Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejsem z Ostravy, ale - učitelka asi ví dopředu, že pojede s dětmi tramvají a nějak to vyřeší,
a tvůj dotaz nebo spíš stížnost napiš na ostravskou dopravní společnost, než na emimino, tady jestli jsou nějaké Ostravačky, tak fakt za to nemůžou
@stinga tak předpokládám, že Ostravačky by mi poradit mohly. Tenhle systém už je tam delší dobu. ![]()
Ptali jste se na informacích na hlavním nádraží?
My tam (odtud nás poslali hned vedle) kupujeme papírové 24hodiné lístky.
Ještě doplňuji, že o víkendech a prázdninách 24h jízdenka platí pro 2 dospělé a 2 (3?)děti.
@Evkad píše:
Ptali jste se na informacích na hlavním nádraží?My tam (odtud nás poslali hned vedle) kupujeme papírové 24hodiné lístky.
Ano, ptali jsme se tam a tuto možnost nám bohužel nikdo neřekl
Takže jsme zkoušeli platit těma kreditkama a pak to vzdali, protože tomto systémem bychom stejně už všechny nestihli zaplatit.
Jako fakt jsme nadšeně vystupovali ![]()
Normálně koupíš lístky v automatu - na všech velkých dopravních uzlech jsou. Nevidím problém, na Ostrava hl. n. jsou určitě. Mě to placení platební kartou přijde fajn - přiložíš a jedeš (případně přiložíš ještě při výstupu) nikde se nezdržuješ kupováním lístku a hlavně pokud je pro tebe pak výhodnější celodenní lístek (projela jsi víc jednotlivých jízd) tak se ti to samo překlopí…
@Finkaa Děkuji z informaci a smiřuju se s tím, že tam byl zrovna nějaký nekompetentní de.bil, když nám mimoostravským nebyl schopen poradit tak základní údaje. ![]()
@Finkaa píše:
Normálně koupíš lístky v automatu - na všech velkých dopravních uzlech jsou. Nevidím problém, na Ostrava hl. n. jsou určitě. Mě to placení platební kartou přijde fajn - přiložíš a jedeš (případně přiložíš ještě při výstupu) nikde se nezdržuješ kupováním lístku a hlavně pokud je pro tebe pak výhodnější celodenní lístek (projela jsi víc jednotlivých jízd) tak se ti to samo překlopí…
Já měla taky problém s ostravskou mhd; v automatu se na 1 byc. jízdu jízdenka koupit nedala pro 1osobu, platební kartu nemám přikládají ale obyc., a platit z mobilu mi také nejde-nebere čísla začínající 9 a pak mám internetové bankovnictví, nikoli z mobilu. Tak jsem musela jet načerno. ![]()
No Ostravské děti pokud jezdí často, tak mají odisky. Takže já klukům na výlety dávám jejich karty. Kdo nemá, tak myslím se dá koupit kreditova jízdenka, a tou by se mělo dát zaplatit více lidem než obyčejnou platební kartou. Tu používám já, když jezdím MHD. Celoroční kupon nebo jiný, se mi nevyplatí.
Jinak ja jsem zas rostla v sobotu v Brně. Potřebovali jsme koupit slevnenou, dětskou 24h jízdenku. A babička, která s ním jela neumí tou platební kartou kupovat jízdné.
@Anonymní píše:
Takže kdyby chtěla jet učitelka se třídou třeba do Zoo, tak se taková situace řeší jak?
Existuje kreditní jízdenka. https://www.odiska.cz/Home/Help/4
Koupíš ji v automatu i na každé ODIS prodejně. Nemá omezení počtu jízdenek na 1 jízdu, takže učitelka po nástupu nacvaká 25 dětí a 2 dospělí, kartu přiloží a hotovo.
No Ostrava zrusila bezne listky, uz je to komplikované. Ani nevim, jak by ted clovek vyuctoval pracovni cestu. Pro skolni skupiny existuje neco, ale to ti meli byt schopni poradit, ale jen na dopravnim podniku, ovšem taky některé pobocky zrusili ![]()
@subsomi píše:
Existuje kreditní jízdenka. https://www.odiska.cz/Home/Help/4
Koupíš ji v automatu i na každé ODIS prodejně. Nemá omezení počtu jízdenek na 1 jízdu, takže učitelka po nástupu nacvaká 25 dětí a 2 dospělí, kartu přiloží a hotovo.
no…jak to tak čtu, tak pro mimoostravské to znamená, že by tam měli dopředu zajet, koupit, nahrát kredit a pak jet…jako kupovat to se skupinkou malých dětí za zády,
to fakt netuším, jak moc je to realizovatelné, zvlášť, když ten systém vidíte poprvé…
![]()
@Finkaa píše:
Ani nevím, že se dají koupit lístky
A to ostravskou mhd jezdím i když jezdím buď na kreditní jízdenku nebo na odisku ![]()
@smajlik345 píše:
Ani nevím, že se dají koupit lístkyA to ostravskou mhd jezdím i když jezdím buď na kreditní jízdenku nebo na odisku
Nedají. Papírové jízdenky jsou už pár let zrušené. Platí se buď Odiskou, platební kartou nebo sms.
Ahoj Ostravačky…vzhledem k tomu, že naše škola je v projektu Erasmus, přijeli nás navštívit cizinci- děti a jejich učitelé. Naším úkolem mimo jiné bylo ukázat jim krásy České republiky. Jeden den jsme se tedy vydali vlakem do Ostravy- U6, jump aréna…ale holt jsme nestihli přípoj a bylo nutné se dopravit z Ostravy hl. n do Ostravy střed. Takže jsme to řešili tramvají, kde k našemu překvapení nekoupíte lístky a bylo nám řečeno, že musíme použít kreditní kartu. Na jednu se ovšem dají koupit pouhopouhé 4 lístky, jak nám bylo řečeno a bez nějakého vytisknutí, že jsme platili??? WTF???
To jako vážně? Takže kdyby chtěla jet učitelka se třídou třeba do Zoo, tak se taková situace řeší jak? Děkuji za rady a odpovědi!!!