Televize v družině

Anonymní
15.3.24 14:06

Družina

Zajímal by mě názor širší veřejnosti s dětmi… u nás ve škole je družina a v ní mají televizi, na kterou děti koukají vždycky když přijdou z venku. Přijde Vám to normální, v pohodě a já to moc řeším?

Příspěvek upraven 15.03.24 v 17:10

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21054
15.3.24 14:09

Podle mě to tam nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37075
15.3.24 14:10

I za nás byla v družině televize s videem a ten kdo donesl kazetu dostal za odměnu čokoládu.
Pokud tam nesedí celou dobu a nepouští jim tam totální kraviny tak bych to nijak neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32526
15.3.24 14:13

Jo, pokud přijdou z venku a pustí se jim na chvíli televize, tak by mi to nevadilo. A nechápu, že píšeš, že někteří rodiče se snaží a když to nejde, tak se spoléhají na rozvíjení ve škole. Co má ta škola ještě všechno za rodiče dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
15.3.24 14:14

Mě to přijde úplně ujetý a značí to neschopnost vychovatelek/učitelek a jejich lenost. Nechat děcka válet se u TV :zed:. Ozvala bych se jako rodič a domluvila bych se s více rodiči a vyjádřila bych nesouhlas, že si prostě nepřeji, aby mé dítě v družině trávilo čas válením se u TV. Jako jednou za čas něco pustit, proč ne, ale ne aby tam jen civěly neustále na TV :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.24 14:16
@Monchichik píše: Více

No to chápu, jen jeden je v práci, a druhý třeba musí uvařit, uklidit, postarat se o sebe, odpočinout si.. a u toho třeba potřebuje mít klid. Zaměstnanec je placený a to ještě k tomu za práci s dítětem, ne že ho dá před telku, ne?

• Citovat
  • Upravit
32526
15.3.24 14:23
@Anonymní píše: Více

No tak jeden v práci, druhý odpočívá, tak pustí dětem televizi a to je v pořádku teda? A v družině to vadí? Netuším, za co všechno jsou placené v družině, ale já bych tohle neřešila, pokud jdou děti po obědě ven a vrací se do družiny než se rozchází domů. Tak jsou taky třeba už unavené a prostě odpočívají chvíli u pohádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102500
15.3.24 14:25

Neřešila bych, byla jsem ráda, že dítko může být v klidu v teple, než mu přijede autobus a ne abych řešila, že se tam nesmí podívat na televizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25020
15.3.24 14:28

Víte, že družina není povinná a že na ni není dokonce žádný nárok? Pruďte dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9210
15.3.24 14:29

Mně by to vadilo. Práce družinářek snad je postarat se o ty děti. Venku je vypustí a mají klid, tak se snad těm dětem mohou pak aspoň chvíli věnovat nebo je aspoň hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1997

Keby to bolo každodenne, vadilo by mi to. Občas, keď sa kvôli počasiu nedá ísť normálne von by som to prežila.

Ale argument “aspoň v družine by nemali keď už doma na to čumia veľa” mi príde teda mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Monchichik píše: Více

Odpočívat se dá různými způsoby, a je dobré to děti učit právě ve škole, kde jsou profesionálové, ne? Televize naopak spíš vyčerpává. Dokonce může narušovat spánek. Rodič je celý den ve škole, vyzvedne dítě a pak musí uvařit, udělat s ní úkoly, uklidit, a pak ji dá třeba na půlhoďku hoďku před pohádku, aby měl čas i na sebe. Zaměstnanec má čas jen na děti a o volném čase si může dělat co se mu zlíbí, ne?

• Citovat
  • Upravit
26747
15.3.24 14:30

Taky jsem proti denním telkam ve škole, u nas i ve školce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27858
15.3.24 14:32

a napadlo tě že jim třeba pustí nějaký zajímavý cestopisný pořad? nebo něco o přírodě? ty se prostě bojíš že je k té tv nebudeš moc posadit ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
15.3.24 14:33
@Serpentini píše: Více

A ještě buzwrujou, že se tam nesmí dělat domácí úkoly :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...