Osová hypotonie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14895
9.1.14 18:55

osová hypotonie

Ahoj holky, jsem naštvaná jak na dětskou doktorku tak i na sebe.
Malému je 8.měsícu a dnes jsme byly konečně u jiné doktorky, která mi vyrazila dech tím že syn má celkovou výraznější osovou hypotonii a motoricky je na úrovni 3 měsíčního dítěte..takže je pozadu o pět měsíců. Po psychické stránce je vše v pořádku. A ted proč jsem naprdnutá..upozornovala jsem doktorku dlouho že nepase koníky tak jak by mě…ona ho obrátila na břicho a,, dobrý mamko umí,,..jiste na 5 minut to zvládl..ale že to doma vidím nezájem, po čase že nedrží ani láhvičku, že si nepřehazuje z ručky do ručky hračky..,,je trošku línější,, že śe mi nezdá levá ruka, pač je jako by v pěst a málokdy jí používá,,jo? mě se zdá že je v pořádku,,začalo jí to být divný a poslala mě teda dál na rehábko až ted v 8 měsících kdy neleze, neplazí, nesedí, nešoupe,…tak jsem dostala doporučení do budějk, ale tam že maj dlouhodobě plno, no tak jsem volala ještě tábor a vzali mě už dnes..a pak stačilo 10 minut prohlídky u doktorky aby mi řekla, že má silnou hipotonii, levá ruka opravdu nespolupracuje a rovnou nás posílá na obědnávku na vojtovku, na kterou nás vemou díky bohu v úterý. Měla jsem víc naléhat, nebo prostě si tam zajet. Okolí mi říkalo že klid, je línější, to chlapci jsou..mají svuj čas..
doktorka taky klid, mamka zase to má po tobě, tys byla taky taková..no až ted jí to začalo být divné..měla jsem dát na instinkt že to v pohodě není. Bojím se do jaké míry bude pozadu…kdy to dožene..
navíc jsem doktorce věřila, protože měla mě jako malou a bratra taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
9.1.14 18:57

Doktorku vyměnit, je to hlavně její vina. Teď se soustřeď na cvičení a nevyčítej si to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
9.1.14 19:03

No na jeho vývoj ted bude dohlížet doktorka v Táboře díky bohu,..malej šmudlík.,,málej jsem se rozbrčela když mi tohle řekla..upozornovala mě že to bude vzhledem ktomu že už mu je 8 měsícu běh na dlouhou trať..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
9.1.14 19:06

Vymněň doktorku, jak nejrychleji to jde.
Neboj se Vojtovka pomůže, musela jsem ji se synem taky cvičit a krásně mu pomohla. Soustřeďte se na cvičení, mysli pozitivně a chval a motivuj dítě.
Držím palce ať cvičení zabírá jak má :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
9.1.14 19:38

Uklidním Tě! Byla jsem na tom s malou v podstatě stejně. Doktorka mě pořád uklidňovala, že je OK (taky stará škola, měla i mě i mé sourozence, ale je výborný diagnostik, nerve atb., vychází vstříc s očkováním, takže jsem u ní zůstala). v osmi měsících už jsem to nevydržela a jako samoplátce jsem s malou zašla na rehábka. Tam se rehabilitační zděsila, proč jsme nepřišli dřív, tak jsme jí to s mužem všechno vysvětlili… Verdikt taky hypotonie, dokonce měla podezření i na lehkou levostrannou hemiparézu, ale Bohu díky se nepotvrdila. Po 4 týdnech vojtovky se malá začala symetricky plazit, po dalších 4 týdnech se nádherně rozlezla, tak jsme cvičit přestali. Chodit začala v roce a týdnu, hned se sama postavila v prostoru a šla, nepadala, byla rozvážná. Vojtovka jí v tomhle hodně pomohla, je taková obratnější, šikovnější, ale i vyčůranější :) Jen to chce se do toho cvičení zakousnout a nepolevit. My začali se cvičením v těch největších vedrech, ale i tak jsem před sousedy musela zavírat okna, protože ten řev byl děsnej :( I jsme kvůli cvičení stornovali dovolenou, protože jsme tomu podřídili v podstatě všechno. Chtěla jsem to mít rychle z krku a povedlo se. My jsme k tomu cvičili i Bobatha, takže jsem celý den nedělala nic jiného než krmila, přebalovala a cvičila, pomáhal i muž, jak už byla veliká, tak jsem ji nemohla pořádně udržet… a jinak - kamarádka chodila na Vojtovku do Budějovic a hodně si stěžovala. Dokonce začala jezdit až sem k nám do Mariánských Lázní k té naší rehábce, protože má hodně dobré reference. Tak buď ráda, že jdeš do toho Tábora :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
9.1.14 20:38

Děkuji, snad se to srovná brzo..některé maminky ale takový úspěch nemají…asi záleží na stavu a šikovnosti dítěte..co i čtu bude to stresující,,pač děti u toho vřískají a ty musíš..budu asi brečet i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
24.4.14 06:58

Ahoj holky, mam dotaz, co to je ta osova hypotonie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
24.4.14 07:25

Je to snížené svalové napětí - taky se říká, že dítě má „slabé bříško“. Tyto děti mají problémy se vzpřimováním, musí se jim pomáhat rehabilitací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
24.4.14 08:20

Diky za vysvetleni. Mam totiz o mesic drive narozeneho syna a po propusteni z porodnice jsme byli pozvani do rizikove poradny na kontrolu. Tam jsme byli kdyz mel maly 2mesice,dr.byla spokojena, jen rekla, ze mame jit na 3 cviceni na rehabky at si pry osvojim handling a ze ma mirne povolene brisni svaly, jinak nic. Po kontrole po serii 3 cviceni na rehabce (doma jsme cvicit nemuseli) rekla, ze je maly moc sikovny a ze uz na rehabky nemusime, ale ze mame prijit za 6tydnu na kontrolu. Tam jsme byli ted, maly ma 5,5mesice, ale uz par dnu se boji cizich lidi, jak ho vezme nekdo cizi kdo na nej jeste ke vsemu nedela cukrbliky, zacne plakat, spise rvat jak tur. :lol: No takze na kontrole nepredvedl nic, celou dobu mel hystericky amok, bobek. Doktorka se mu proste nelibila. :D A tak mi dr. rekla, ze dalsi cviceni by bylo asi vhodne, ale ne zcela nutne, tak jsem se s ni domluvila, ze chodit na cviceni nebudeme. Doma ho mam pry davat jen casto na brisko, coz on se dava sam :lol: uz se pretaci a dela to kazdou chvili. Nerekla mi dr. jinak vubec nic. A ted ctu ve zprave, ze tam napsala-vyrazna osova hypotonie. Tak jsem z toho zmatena 8o A taky ze pry nedodrzuji handling, coz me uplne nasralo a urazilo, nechapu jak na to prisla. :pocitac: Ja, ktera se malemu venuji na 100%,je to me vymodlene miminko. Tak nevim jestli dr. potrebuje jen body pro pojistovnu nebo co?? Kdyby cviceni muj maly opravdu potreboval, tak by nas na nej hnala bez debat ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
24.4.14 08:21

Omlouvam se za tak dlouhy prispevek, ale potrebovala jsem se vykecat, jsem fakt nastvana a nevim co si mam o tom vsem myslet. :( Nerada bych neco zanedbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí