Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
To bude nejlepší, když do družiny nastoupíš. Poznáš sama, jak se za ten královský plat budeš mít jak v bavlnce. Ráno pěkně služba od půl šestý, pak si odskočíš domů, občas něco odsupluješ a pak služba do pěti, případně déle, když někdo z rodičů včas nedorazí. Budeš celé dny koukat na televizi a malovat si. Práce snů, jdi do toho. Jestli teda máš kvalifikaci - ale i kdyby ne, VOŠ si doděláš levou zadní.
@hanka.br. píše: Více
Koukala jsem.. k mé škole stačí kurz.. a v platové tabulce bych na tom byla skoro jako učitel.
No to by ti řekla nějaká družinářka, co je náplní její práce, jestli jen hlídání…rodič si to musí holt zařídit podle toho, na čem trvá…jestli mu vadí televize, tak holt nebude mít čas doma na sebe, ale bude se věnovat dítěti, když teda dítě potřebuje, aby se mu někdo věnoval. Tak si může dítě doma třeba hrát nebo cokoliv jiného, nemusí koukat na tv, aby měl rodič čas na sebe.
Tak tady by me zajimalo, co v tomto případě znamená to skoro ![]()
@Monchichik píše: Více
Ty jsi vychovatelka, co pouští dětem TV a sama děti nemá co? ![]()
Myslim si, ze deti cumi na telku dost doma. takze ve druzine bych ji vynechala. Nebo treba jen ke studijnim ucelum-jako byl jednou jeden zivot, ukazka prvni pomoci apod ![]()
vychovatel má devítku, to učitel rozhodně nemá
@Liberalissima Tak třeba nemusí děti do družiny dávat, když jí to nevyhovuje. Jestli je to v kompetenci ředitele a tomu to nevadí, tak má smůlu. Tohle jsou prostě věci, kdy se musíš tak nějak přizpůsobit. Vadila by mi tv, kdyby nechodili vůbec ven.
A proč je tvé dítě v družině? To si ho nemůžeš po vyučování vyzvednout a dělat mu program ty? Nechápu ![]()
Platově skoro jako učitel, práce od 12 a stačí ti kurz
Asi mi to úplně stačí.
@Monchichik píše: Více
To je stejné jako nemusíš chodit k doktorovi, když nechceš.. doktor placeny státem pořad musí splňovat nějaký standard, i když je to třeba nadstandardní služba. Stejně tak ve školství.
No ale tohle zrovna asi žádný standard nemá, tady ti psala výše, že je to v kompetenci ředitele. Tak se zeptej ve vaší škole nebo napiš na mšmt.