Těsto na bramboráky zčernalo, je ještě jedlé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44356
23.7.13 21:11

Dělám to tak běžně - bramboráky milujeme a dělám jich horu..Napřed si udělám ve volné chvíli těsto, potom jdu s dětmi ven a potom smažím(třeba ráno těsto a bramboráky k večeři). Černé mi absolutně nevadí, zamíchám, přidám mouku, pokud brambory pustily moc vody(my máme raději bramboráky tužší s více mouky) a smažím :palec:

Se divím, že jsi zjistila až teď, že brambory černají 8o To já vím od dětství, mamka si to taky tak dělala dopředu a já to dělám taky tak. Když nakrájím ráno brambory do hrnce k obědu, jdu s dětmi na dopoledne ven a nezaliju je vodou tak, aby nevyčníval ani kousek, zčernají - neřeším..Jako píše se, že by se to dělat nemělo, protože do vody se uvolňuje škorb a látky - živiny, které by měly zůstat obsaženy v bramborách. Ale jak jinak to dělat s dětmi, že..Zavření doma celé dopoledne k vůli vaření oběda nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15045
23.7.13 21:13

Nic tomu neni, videlas nekdy testo v tech kbelicich, kdyz si chces dat bramborak u stanku? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30409
23.7.13 21:35

@Elis22 taky bych to snědla, ale rada pro příště. Já dávám těsto do sklenic, které zavíčkuju a tím pádem brambory tolik nečernají. A když jo tak tu trošku z vršku seberu a vyhodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
23.7.13 21:41

Normálně udělat a sníst, ale teda koukám, že takhle na noc. Mě je třeba po bramboracich hodně těžko a dát si je takhle na noc, tak děkuju pěkně, asi bych se moc nevyspala. A celkově pro tělo, to není teda nic moc, takhle na večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí