
Dobrý den, prosím o názor. Moje máma za měsíc slaví 50 let a chystáme ji já, sestra a přítel mámy tajnou narozeninovou oslavu. Přijít má cca 25 lidí. Já jsem vegetarián, sestra je vegan a přítel mámy jí vše.Přítel mámy si prosazuje pouze veganskou hostinu (bez jakýkoliv živočišných produktů - maso, sýry, mléko, vajíčka,…). Protože i když sám není vegan ani vegetarián, chce ostatním ukázat, že se dá jíst i jinak. Podle mě se to na oslavu, kde budou samí masožravci vůbec nehodí. Sama jako vegetarián nikomu nevnucuji nejíst maso a jsem za to, že by měl mít každý možnost si vybrat.
Děkuji
Nějak nechápu, proč si to prosazuje, a co tím chce dosáhnout? Já bych asi nebyla nadšená, kdybych přišla na oslavu, kde by bylo jen veganské jídlo. Atˇsi tedy nachystá část veganskou, ty zbytek normální a každý si může vybrat sám ![]()
To hodne zalezi na preferencich mámy a hostu. Z mych zkusenosti, pokud clovek neni vylozene militantni masozravec, co nevezme zeleninu do pusy, tak vegetarianskou hostinu zvladne, i kdyz si treba uplne nejvic neposmakne. Veganska, to uz je jinej pribeh, tam uz ma dost lidi problem. Ale hrozne zalezi, z jaky jste bubliny ![]()
@terkins píše:
Děkuji
Jakožto nedobrovolný vegan, mám potr. alergie takže vajíčka a mléčné výrobky nemohu.. Mě by to nevadilo, ochutnat něco jiného i když jsem velký masožravec.
Ale většina mých příbuzných kteří mají problém ochutnat jídlo např. s kokosovou nebo jinou smetanou, protože to není s tou normální. By mi veganskou oslavu otřískala o hlavu, takže tohle bych nedělala ![]()
Já bych připravila či koupila občerstvení pro všechny. Každý, ať si vezme, co jí. ![]()