Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vadilo by mi to. Nemusí mít nutně řízenou činnost, ale nechat je cucet na telku místo aby byly v aktivním kontaktu s ostatními dětmi, když mají tu možnost
nevidím v tom žádný smysl kromě lenosti vychovatelek
Jako televize v druzine byla už za nás, ale nekoukalo se každý den no. Záleží co jim pousti, pokud přijdou po dvou hodinách z venku a děti jsou unavené, tak si lehnou a druzinarka jim pustí třeba nějaký dokument, tak by mi to nevadilo. Já bych od družiny už nějaký velký rozvoj nečekala, je to proste nepovinné, bonus pro rodiče, ze mají hlídání pro děti, rozvíjet se mají ve skole, nebo na kroužku.
@ka2ka píše: Více
Já řeším aby u ní nebyly furt. Vím co tam dělají. Lítají po venku, pak přijdou a dívají se na pohádky. Mě by taky nevadila občas pohádka za špatného počasí, u kámošky mají takové “kino” v hudebním sálu, kde odpo nikdo není a můžou tam jít.
@Anonymní píše: Více
Jinak jsem se dotazovala na Školní inspekci a je to pouze v kompetenci ředitele.
vždyt sama píšeš, že jsou venku a pak mají pohádku tak jak dlouho u ní můžou být?
U nás přijdou z venku ve tři a pokud by pak koukali na tv, tak mi to úplně nevadí… Čas na kooperaci s ostatními mají před vycházkou. Nicméně, jsem to měla tak, že do práce jsem šla na šestou a ve tři už jsem si je vyzvedla…
@ka2ka píše: Více
Ve tři si pro ni můžu přijít a do pěti je družina
já ji tam tak dlouho nenechávám, ale párkrát jsem měla po práci nějaké obíhačky tak vím. I od jiných rodičů. Když nejdou ven tak je TV puštěná klidně pořád.
Vadilo by mi to, ale nevím, jestli bych to otevřeně řešila. Já jsem třeba teď zjistila, že každou hudebku učitelka dětem pouští filmy. Ve čtvrté třídě, kde celá třída má ráda zpívání a na projektech pořád chtěli písničky apod. To mi přijde taková škoda, když ty děti fakt mají zpívání rády, ale samozřejmě když se jich učitelka zeptá „chcete zpívat nebo dáme film?“, tak zvolí film ![]()
Učitelka má havaj a děti jsou nevyřáděné, neumí dýchat, neznají ani z poslechu ze školy nic zajímavého. Je to druhostupnova učitelka, jestli takhle učí všechny hudebky, tak má slušný veget.
@zrcadlo píše: Více
No a pak si učitelé stěžují.. na všechno, hlavně že mají pořád prázdniny. Vychovatelka mi přijde skoro vysněná práce, kdybych neměla tu svou celkem ráda, tak to jdu dělat.. práce od 12 do 17, z toho půlku jen hlídat aby se koukali na TV 😦
@Monchichik píše: Více
Tak třeba by nemusela za rodiče pouštět dětem bednu, kór když to sami nedělají ![]()
Zapomnelas na družinu před vyučováním
a je to blbě placeny
Hele já bydlím nad družinou a ono není o co stát. Ráno mají služby od 6h, potom vedou děti do školy a potom tedy odpoledne. Mají tak třeba zkrácený úvazek a přitom vstávají v 5h, mají rozpůlený den a vrátí se domů poměrně pozdě. Když vidím, co děti vyvádí na té zahradě, tak bych to stádo nechtěla hlídat ani za nic.
Dobří učitelé mají taky práce nad hlavu. Ale holt jsou tam i ti, co se vezou, a ty výchovy k tomu asi mají nejvíc prostoru.
Děti teda ještě nemám, ale stran televize v družině by záleželo na okolnostem. Pokud by to bylo jako za nás. Kdy v družině byla televize i s videem. A pouštěla se občas. Buď když bylo venku fakt hnusně a nedalo se tam jít. Nebo když někdo měl nějakou zajímavou kazetu. Tak to by mi v této míře opravdu nevadilo. Ale pokud by to bylo fakt denně tak to by mi vadilo.
@Karinkas píše: Více
No nevím.. výchovy se vezou? Tam pořád člověk musí výuku vést a poradit si. A mají i 120 dětí v péči, když to mají 1× týdně. Vychovatelka má svých 15-20 dětí každý den, které ji postupně odchází, plat podobný.. ty jo já když nad tím postupně přemýšlím, tak asi fakt změním profesi 😄 malování mě vždy bavilo, zpívání taky, v dělání domácích úkolu jsem jako kovaná.. víc čerstvého vzduchu bych taky potřebovala. Na hřiště ve škole se občas kouknu a žádné rvačky se nedějí 🙂
My jsme ji v družině pro děti se SVP měli. Měli jsme to v ŠVP a pouštěli jsme většinou výchovně vzdělávací pořady. Vyhledávala jsem a testovala i na svých dětech, jestli se to bude dětem líbit.
Nemám proti tomu nic, když se chodí i ven. Děti jsou po řízené činnosti dopoledne unavené a potřebují vypnout. Nepotřebují plno další strukturované činnosti, aby si vychovatelky udělaly čárku. Odpoledne je nejlepší uvolnění, relaxace, pobyt venku a volná hra. I tv v rozumné míře.
Výchovu bez tv považuji za alternativu, kterou nelze po klasické vzdělávací instituci požadovat. Televizi sledují i děti v DD a na internátu.