Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
I za nás byla v družině televize s videem a ten kdo donesl kazetu dostal za odměnu čokoládu.
Pokud tam nesedí celou dobu a nepouští jim tam totální kraviny tak bych to nijak neřešila.
Jo, pokud přijdou z venku a pustí se jim na chvíli televize, tak by mi to nevadilo. A nechápu, že píšeš, že někteří rodiče se snaží a když to nejde, tak se spoléhají na rozvíjení ve škole. Co má ta škola ještě všechno za rodiče dělat?
Mě to přijde úplně ujetý a značí to neschopnost vychovatelek/učitelek a jejich lenost. Nechat děcka válet se u TV
. Ozvala bych se jako rodič a domluvila bych se s více rodiči a vyjádřila bych nesouhlas, že si prostě nepřeji, aby mé dítě v družině trávilo čas válením se u TV. Jako jednou za čas něco pustit, proč ne, ale ne aby tam jen civěly neustále na TV ![]()
@Monchichik píše: Více
No to chápu, jen jeden je v práci, a druhý třeba musí uvařit, uklidit, postarat se o sebe, odpočinout si.. a u toho třeba potřebuje mít klid. Zaměstnanec je placený a to ještě k tomu za práci s dítětem, ne že ho dá před telku, ne?
@Anonymní píše: Více
No tak jeden v práci, druhý odpočívá, tak pustí dětem televizi a to je v pořádku teda? A v družině to vadí? Netuším, za co všechno jsou placené v družině, ale já bych tohle neřešila, pokud jdou děti po obědě ven a vrací se do družiny než se rozchází domů. Tak jsou taky třeba už unavené a prostě odpočívají chvíli u pohádky.
Neřešila bych, byla jsem ráda, že dítko může být v klidu v teple, než mu přijede autobus a ne abych řešila, že se tam nesmí podívat na televizi.
Víte, že družina není povinná a že na ni není dokonce žádný nárok? Pruďte dál.
Mně by to vadilo. Práce družinářek snad je postarat se o ty děti. Venku je vypustí a mají klid, tak se snad těm dětem mohou pak aspoň chvíli věnovat nebo je aspoň hlídat.
Keby to bolo každodenne, vadilo by mi to. Občas, keď sa kvôli počasiu nedá ísť normálne von by som to prežila.
Ale argument “aspoň v družine by nemali keď už doma na to čumia veľa” mi príde teda mimo.
@Monchichik píše: Více
Odpočívat se dá různými způsoby, a je dobré to děti učit právě ve škole, kde jsou profesionálové, ne? Televize naopak spíš vyčerpává. Dokonce může narušovat spánek. Rodič je celý den ve škole, vyzvedne dítě a pak musí uvařit, udělat s ní úkoly, uklidit, a pak ji dá třeba na půlhoďku hoďku před pohádku, aby měl čas i na sebe. Zaměstnanec má čas jen na děti a o volném čase si může dělat co se mu zlíbí, ne?
Taky jsem proti denním telkam ve škole, u nas i ve školce ![]()
a napadlo tě že jim třeba pustí nějaký zajímavý cestopisný pořad? nebo něco o přírodě? ty se prostě bojíš že je k té tv nebudeš moc posadit ty
@Serpentini píše: Více
A ještě buzwrujou, že se tam nesmí dělat domácí úkoly ![]()
Zajímal by mě názor širší veřejnosti s dětmi… u nás ve škole je družina a v ní mají televizi, na kterou děti koukají vždycky když přijdou z venku. Přijde Vám to normální, v pohodě a já to moc řeším?
Příspěvek upraven 15.03.24 v 17:10