Zbytečné problémy?

Anonymní
12.3.24 15:48

Zbytečné problémy?

Ahoj holky. Momentálně řeším dost zapeklitý problém. Syn chodí do první třídy a na podzim jsme řešili problém. Konkrétně se jedná o to, že syn měl údajně spolužákovi, se kterým v tu dobu seděl čmárat po ruce, do sešitu atd… Za učitelkou okamžitě šla maminka toho druhého kluka a nařídila rozsazení. O tomto problému jsem se dozvěděla až po nějakém čase. Celou zimu byl klid a včera mi maminka jiného kluka psala, že si se mnou musí promluvit. Vyjadřovala se dost nejasně a vlastně z toho vyplynulo jen to, ze se kluci vzájemně zlobí a at mu doma domluvím. Dneska se chtěla sejít znovu a problém byl naprosto totožný jako na podzim. Mezitím jsem zjistila, že se ty dva kluci začali hodně kamarádit a s nimi i jejich maminky. Podle toho jak paní dneska mluvila jsem pojala podezření, že ji ta první maminka doslova naočkovala proti mému synovi. Což se mi vlastně i potvrdilo. Od jednoho člověka jsem zjistila, že mě skutečně ta první maminka nemá ráda a tímto způsobem se po mě vozí. Dokonce prý prohlásila, že půjdou i k ředitelce, že učitelka to absolutně neřeší. Podle mého názoru se nic zásadního neděje a rozhodně bych to nenazývala šikanou. Jak byste to řešily vy? Děkuji za odpovědi :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ledová káva
12.3.24 15:56

No blbý je, že žádná z vás nezná pravdivou verzi příběhu. Je možné, že je to tak, jak píšeš, stejně jako je možné, že tvůj syn má zálibu v čmárání sousedovi do sešitu. Pravděpodobně bude pravda někde uprostřed. Zkus si promluvit se synem. Co říká on?

• Citovat
  • Upravit
5243
12.3.24 15:58

Nevím, jak bych to řešila, obě moje děti takovéhle blbiny nevymýšlely. A pokud ano, udělaly by to jen jednou a rázně bych zakročila. Proč se zaměřuješ na maminky a ne na svého syna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.3.24 16:02

Asi to z příspěvku nevyplynulo tak jak mělo, paní včera mluvila úplně něco jiného než dnes, včera to brala s humorem a sama rikala, že jejich syn si rád přibarvuje pravdu a dnes vyrukovala s tím, že ji můj syn šikanuje a že nechce chodit do školy apod. Se synem si o tom povídám pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
12.3.24 16:04
@Missterka píše: Více

No a co tedy tvrdí on?

• Citovat
  • Upravit
2
12.3.24 16:07

Říká, že naschvály si dělají oba (něco ve stylu on strkne mě, já jeho apod), o čmárání říká, že to nedělá a nikdo jiný ve třídě s ním nemá problém, pouze tito dva chlapci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35432
12.3.24 16:15

Šla bych za učitelkou. A zejména teda důrazně promluvila s potomkem. Pro mě to teda šikana je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35161
12.3.24 16:32
@Anonymní píše: Více

Mamince bych řekla, že jestli je ve škole nějaký problém, tak se to bude řešit tam, a ne že tě bude obtěžovat a rozkazovat ti. Říkala ti, že se kluci zlobí, ale domluvit máš synovi jen ty? Ona tomu svému domluvila taky? Ptala ses syna, co se děje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.24 16:52
@Fiducia píše: Více

Máš jen tvrzení maminky. Klidně to může být oboustranné, což jsou prostě klukoviny.

Šla bych za učitelkou a řešila bych to s ní.
Na mě si počkala mama spolužáka a pustila se do mě, jaký je náš syn nevychovaný, jak zlobí, jaký má špatný vliv na jejich syna, jak mu náš syn ubližuje a že chce, abych dala našeho do jiné třídy… Bylo to v první třídě. To měl náš syn 20 kg a tento klučík 45 kg a maminka si stěžovala, jak naš do něj zducha, až má ten druhý modřiny… No a nakonec se ukázalo, že se mu ten druhý věčně kvůli něčemu smál, bral mu věci, bránil mu jít na WC a z WC a náš se občas bránil.
Samozřejmě to ten druhý kluk mámě nepřiznal.

• Citovat
  • Upravit
35432
12.3.24 16:58
@Anonymní píše: Více

Jak jsem psala, řešila bych s učitelkou.
Nezlehčovala bych „klukovinu“, na kterou si stěžuje už druhý dítě v polovině první třídy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
12.3.24 17:20

Požádala bych učitelku aby zprostředkovala setkání Tebe s Tvým synem, té druhé maminky se synem a učitelkou a řešili to společně
Ať nemá nikdo ze zúčastněných šanci vykládat na každou stranu něco jiného a myslím si, že i případné lhaní si děti v tomto věku při tomto způsobu řešení rozmyslí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10070
12.3.24 17:26

Řešit s učitelkou. U nás se teď vyskytlo něco podobného, ta hranice klukovina/šikana je dost tenká. Učitelka to důrazně řeší jak přímo s účastníky, tak s celou třídou, zabývají se tím v třídnických hodinách a rozhodně to nenechává být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
13.3.24 13:32

Taky bych řešila s učitelkou, ta by měla nejlíp vědět, jak se k sobě kluci chovají. Podobné klukoviny jsme řešili ve školce pořád… Akorát učitelky se k tomu stavěly tak, že nechtěly nic řešit a to s oběma stranama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí