OSPOD v domě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.8.21 20:26

@j.a.n.i1 Pokud se soused jmenuje stejne, tak je to asi nahoda. Ale pokud se nekdo prejmenuje podle nekoho, koho povazuje podle slov matky za otce, tak s nim snad neco spolecne ma.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.21 20:33

@Lucy75 Diskuse mi normalni neprijde. Taky mi normalni neprijde 3 ruzna prijmeni. Dle slov matky je to v zajmu ditete, matka ma dite v peci, vyhoveno. Osobne jsem rada, ze po dlouhe dobe jsem to prestala resit a zachranila si manzelstvi. Pani ze socialky nechapu (nechapu proc trva na osobni navsteve), snad se to brzy dozvim. Pokud matka chce znova menit prijmeni, neni problem, ale snad se tohle da vyresit i mimo soukromni navatevu. Dekuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
101523
25.8.21 21:16
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Pokud se soused jmenuje stejne, tak je to asi nahoda. Ale pokud se nekdo prejmenuje podle nekoho, koho povazuje podle slov matky za otce, tak s nim snad neco spolecne ma.

A co maji společného, krom toho, ze se jmenuji stejně? V rodnem listě ditete na rozdil od tveho uzasneho partneta neni, s matkou diteze nezije, takze co tedy? Myslis, ze když dite prejmenuju na Kellnera, tak bude dedit miliardy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.21 21:25

@j.a.n.i1 Tak kdyz nema nic spolecne ok. Ale co ma spolecneho s jeho prijmenim manzel? O prijmeni vzdy rozhuduje matka, uredne overeny souhlas zasila manzel pokazde, kdyz si matka preje. Nechapu z jakeho titulu ospod prijde resit dalsi pozadavek matky na zmenu buhvi jakeho dalsiho prijmeni (mozna na dalsiho pana se kterym dite asi taky nema nic spolecne kdyz neni v RL) primo domu? Vsak at si jde zmenu resit s byvalymi panmi. Staci manzela vyzvat at da souhlas nebo prijde to nekam podepsat. Co na tom chce resit doma? Byt v RL znamena platit alimenty, prijmeni muze mit dite jake chce kdyz souhlasi oba. Muze mit treba i 10 ruznych na pozadavek matky. Pani ze socialky bytovy dizajn kuli tomu resit nemusi.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
25.8.21 21:29
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Tak kdyz nema nic spolecne ok. Ale co ma spolecneho s jeho prijmenim manzel? O prijmeni vzdy rozhuduje matka, uredne overeny souhlas zasila manzel pokazde, kdyz si matka preje. Nechapu z jakeho titulu ospod prijde resit dalsi pozadavek matky na zmenu buhvi jakeho dalsiho prijmeni (mozna na dalsiho pana se kterym dite asi taky nema nic spolecne kdyz neni v RL) primo domu? Vsak at si jde zmenu resit s byvalymi panmi. Staci manzela vyzvat at da souhlas nebo prijde to nekam podepsat. Co na tom chce resit doma? Byt v RL znamena platit alimenty, prijmeni muze mit dite jake chce kdyz souhlasi oba. Muze mit treba i 10 ruznych na pozadavek matky. Pani ze socialky bytovy dizajn kuli tomu resit nemusi.

Ty jsi naprosto ale naprosto natvrdla že to ani není možný

On je otec dítěte má povinnosti ale také práva. Že je naprosto nevyužívá je jeho věc. Odspod je instituce která jedná v zájmu dítěte a v zájmu dítěte je zjistit jak to vlastně všechno je že se už podruhé mění jméno. Skoč do zdi. Třeba se ti rozsvítí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.21 21:35

@ludmilaadamkova Ja nemam nic proti tomu at zjistuje. Predvola, zanecha kontakt, domluvi se. Manzel pujde rad podat vysvetleni, podepsat souhlas. Ja jen nechapu co chce zjistovat primo doma. Se zeptam v kancelari, telefonicky. Namisto toho pani z ospodu do telefonu nic nerekne a vymysli terminy, kdy dorazi primo domu i kdyz to ma z ruky.

• Citovat
  • Upravit
76106
25.8.21 21:43
@ludmilaadamkova píše:
Ty jsi naprosto ale naprosto natvrdla že to ani není možnýOn je otec dítěte má povinnosti ale také práva. Že je naprosto nevyužívá je jeho věc. Odspod je instituce která jedná v zájmu dítěte a v zájmu dítěte je zjistit jak to vlastně všechno je že se už podruhé mění jméno. Skoč do zdi. Třeba se ti rozsvítí.

jako nezlob se, já také nechápu, proč OSPOD chce lézt do bytu otce, když matka chce třetí změnu příjmení dítěte?
otec se nestýká, se změnou příjmení nemá problém (to bych já teda řešila víc, proč se dítě za 8 let života už 3× přejmenovalo? není to divné?)
ale co chce ta paní vidět v bytě bio otce nechápu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
25.8.21 22:00

Paní z OSPODu přijde sama, nebo ještě s někým? Manžel zavolal přímo na OSPOD, tak má potvrzeno, že je tamodtud? Pokud už se rozhodnete jí pustit dál, tak by se rozhodně měla legitimovat. Hlavně bacha na to, když začne tahat papíry a bude chtít „něco“ podepsat. V tom případě si papíry vzít s tím, že si vše prostudujete a do týdne jí to odvezete do kanceláře. Nic nepodepsat bez důkladného prostudování. Její dosavadní postup je podivný a hledal bych, v čem je háček, že to nešlo vyřídit u nich v kanceláři. Ještě mě napadlo, že by mohla chtít prošmejdit byt, aby zkontrolovala majetkové poměry a prostor pro další případné navýšení alimentů. Ale to nevím, zda vůbec spadá do pravomoci OSPODU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.21 22:15

@rmot Manzel se domluvil na utery ve 4, volal na ospod. Pani nespominala, ze by mela dojet jeste s nekym. Alimenty se zvysovali pred mesicem. Prukazku od ni budeme pozadovat a pokud bude mit papiry, prostudujeme to.

• Citovat
  • Upravit
2
28.11.22 17:20

Dobrý den chtěl sem se zeptat co znamrná když mi příjde dopis z OSPOD a je tam napsané „k osobnímu jednání ve věci výkonu rodičovské odpovědnosti k výše uvedenému nezletilému“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24751
28.11.22 17:23

To není domů
přečti si to celé i začátek
jde dle mého o předvolání k nim k jednání o svěření do péče, zřejmě řešíte rozchod a soudní úpravu styku s dítětem, ne? čti to celé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.11.22 17:49

@Lucy75 je tam ať se dostavíme ale s manželkou už nejsme spolu dlouho a jsme spolu v pořádku ona ma na starosti dcerku a ja syna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24751
28.11.22 17:57

@Otec961 tak vidíš, žádný Ospod ti domů nejde, prostě se tam dostav, ona dostala taky předvolání, prostě splň co tam je… nic složitého v tom nehledej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný