Pocity při vzlétání a přistávání

10486
3.6.22 08:05

Pocity při vzlétání a přistávání

Zdravím, v létě nejspíše poletíme poprvé letadlem. Občas slýchám, že při vzletu a při přistání, mají lidé různé potíže s ušima. Jak byste to popsali člověk, který nikdy neletěl :D je to jen nepříjemné nebo i bolestivé? A co takovéty speciální špunty do uší? Pomáhají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35799
3.6.22 08:10

Prostě ti zalehnou uši :nevim: vem si žvýkačku by nebo bonbon. Ne, nebolí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
3.6.22 08:11
@marinka5 píše:
Zdravím, v létě nejspíše poletíme poprvé letadlem. Občas slýchám, že při vzletu a při přistání, mají lidé různé potíže s ušima. Jak byste to popsali člověk, který nikdy neletěl :D je to jen nepříjemné nebo i bolestivé? A co takovéty speciální špunty do uší? Pomáhají?

Nejspíš to bude u každého jinak.

Já osobně mám na létání nejraději ten vzlet a přistávání, asi v tom bude i adrenalin, ale jsem taková jakoby natěšená, napnutá.
Při startu letadlo jede, hrká, zrychluje, motor nabírá obrátky a pak se to vznese, při přistání mě baví sledovat z okýnka, jak se všechno přibližuje, opět je to napínavé, na nějaké uši si ani nevzpomenu.

Ale ten samotný let, všechno hučí, nuda, pak mi občas trochu zaléhávají uši, je dobré mít žvýkačku nebo se napít.
Přeji štastný let :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
3.6.22 08:14

Nebolí to, prostě Ti zalehnou uši. Stačí žvýkačka bonbón…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4093
3.6.22 08:15

Potíže s ušima mohou nastat, když je člověk nachlazený. Pokud bys v době letu měla rýmu, tak si před letem dej splaskávající kapky do nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
3.6.22 08:25

Nejlepší pocit při přistání je, když je přistání od moře. Pořád jen voda, voda, teď se to začne přibližovat, voda je blíž a blíž,… A pak si řekneš, kde je sakra nějaká země, a kde je vlastně přistávací dráha? Jen to prosím tě neříkej moc nahlas, mohla bys vyděsit polovinu cestujících :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
3.6.22 08:29

@marinka5 Prostě zalehle uši :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
3.6.22 08:30

@Annabela11 ok 😊 já vím, že pro většinu lidí je létání běžná věc, ale pro mě ve 32 bohužel ne a čím je člověk starší tím má jaksi více oba z toho, co ho čeká 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15871
3.6.22 08:31

Jednou jsem zaspal přistání, takže jsem nevyrovnával tlak a solidně mi luplo v uších. Ještě druhý den mě bolely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
3.6.22 08:34

@marinka5 Nevím jestli pro většinu. Ja mám z létání spíše strach až hrůzu zalehle uši je to nejmenší :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
3.6.22 08:36

Můžou ti zalehnout uši. Takže si vezmi na start a přistání žvýkačky, bonbóny nebo stačí i pořádně polykat. Vic na to trpím při přistání, když klesá moc rychle.
A ještě upozornění, než letadlo nabere určitou výšku, a pak když zase začne sestupovat, tak není možné jít na záchod. Takže hlavně jestli letíš s dítětem, tak je dobré na to pamatovat. Někdy je to otázka pár minut, ale už se mi taky stalo, že jsme hodinu litali nad letištěm v nízké výšce a na záchod už se nesmělo :roll:

• Citovat
  • Upravit
7859
3.6.22 08:44
@marinka5 píše:

Ano, můžou ti zalehnout uši.
A kdo napíše, že ti maximálně jen zalehnout uši a nebolí to, tak je magor, který ví takový houby, že by už radši nic nikam psát neměl.
Může se ti totiž stát, že se ti nepovede vyrovnat tlak ve středouší při přistávání (třeba když jsi nastydlá nebo máš nějaké dispozice, nebo kombinace všeho). Je to stejný princip jako při zanořování u potápění. A ta bolest, která pak následuje, je tak strašná, že bys radši 2 porodila, než pokračovala v tom přistávacím manévru. Bohužel, zatímco u potápění se prostě vystabilizuješ v dané hloubce a až pak pokračuješ, tak letadlo kvůli tobě přistání nepřeruší a odkroutíš si to v pěkné bolestivé agónii.
Takže to je taky možnost. Naštěstí ty jen standardně bezbolestně zalehlé uši jsou častější. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
3.6.22 08:45
@marinka5 píše:

Já třeba netrpím na nic, ani při potápění jsem neměla problém. Ale preventivně si vždycky beru cucací bonbón.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
3.6.22 08:45
@Petr-33 píše:
Nejlepší pocit při přistání je, když je přistání od moře. Pořád jen voda, voda, teď se to začne přibližovat, voda je blíž a blíž,… A pak si řekneš, kde je sakra nějaká země, a kde je vlastně přistávací dráha? Jen to prosím tě neříkej moc nahlas, mohla bys vyděsit polovinu cestujících :D

Tak je pravda, že není na škodu se podívat, jestli je plavací vesta na svém místě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4897
3.6.22 08:59

Jak tu už psali, bolest to je pokud bys třeba měla chycené dutiny - to se mi jednou stalo, že jsem letěla se „zadní rýmou“ a bylo to teda peklíčko. Hlava třeštila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí