Osvědčený a dobrý zákusek

121
23.7.13 23:50

osvědčený a dobrý zákusek

Moc prosím o tip na nějaký osvědčený a dobrý zákusek. ;)
Má kamarádka s manželem nám moc pomáhá a já bych jim chtěla nějak udělat radost. :hug:
Napadlo mě něco dobrého upéct. Nemáte někdo nějaký osvědčený recept, který by ve své konečné formě dokázal udělat radost. :kytka:
Díky za každý receptík. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tykvička
23.7.13 23:53

Záleží, co máš za suroviny, zda chceš nepečený či pečený,.. toho je tolik.. jkaou máš představu?

• Citovat
  • Upravit
Tykvička
23.7.13 23:58

Jeden takový lehký letní by tu byl:

Tvarohové osvěžení 0,5l mléka
1ks jemně mleté želatiny
2 vaničky nízkotučného tvarohu
4-6PL moučkového cukru
piškoty
půl šálku silné kávy
jahody (nebo jakékoliv jiné ovoce) klidně i v kombinaci s mandarinkami nebo cokoli jiného

Želatinu připravíme dle návodu na obalu (10min nechat bobtnat v mléce, pak zahřívat, dokud se želatina nerozpustí, pozor - nesmí vařit!).
V míse smíchat tvaroh s cukrem, přilít mléko s želatinou a pořádně rozmíchat (nejlépe šlehačem, ale pro lenochy jako jsem já to jde i rukou )
Do dortové formy na dno naskládat piškoty navlhčené kávou s rumem, zalít půlkou tvarohové směsi, naskládat ovoce a dolít zbytek.
Dát vytuhnout do lednice a pak už jen servírovat.

Dělám v různých obměnách, jde to i úplně bez cukru, nebo jen s minimem, s piškoty nebo bez, s čerstvým ovocem, ale i zavařeným - třeba se zavařenými broskvemi je to super, jahody, borůvky, maliny, cokoliv, co je momentálně po ruce, případně pro tvarohomily i jen samotné bez ovoce třeba s piškoty.

Je z jiného serveru, loni jsem ho dělala s rybízem. Ale napadlo mě třeba tohle:

Hustý karamelový aneb Baileys po domácku
Na 750 ml budete potřebovat: 1 salko, 0,5 l mléka, 1 vanilkový pudink, 2 dcl rum / whiskey
Hodinu povařte v papiňáku salko v plechovce. Poté nechte vychladnout. Mezitím si připravte pudink dle návodu na obalu a opět nechte zchladnout. Do pudinku vmixujte postupně zkaramelizované salko. Nakonec přilijte i rum nebo whiskey. Z tohoto množství vznikne asi 750 ml lahodného nápoje.

;)
  • Citovat
  • Upravit
121
24.7.13 00:01

@Tykvička
se surovinami si zatím nedělám hlavu. Všechno potřebné dokoupím. Zatím moc děkuji za tip. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
24.7.13 00:02

Hodim Ti sem recept na mrkvový dort - hodně lidí se bude ofrňovat…ale chlapi, kteří se orňujou nad názvem, pak dokonale mlaskaj nad tím výtvorem - vozím ho na návštěvy a má vždy úspěch! jen si tím trochu zaneřádíš kuchyň :lol:

Mrkvový dort
Dort :
3 vejce, 2 hrnky cukru krystal ( já dávám třtinový a méně ), 1 hrnek oleje, 1 lžička soli, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička mleté skořice, čtvrt lžičky muškátového oříšku, 2 hrnky hladké mouky, 2 hrnky jemně nastrouhané mrkve, 1 hrnek nahrubo nasekaných vlašských ořechů, 1 hrnek ananasu na kousky ( já dávala meruňky a bylo to lepší, dle chuti ), 1 lžička vanilkového cukru a nebo vanilkové aroma
Poleva :
250g měkkého tvarohu, 125g změklého másla, 150g cukr moučka (toto je dle receptu, já dávala 70 a bylo to ok. ), 1 – 2 lžičky vanilkového cukru, 60g orestovaného kokosu
Postup:
V jedné míse smícháme vejce s cukrem a olejem. V jiné míse promícháme sůl, sodu, skořici, muškátový oříšek a hladkou mouku. První směs vmícháme do druhé, pak přidáme mrkev, ananas, ořechy a vanilkový cukr nebo aroma. Těsto vlijeme do vymazané a hadkou moukou vysypané pečící formy na dort o průměru 24cm a pečeme při 180°C asi 80 minut, dokud nebude zapíchnutá špejle do středu dortu suchá. Upečený dort dáme na 1 hodinu vychladnout.
Připravíme si polevu : vymícháme tvaroh dohromady s máslem, přidáme vanilkový cukr a za stálého míchání přidáváme po částech cukr a pak orestovaný kokos. Polevu rozetřeme na vychladlý dort.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
24.7.13 00:06

Mě napadlo udělat doma Kinder mléčný řez. Jestli má děti, tak by ji to třeba potěšilo. Někde jsem na to viděla recept, musí to být mňamka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
24.7.13 00:09

@Sphynx Lady
Děti sice má, ale na prázdniny jsou u babiček, takže ta mlska by byla jen pro ni a jejího manžela.
Vůbec ale nevadí. Mrknu na recept a uvidím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
24.7.13 00:14
@caspar1 píše:
@Sphynx Lady
Děti sice má, ale na prázdniny jsou u babiček, takže ta mlska by byla jen pro ni a jejího manžela.
Vůbec ale nevadí. Mrknu na recept a uvidím. :kytka:

Já bych to snědla sma na posezení aj bez dětí. :mrgreen: Ale pro dva dospělé je asi lepší nějaký jiný dort, jak navrhovaly holky přede mnou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
24.7.13 00:14
@caspar1 píše:
@Sphynx Lady
Vůbec ale nevadí. Mrknu na recept a uvidím. :kytka:

Já bych to snědla sama na posezení aj bez dětí. :mrgreen: Ale pro dva dospělé je asi lepší nějaký jiný dort, jak navrhovaly holky přede mnou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
24.7.13 00:17

Já doporučuji tento, ňam! Je opravdu výborný.

http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
24.7.13 00:17

Míša řezy - klasika, výborné!
Těsto:
6 vajec, 6 lžic cukru, 2 lžíce oleje, prášek do pečiva smíchat se 6 lžic polohrubé mouky a 3 lžíce kakaa. Utřít žloutky a cukr a olej, pak přidat sypké části, nakonec sníh z bílků (vyšlehej s troškou soli). Plech vymazat a vysypat, péct než se těsto odlepí od krajů.
Náplň:
Změklé, nebo rozpuštěné máslo 250g šlehej s 500g tvarohu, 150g cukru moučka a troškou rumu. Namazat a uhladit na vychladlé těsto a vrazit do lednice.
Poleva:
150g i víc hořké čokolády (můžeš rozpustit ledové kaštany, mají skvělou chuť), 100g stoprocentního tuku (tuk dá polevě lesk, s máslem je matná), ve vodní lázni rozpouštět a když je rozpuštěno, po kapkách přidávat 2 lžíce mléka. Pak natřít na řezy, uhladit, vychladit, je to mňamka!
Krájet horkým nožem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
24.7.13 00:18

@valkil
Taky mě to napadlo. Ten dělám doma dost často, tak jsem si říkala, že bych udělala něco zase jiného a neokoukaného (neojezeného). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.7.13 00:26

Bebe střecha. JEdnoduchá, výborná a vypadá hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
24.7.13 00:30

Domaci věnečky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
24.7.13 00:48

@Verca85
A jaký je recept? Pokud můžu poprosit? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí