Ostravská MHD...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1243
4.6.22 19:05

Je to na houby no :mrgreen:
Ale já, když si občas nestihnu zaplatit odisku, tak si kupuju jízdenku přes dpo aplikaci. Platí se tam jako v každém jiném internetové obchodě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
4.6.22 19:50

Spíš než „blbá ostravská MHD“ je to naprosto nepřipravený výlet.
Ostrava už lístky několik let zpětně zrušila, bylo z toho halo, bylo to na internetu, ve zprávách. Není to něco, co by platilo odvčerejška.
Jízdenka se dá koupit přímo v tramvaji na kartu, nebo se dá koupit přes sms, nebo se dá koupit přímo na nádraží, nebo taky přímo přes stránky odis. Nikdy jsem neměla sebemenší problém ani já, ani nikdo z mých známých.
Když jedeme ve větším počtu plus děti, tak to vždycky řeším dopředu, na místě se to pak dělá blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.22 20:11
@LilyJane píše:
Ostrava už lístky několik let zpětně zrušila, bylo z toho halo, bylo to na internetu, ve zprávách. Není to něco, co by platilo odvčerejška.
Jízdenka se dá koupit přímo v tramvaji na kartu, nebo se dá koupit přes sms, nebo se dá koupit přímo na nádraží, nebo taky přímo přes stránky odis. Nikdy jsem neměla sebemenší problém ani já, ani nikdo z mých známých.
Když jedeme ve větším počtu plus děti, tak to vždycky řeším dopředu, na místě se to pak dělá blbě.
:roll: Přečti si úvodní příspěvek a pak kritizuj. Fakt nebylo plánováno, že bychom nestihli přestup… :zed: to můžeme poděkovat zase českým drahám a v tom shonu postarat se týden o cizince s plným programem na každý den, nedivím se, že kolegyně neřešily, jak cestovat po Ostravě, respektive absolutně netušily, že to může být takový neřešitelný problém pro někoho, kdo přijede jednorázově do města :zed:
Do Ostravy to máme přes hodinu vlakem.
No aspoň budu vědět, že do Ostravy na výlet jedině zájezdním autobusem, jinak riskuju průšvih. :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.22 20:54

Stejně dopadla kolegyně ze školy, nakonec taky platbu kartou vzdali, nicméně někdo jí pak prozradil, že pro školy je fajn hromadná jízdenka: https://www.dpo.cz/…izdenka.html ale to už ona neměla čas vyřešit na fleku s bandou žáků.
My s dětmi ze školy jeli taky do U6 a nám naštěstí vlaky vyšly na jedničku, takže jsme z O-střed šli s dětmi cca 15 minut a byli jsme na místě. S tou naší partou kdybychom jeli ještě MHD, tak počítám, že bychom se možná nedopočítali :mrgreen: stačili nám přestupy během jízdy vlakem.

• Citovat
  • Upravit
3914
4.6.22 21:30
@Anonymní píše: :roll: Přečti si úvodní příspěvek a pak kritizuj. Fakt nebylo plánováno, že bychom nestihli přestup… :zed: to můžeme poděkovat zase českým drahám a v tom shonu postarat se týden o cizince s plným programem na každý den, nedivím se, že kolegyně neřešily, jak cestovat po Ostravě, respektive absolutně netušily, že to může být takový neřešitelný problém pro někoho, kdo přijede jednorázově do města :zed:
Do Ostravy to máme přes hodinu vlakem.
No aspoň budu vědět, že do Ostravy na výlet jedině zájezdním autobusem, jinak riskuju průšvih. :nevim:

Přečetla jsem si úvodní příspěvek. A trvám si na svém. Pokud organizuju něco takového, připravím se na možnost, že se spoj nestihne ať vím, co pak mám dělat. Já vlakem jezdila několik let, takže moc dobře vím, jak (ne)spolehlivé ČD jsou a je nutné mít vždycky nějaký plán B.
Nechci být hnusná a kritizovat, protože vím, že takové akce dají zabrat. Ale právě proto se má předvídat.
V tomhle případě stačilo aby měly kolegyně staženou appku dpo v mobilu a mohli si nakoupit klidně 50 jízdenek a nebyl by problém. Stačilo by, kdyby mrkly na stránky, co dělat, když budou potřebovat využít MHD pro velkou skupinu lidí.
DPO nepočítá, že mhdčkem budou ob den jezdit neorganizované skupiny 20-30 lidí, kde má jízdenku platit jeden člověk, který na to není nijak připravený. Obyčejně se to totiž plánuje.

Co se týče té kontroly o zaplacení - revizor má takový přístroj kde kontroluje platnost dokladů. Když mu dáte svou platební kartu, jenom tam přehodí nastavení z odisky na kartu a zjistí jestli na danou kartu je vystavená platná jízdenka a pro kolik lidí. Vyžádat doklady je možné pak skrz internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8865
4.6.22 21:34
@LilyJane píše:
Přečetla jsem si úvodní příspěvek. A trvám si na svém. Pokud organizuju něco takového, připravím se na možnost, že se spoj nestihne ať vím, co pak mám dělat. Já vlakem jezdila několik let, takže moc dobře vím, jak (ne)spolehlivé ČD jsou a je nutné mít vždycky nějaký plán B.
Nechci být hnusná a kritizovat, protože vím, že takové akce dají zabrat. Ale právě proto se má předvídat.
V tomhle případě stačilo aby měly kolegyně staženou appku dpo v mobilu a mohli si nakoupit klidně 50 jízdenek a nebyl by problém. Stačilo by, kdyby mrkly na stránky, co dělat, když budou potřebovat využít MHD pro velkou skupinu lidí.
DPO nepočítá, že mhdčkem budou ob den jezdit neorganizované skupiny 20-30 lidí, kde má jízdenku platit jeden člověk, který na to není nijak připravený. Obyčejně se to totiž plánuje.Co se týče té kontroly o zaplacení - revizor má takový přístroj kde kontroluje platnost dokladů. Když mu dáte svou platební kartu, jenom tam přehodí nastavení z odisky na kartu a zjistí jestli na danou kartu je vystavená platná jízdenka a pro kolik lidí. Vyžádat doklady je možné pak skrz internet.

díky za obsáhlé vysvětlení. Aspoň vím, kam výlet určitě neplánovat, pokud nad vyřešením jen jízdy nechci strávit půlden :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65240
4.6.22 21:44
@Dixies píše:
Nedají. Papírové jízdenky jsou už pár let zrušené. Platí se buď Odiskou, platební kartou nebo sms.

Da se koupit neco na tri jizdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3181
4.6.22 21:47

@Ahep No pro jednoho to vyjde draho… Kdysi se mi stalo, že jsem zapoměla kartu, tak jsem koupila v automatu hotově, fakt už nevím jaká byla částka 50 nebo 100? Ale šlo to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
4.6.22 22:16
@Finkaa píše:
@Ahep No pro jednoho to vyjde draho… Kdysi se mi stalo, že jsem zapoměla kartu, tak jsem koupila v automatu hotově, fakt už nevím jaká byla částka 50 nebo 100? Ale šlo to…

Ale to je přeci nesmysl, aby jeden platil tak drahou částku.

Jak jsem tu u výše četla, je možno platit kartou, SMS nebo jakousi kreditovou jízdenku si koupit na několik jízd
1. SMS, které začínají 9 mi můj smart mobil potažmo operator, neakceptuje a nespolupracuje s nimi
2.platebni kartu mám, ale ne tu přikládají
3.abych platila za jednu jízdu 50 nebo 100kc, tak to se radši budu soudit, co je to v té Ostravě za bordel, že nejde koupit v automatu jízdenka na MHD na 1 jizdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.6.22 23:21

@andelka83 A proč ji teda nezaplatila hotovostí? Většina automatů na zastávkách je na mince a tam, kde jsou na platební karty (osobně vím jen o hlaváku), tak se tam mincemi dá platit taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76782
4.6.22 23:33
@LilyJane píše:
Když jedeme ve větším počtu plus děti, tak to vždycky řeším dopředu, na místě se to pak dělá blbě.

přece nemohli plánovat dopředu, že jim ujede vlak a budou potřebovat 30 jízdenek na MHD :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
4.6.22 23:46
@Ahep píše:…
1. SMS, které začínají 9 mi můj smart mobil potažmo operator, neakceptuje a nespolupracuje s nimi

To si může jeden (tedy zákazník) sám zapnout / vypnout u tel. operátora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65240
5.6.22 06:37
@Ivan PPZ píše:
To si může jeden (tedy zákazník) sám zapnout / vypnout u tel. operátora.

Ne vždy. Kdyz jsem mela tarif pres manzela z práce, tak jsem k tomu nemela opravneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
5.6.22 08:23
@Hoa Mai píše:
@andelka83 A proč ji teda nezaplatila hotovostí? Většina automatů na zastávkách je na mince a tam, kde jsou na platební karty (osobně vím jen o hlaváku), tak se tam mincemi dá platit taky.

Nakonec jsme našli funkční automat ( neměli na nádraží, v trafikách, v infocentru, a jeden automat nefungoval) a danou jízdenku sehnali. Naštěstí my jsme měli dostatečnou časovou rezervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.6.22 10:53

@andelka83 Na nádraží byl jen jeden funkční automat? Vždyť je jich tam aspoň 6. Ale stále nechápu to, cos psala, že babička nemohla koupit lístek, protože neumí platit kartou. Takže nějaký funkční automat na kartu tam byl. Pak ale není problém způsob placení, protože každý automat na kartu má i možnost placení mincemi. Proto tomu nerozumím. Spíš jestli nebyl problém v tom, že babička neuměla používat dotykovou obrazovku, kterou právě ty automaty s možností platby kartou mají. Nicméně v tom stále nevidím důvod k růstu. V Brně máš vsude možnost platby mincemi, v Ostravě ani prd. Já jsem tam loni jela po mnoha letech na sraz spolužáků, o zrušení papírových jízdenek jsem nevěděla. Vzala jsem si jen hotovost, protože jsem tehdy měla na účtu málo a proto mi přišlo zbytečné karty tahat. No a pak jsem čučela jak puk, že si žádnou jízdenku nemůžu koupit ani za zlaté tele. Naštěstí jsem měla času dost a sraz nebyl daleko, tak jsem šla pěšky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí