Těsto na bramboráky zčernalo, je ještě jedlé?

530
23.7.13 20:30

Těsto na bramboráky

Ahoj, chtěla bych se zeptat na jednu věc, včera jsem si připravila těsto na bramboráky, ale bohužel nakonec jsem je nedělala a tak jsem těsto zasypala moukou a dala do ledničky a dnes když jsem je chtěla udělat bylo nahoře černé :roll: nejdřív jsem to chtěla „seškrábnout“, ale pak jsem si řekla, že to přeci nevyhodím a zamíchala to a v tu chvíli mi napadlo, jestli je to vůbec jedlé??? už jsem je udělala a vypadají dobře i voní hezky, ale nevím zda je sníst… co by jste dělali vy? (vím dotaz jak od prvňáčka, ale dokud se to nepřihodí, taková blbost vás ani nenapadne že :lol: a taky vím, že pokud je to na vyhození, tak jsem si tím zamícháním těsta zrovna nepomohla :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8781
23.7.13 20:31

Brambory na vzduchu černají, nic tomu není. Doporučuje se zalít teplým mlékem a předejít tím černání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
23.7.13 20:32

Ahoj, ja bych to normalne snedla..je to cerne od pusobeni vzduchu. dobro :* u chut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
23.7.13 20:33

Taky bych se nerozmýšlela a snědla…bramboráky jsou moje srdcovka, budu si je muset hned zítra udělat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
23.7.13 20:33

Nejezte to! Radši to pošlete nám, my to okoštujem a pak vám řeknem zda je to jedlý :mrgreen:
Nic tomu není, brambory na vzduchu černají, ale je to jen estetický problém. Příště to něčím takryj, to trochu pomůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.13 20:35

Já se taky hlásím na dobrovolné ochutnání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
900
23.7.13 20:35

No mela jsi to zalit vodou nebo mlekem, ale myslim, ze i po tom zamichani se nikdo neotravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6141
23.7.13 20:38

Je to ok, zrovna včera jsem taky takové černé těsto míchala a jsem naživu a pošmákli jsme si. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
23.7.13 20:38

Jéééé moc vám děkuju, já už se lekla, jestli to náhodou není třeba plíseň, ale říkala jsem si, že to snad jen zčernalo na vzduchu :lol: tak to je dobře, že tomu nic není, mám na ně totiž strááááášnou chuť :pankac: a kdo má také chuť, není problém - přijďte, za dobrou radu vám vošouch ráda dám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
23.7.13 20:40

.

Příspěvek upraven 03.02.14 v 17:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
23.7.13 20:44

Musím se tomu teď smát :D co vše se v dnešní době dá řešit na netu, ale na druhou stranu je to dobré, pomohlo mi to, akorát si teď připadám jako trubka :mrgreen: :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
23.7.13 20:44

@tamata děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
23.7.13 20:47

Je to v pořádku. Včerejší vodu z bramboráku vylij a zamíchej těsto, na pánvi se barva ztratí ;-) to je jen jakoby oschlé. Když nejsou brambory namočené, tak zčernaj. Tomu nic není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.13 20:49
@Elis22 píše:
Musím se tomu teď smát :D co vše se v dnešní době dá řešit na netu, ale na druhou stranu je to dobré, pomohlo mi to, akorát si teď připadám jako trubka :mrgreen: :lol: :oops:

Myslím, že se tak cítit vůbec nemusíš. Ono se řeší na netu i mnohem horší věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
23.7.13 21:09
@Elis22 píše:
Musím se tomu teď smát :D co vše se v dnešní době dá řešit na netu, ale na druhou stranu je to dobré, pomohlo mi to, akorát si teď připadám jako trubka :mrgreen: :lol: :oops:
:lol: :lol: :hug: taky občas takhle uletím, ale tohle mě pobavilo :pankac: Jinak přeji dobrou chuť ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí