OSPOD od školy

9
15.3.24 16:00

Ospod od školy

Ahoj všichni. Je mi 15let chodim do 8.třídy a já přestupovala na novou školu na minule škole jsem celkem hodně chyběla ale kvůli doktorům a že jsem byla nemocná a měla jsem od doktorů potrvzení že jsem byla u lékaře nebo že jsem byla nemocná a ta nová škola úplně ignorovala tohle co mamka říkala a zařídila na OSPOD. A dneska jsem slyšela že má do školy kvůli tomu přijít policie já se tak bojim chce se mi brečet strašně mám ráda svoji mamku a já nechodim za školu. A nepřežila bych kdyby mě odebrali. Prosím o nějaké rady a klepu se že do školy přijde policie :oops: a to fakt na minule škole jsem měla na omluvnym listě omluvenky od doktorů i lékařské zprávy 😭. Já jsem total skleslá
PROSÍM O NĚJAKOU RADU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66567
15.3.24 16:05
@Bea331 píše: Více

moc tomu teda nevěřím. Policie těžko přijde kvůli tomu do školy, s tebou jednat nebudou. Maximálně se spojí OSPOD s rodiči, ti řeknou, že jsi byla nemocná, lékař to potvrdí a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.3.24 16:15

@vokishka no prostě nevim no proč policie ale kluk ze třídy řekl že slyšel od policie přijde do školy (řekl to učitelce) a učitelka že nebudu říkat proč ale říkala že se to bude řešit i s ospod (takže jsem věděla že se jedna o mě). Ale jsem ráda že fakt máme razítka a zprávy od doktoru a že by to ty doktoři třeba potvrdili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
15.3.24 16:20

Myslíš, ze jsi jediná na světě, koho řeší ospod? I kdyby, mate jak doložit, ze jsi byla nemocná, hod se do klidu, nic se ti nestane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
15.3.24 16:21

Beo pokud chceš nějaké smysluplné rady, tak nelži.
Pokud škola už přistoupí k tomu, že přizve k řešení problémů žáků OSPOD má k tomu hodně dobrý důvod a jedná se o dlouhodobý problém. Už jenom proto, že je kolem toho spousta práce navíc a nepříjemností, tak nikdo neosloví OSPOD kvůli nějakým „klukovinám“ a vždycky je předem snaha vyřešit věc pouze s žákem a jeho rodiči.
Takže pokud chceš pomoc napiš, jak to s těmi absencemi bylo doopravdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66567
15.3.24 16:25
@prokr píše: Více

jo a když to chce vyšetřovat policie, tak si učitele pozve pěkně k sobě, neobtěžují se nějakým chozením po školách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.3.24 16:29

@prokr je to takhle doopravdy. Jsem na té škole teď nová a neznají mě moc. A ten člověk co to podal tak ten už vubec ne. Nechodila bych nikdy za školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
15.3.24 16:34

A nebylo to náhodou tak, že máš mraky zameškaných hodin na které máš omluvenky pouze od maminky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.3.24 16:53

@prokr jak jsem nastoupila teď na tu školu tak jsem měla angínu a i jsem měla zvracení ano to bylo od mamky omluvené. Ale koukli se na absence z minulé školy a tam jsem měla hodně absencí ale vše bylo potvrzeno od doktorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27877
15.3.24 16:59

Hele ty jsi ta co to tu už řešila ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
15.3.24 17:02

TO mi přijde jako blbost. Spolužák měl dost absenci kvůli zdravotnímu stavu a škola to řešila přezkousenim. Ty určitě kecáš. Možná máš něco od lékaře ale vsadím se, že zbytek ne. Určitě jsi záměrně po lékaři nepřišla.
To že jeden spolužák povídal… Nemusí to být kvůli tobě. Však je čas tam spousta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
15.3.24 17:02

Nech to vyřešit dospělé. Proste chod do školy jak mas a zbytek nech na matce. Pokud skutečně nedošlo k zanedbání, nemáš se čeho bát. Pokud ano, tak uz s tím zpetne stejne nic neudelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
15.3.24 17:09

Na anginu jsi musela mít antibiotika tzn. léky na lékařský předpis. Proč tedy nemáš taky omluvenku od lékaře?
Podívej se já Tě nechci trápit a rozumím tomu, že máš teď nahnáno. Ale kdybys měla opravdu všechny zameškané hodiny omluvené od lékaře, nebude to řešit OSPOD a už vůbec ne policie.
Vidím to tak, že jsi měla velmi vysokou absenci omluvenou pouze od maminky, což se bere jako tzv. skryté záškoláctví, neboli jinak řečeno škola má důvodné podezření, že rodiče kryjí záškoláctví a to už má povinnost řešit. Tak to s Vámi škola asi řešila maminka dostala strach a bez omluvenek od lékaře už Tě doma nenechávala, takže nakonec jsi teda měla i omluvenky od lékařů.
Bylo to takhle nějak Beo :srdce:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66567
15.3.24 17:33

v dnešní době nic lékař neomlouvá, jen rodiče. V případě podezření na záškoláctví s domluvou OSPODu může lékař potvrdit, že tam to dítě bylo, že bylo nemocné a mělo důvod nechodit do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17027
15.3.24 17:36

Působí to na mě úplně stejně. Jen tak nikoho OSPOD řešit nebude. Znám případ, kdy právě dítě mělo hodně absencí, málo známek a ty ještě nebyly zrovna výstavní. A OSPOD to neřešil, i když tam dával podnět druhý rodič (byli rozvedení a druhý rodič to šel řešit do školy, protože první to měl u řiti) a nikdo nic neřešil. Učitelka nešťastná, ale OSPOD sdělil, že je dítě v pohodě, jen bývá prostě nemocné (i když se vědělo, že někdy nemocné je, někdy je údajně nemocné, aby nemuselo psát testy).

A jak znám úřady a soudy, tohle vlastně nic špatného není, aby se to řešilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí