Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak OSN asi nemá co řešit, tak vyzvalo Českou republiku ke zrušení babyboxů, kteréžto prý odporují právám dítěte, neboť to má právo znát svou identitu. To nemá obdoby. Babyboxy za prvé zachránily v naší zemi už několik desítek životů, za druhé fungují i v jiných státech (i ty OSN vyzývá? nebo otravuje jenom tady).
No zkrátka i kdyby všechny ty babyboxy zachránily jedno jediné miminko, tak svůj účel splnily a mají smysl. A celá OSN necht´si vylíže pr.el.
Taky jsem to četla a taky mě to naštvalo. Ten pán co vymyslel baby boxy by měl dostat metal.
Za prvy to u nas zachranilo uz hoodne miminek, je vyborny ze miminka od BB mohou rovnou do adopce a nemusi zdlouhave pobyvat v kojenaku. Ta vec ma jenom pozitiva!!! OSN nevi o co jde, ja si myslim ze to nebude tak horky, spis je treba jim ukazat co a jak a hlavne jaky to ma vysledky ![]()
No ono by bylo dobré zjistit, kdo je pod tou zprávou podepsaný. „OSN“ mi přijde přece jen trochu anonymní. A pokud vím, tak v takových výborech obvykle nepracují ty největší kapacity v oboru (neboť v drtivé většině je to práce bez nároku na honorář…), takže si o podobných zprávách myslím svoje.
A to nemluvím o tom, že autoři zprávy stěží budou znát místní podmínky.
jj to je zase do nebe volající kravina, baby boxy jsou jedny z mála věcí co se v česku povedly, už zachránily spoustu dětí. Nechápu jako co jim na tom vadí, to snad OSN chce aby zase byli odhozené někde u popelnic? No a rozhodně je pro dítě lepší přežít a neznat svojí identitu, že?
![]()
Jura007 píše:
No ono by bylo dobré zjistit, kdo je pod tou zprávou podepsaný. „OSN“ mi přijde přece jen trochu anonymní. A pokud vím, tak v takových výborech obvykle nepracují ty největší kapacity v oboru (neboť v drtivé většině je to práce bez nároku na honorář…), takže si o podobných zprávách myslím svoje.
A to nemluvím o tom, že autoři zprávy stěží budou znát místní podmínky.
A vida, tak potom tím spíš nechápu, že do toho strkaj nos?
Já bych si to nedovolila, něco odsuzovat, nebo někomu radit, pokud bych nebyla schopná si ani zjistit, o co vlastně jde.
Také mě to vytočilo že je hodně dětí v ústavech?No i kdžy je to hodně smutné tak pořád lepší nežaby denně bylo ve zprávách že našli několik miminek mrtých ![]()
No těma „ústavama“ spíš asi mysleli dětské domovy. Sehnal jsem si pár čísel k tomu a bohužel to moc vesele nevypadá. Průběžně máme v dětských domovech a podobných zařízeních 20-22000 dětí. Průměrná doba pobytu tam je 8 let. To znamená, že každý rok opouští domovy v průměru 2500 dětí. Podle policejních statistik z nich 52 procent spáchá během dalších 12 měsíců něco, za co musí před soud.
No ale pořád je to číslo příznivější než v Ruské fedraci, kde je to plných 91 procent. A ruské dětské domovy jsou bohužel promořené tuberkulózou, žloutenkou a nově i dalšími nemocemi.....
Takže nejhorší rozhodně nejsme.
Crystal87 píše:
Také mě to vytočilo že je hodně dětí v ústavech?No i kdžy je to hodně smutné tak pořád lepší nežaby denně bylo ve zprávách že našli několik miminek mrtých
Tak s tímhle souhlasím, že je zbytečně moc dětí v ústavech… je spousta dětí, které jsou v ústavu léta, rodiče jim jednou za půl roku pošlou pohled, tím projeví zájem!!! a to dítě nemůže jít do adopce, protože se o něj rodiče zajímají ![]()
Mě to říkal muž ráno, že je u nás moc dětí v děcácích a že chtějí, abychom zrušili babyboxy. Nějak enchápu souvislost, když právě pouze děti z babyboxů jsou okamžitě právně volné a mohou jít do nové rodiny.
Spíš by nás měli vyzvat, abychom upravili, co je projevení zájmu o dítě v děcáku, je směšné, že biologický rodič pošle jednou za rok pohled a dítě kvůli blbý čumkartě nemůže být adoptováno a tráví roky v děcáku ![]()
j.a.n.i1 píše:Crystal87 píše:Tak s tímhle souhlasím, že je zbytečně moc dětí v ústavech… je spousta dětí, které jsou v ústavu léta, rodiče jim jednou za půl roku pošlou pohled, tím projeví zájem!!! a to dítě nemůže jít do adopce, protože se o něj rodiče zajímají
Také mě to vytočilo že je hodně dětí v ústavech?No i kdžy je to hodně smutné tak pořád lepší nežaby denně bylo ve zprávách že našli několik miminek mrtých
a divíš se?Když má matka třeba postižené dítko doma bere na něj o dost méně než stát kdžy je v ústavu
![]()
Já bych v naší republice viděla jako větší problém např. to, jak se může dítě, které bylo týráno, vrátit zpátky do rodiny, kde ho týrali. A pak to, co už tady bylo několikrát zmiňováno, že kvůli jednomu pohledu za půl roku není právně volné, tudíž musí sedět v dětském domově. Babyboxy jsou ovšem dobrá věc, byt´nezabrání vraždám miminek na 100%.
Další příklad toho, že co tady funguje, je potřeba dokonale zlikvidovat ![]()
A koukám, že už to není jen kompetence našich papalášů, ale sahá i za hranice… ![]()
Gladys píše:
Mě to říkal muž ráno, že je u nás moc dětí v děcácích a že chtějí, abychom zrušili babyboxy. Nějak enchápu souvislost, když právě pouze děti z babyboxů jsou okamžitě právně volné a mohou jít do nové rodiny.Spíš by nás měli vyzvat, abychom upravili, co je projevení zájmu o dítě v děcáku, je směšné, že biologický rodič pošle jednou za rok pohled a dítě kvůli blbý čumkartě nemůže být adoptováno a tráví roky v děcáku
Ano, ano, přesně tak, zase někdo hledá problémy tam, kde nejsou a to evidentní, co bije do očí, jakoby neexistovalo ![]()
Tohle mi fakt hlava nebere ![]()
Také by OSN chtělo, ať je více dědí předáno do péče pěstounských rodin, ale mě přijde, že v pěstounských rodinách se dětem věnují o mnoho méně než v dětských domovech a mají tam i menší životní úroveň než DD.
Znám pár rodin, který pěstounskou péče berou zodpovědně, ale i ty rodiny, který se chtějí na tom jen obohatit.