Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Monchichik píše: Více
Jj já to tak beru. Ve druhé třídě už chodit nebude, jen jsem ji teď nechtěla nechávat chodit samotnou. Mě je to vlastne jedno, jen jsem chtěla slyset názor jiných, a půjdu si vlastní cestou
já jsem do družiny nikdy nechodila, tak ani necítím moc její význam.
@Anonymní píše: Více
Ale do dvou let praxe. Pak se nůžky rozevírají.
@Havlova píše: Více
Ale pro mě by to bylo tohle. A dopoledne bych mohla mít na par hodin svoji práci, to je tak + 10 000 každý měsíc, kdybych k tomu pracovala 2 dopoledne v týdnu
Nemohla, jak jsi na to přišla? Do 8 ve škole a od půl 12 zase.
T. j. 3,5 hodiny bez cesty. Suplování, pomoc s výlety, plaváním, ŠVP,…
@Havlova píše: Více😃 ráno je tam 1 třída. Informovala jsem se - každá vychovatelka má ranní jen jednou týdně a některé vůbec. Pobytovky jsou dobrovolně. Odpolední jednou za čas dám, když pustím dětem ve skole TV, budu mít víc energie na dceru
No tohle je právě jedna z věcí, které jsou mi jedno. Prostě bych byla ráda, že mají kde být a pokud chodí i ven, tak tv mi nevadí. Já do družiny kdysi chodila, to se ještě mohly psát i úkoly
. Význam to má podle mě jen ten, aby měly děti kde být ráno i odpoledne, když jsou rodiče v práci. Takže hlídání…
Co se týče toho kurzu. V družině už nepracuji, není to nic, co bych chtěla dlouhodobě dělat. Žádná práce snů. Ale když jsem tam byla, všechny vychovatelky měly titul a přes to nejel ze strany vedení vlak. I když to zákon nevyžaduje, vzdělanost prý zvyšuje prestiž školy ![]()
Po roce a půl vedení svolilo, že mohou dělat vychovatelky holky, které dříve pracovaly pouze na pozici asistentek a dělaly si k vůli tomu druhou pedagogickou maturitu.
Teď se situace ještě změnila. Dlouhodobé PN udělaly rošádu a ty holky s titulem musely jít učit. Chyběla vychovatelka, tak si jedna, která byla na pozici pouze AP, dělá nějaký kurz, aby to mohla vzít
Maturitu snad má ale už když pracovala se mnou, prohlašovala, že si vzdělání zvyšovat nebude, školu v dospělosti studovat nechce, má dům, zahradu a jiné priority. Že je na své pracovní pozici spokojená.
A to ještě otevřeli další oddělení a prodloužili pracovní dobu, protože rodiče si stěžují i na kraji, že to nestíhají z práce a my jim vyhrožujemr voláním policie a OSPOD ![]()
Do družiny prostě nejsou lidi. Blbá pracovní doba, ta nejblbější, často tam trčíš se zapomenutým děckem, Tvoje na Tebe čeká po kroužku jinde a peníze, které jdou vydělat i jinde ![]()
Moje děti do družiny dlouhodobě nechodí. Jen první rok k vůli aklimatizaci ve škole a doprovodu na obědy. Stejně prvňačku brzy vyzvedávám.
No ale třída jedné dcery měla každý rok jinou vychovatelku. Každá to zabalila, že našla něco lepšího, jedna otěhotněla.
Moje prvňačka má taky nově přijatou vychovatelku.
Pokud někdo pracuje v ŠD a je dlouhodobě spokojený, tak mu to přeju. Každý preferujeme něco jiného. Ale u nás jsou to napříč školami místa s největší fluktuací. Prostě na první rok, dva, než si člověk udělá praxi a vyskytne se něco lepšího.
Nemůžu, protože pracuju, podobně jako vychovatelky. A klienty rozhodně nedávám před televizi, protože jsem unavená.