Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, holky mám dotaz, na sopbotu bgudu péct dceři dort, prvně jsem měla v plánu si udělat korpusy už v pátek ráno a tím že odpoledne ho dodělám jenže musím k dr takže nebudu mít čas si je upéct. Myslíte že si ho můžu upéct už ve čtvrtek k večeru s tím že ho dozdobím a naplním krémém v pátek odpoledne??
Já to tak dělám normálně, jeden den upeču korpus a druhý den plním ![]()
Děkuju za rady, nebyla jsem si úplně jistá, budu dělat třípatrový takže to pečení trošku času zabere, tak si ve čtvrtek upeču, v pátek ráno naplním a potáhnu krémm a odpo už můžu pěkně potáhnout fondánem a zobit ![]()
Ja ho ještě rozříznu a pokapu sirupem, než ho zabalim do folie
@zelenaprisera a můžu se zeptat jakým sirupem? vím že se to dělá aby byl korpus vláčnější
@brumi s pečením máš zkušenosti? 3patrový bude potřebovat již výstuhy, aby se to nebortilo
Jinak já si chystám jeden den figurky, další den korpusy, další den plním krémem a nechám pořádně vychladit a poslední den před „předáním“ potahuju a dozdobím. Korpus dám jen do igelitu a žádný problém s ním není. Lehce pokapávám až při promazávání. Navíc ne moc do okrajů a ani ne horní plát, aby nešla vlhkost k potahovce a netekla.
@brumi píše:
Ahojky, holky mám dotaz, na sopbotu bgudu péct dceři dort, prvně jsem měla v plánu si udělat korpusy už v pátek ráno a tím že odpoledne ho dodělám jenže musím k dr takže nebudu mít čas si je upéct. Myslíte že si ho můžu upéct už ve čtvrtek k večeru s tím že ho dozdobím a naplním krémém v pátek odpoledne??
Úplně klidně, po vychladnutí dej do sáčku a do ledničky, je horko jsou to dva dny, oschnul by Ti.
Ve výrobnách se dělají den dopředu aby se to dobře krájelo.
@jowana juju právě že pečení je moje velká záliba, jen jsem nikdy nedělala dva dny předem korpus max jeden den… figurky a ostatní zdobení mám v plánu si udělat uzž ve středu večer
@brumi píše:
@zelenaprisera a můžu se zeptat jakým sirupem? vím že se to dělá aby byl korpus vláčnější
Dělává se rozvar - vody a cukr - rozvařit, musí přejít varem, jinak dle chuti ![]()
@brumi píše:
ja mám doma jen malinovej ![]()
Když bych dělala dort na sobotu, zacala bych ve stredu nebo ve čtvrtek, takze bez problémů…