Dort s marcipánem - rady

ity
535
17.7.13 09:55

dost a marcipán

Ahoj holky, chci dceri k 1.narozeninam delat dort berusku s marcipánem. Mam dva dotazy: muzu na upeceni korpusu pouzit takovou tu nerezovou obloukovou misku? A další - když si chci udelat domaci marcipan, muzu místo sušeného mleka pouzit susenou smetanu? Dekujiiiii:)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

21860
17.7.13 09:57
@ity píše:
Ahoj holky, chci dceri k 1.narozeninam delat dort berusku s marcipánem. Mam dva dotazy: muzu na upeceni korpusu pouzit takovou tu nerezovou obloukovou misku? A další - když si chci udelat domaci marcipan, muzu místo sušeného mleka pouzit susenou smetanu? Dekujiiiii:)

Osobně bych upekla normálně v kruhové formě a pak ořezala a z ořezů „vytvořila“ hlavu, vždyť beruška nemá hlavu v tom jednom tvaru… A s marcipánem neporadím, ale držela bych se receptu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13997
17.7.13 09:58

V nerez misce klidně upéct můžeš a ad sušená smetada třeba tady . Já bych ji tam nedávala.

Příspěvek upraven 17.07.13 v 10:02

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
ity
535
17.7.13 10:00

No popravde, nevim, jak bych dělala z klasicke formy, není zas tak velka a jak ji orezat?:( z toho toho tolik zase nebude…?mam najity jeden recept, kde ta beruska je jakoby v jednom, prave pak dodelane tim marcipánem:)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
ity
535
17.7.13 10:05

@Len-til-kah a propeče se to i uvnitř???bojim se, ze to tam nebude dopecene:( Ten receptik tam nemuzu najit, ale nasla jsem jeden na googlu, ze by se susene mleko dalo nahradit susenou smetanou:)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.13 10:14

Holky, vím, že je to trochu mimo, ale třeba to paní pomůže:
http://www.youtube.com/watch… Znáte pořad Báječné dorty? Většina dílů je na Youtubě… já ho miluju!! Myslím, že se tam dá báječně inspirovat a zároveň i celkem slušně něco málo při pečení dortů přiučit ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13997
17.7.13 10:17
@ity píše:
@Len-til-kah a propeče se to i uvnitř???bojim se, ze to tam nebude dopecene:( Ten receptik tam nemuzu najit, ale nasla jsem jeden na googlu, ze by se susene mleko dalo nahradit susenou smetanou:)

Nerozumím, proč by se to nemělo propéct. V nerezových miskách se běžně peče. Pečeš, až dopečeš (zkouška špejlí).

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
ity
535
17.7.13 10:23

@VelitelkaRoty Mrknu, dekujiiii:) @Len-til-kah No ja nevim:) pecu dort vždy jen jednou za cas a to jen ještě v kalsicke dortove forme, tskovyto jsem ještě nedělala, tak sjem mela strach, jestli to nezustane syrove:) vyzkoušíme spejli a uvidíme:)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6276
6.1.15 22:16

Prosím o radu nějakou zkušenou pekařku. Můžu dát pod marcipán krém z vyšlehaného hustého pudingu a tučného mascarpone? 'Chtěla bych udělat dva pudingy do 0,5 - 0,75 l mlíka a do toho vyšlehat tak 250 g mascarpone.

Nerozteče se mi to?

Díky za rady :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1519
6.1.15 22:23

Ja davam vzdy maslovy krem pod potahovacku. u tohoto bych mela strach, ze by to steklo.ale treba nekdo bude mit zkusenost s takovym kremem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1262
6.1.15 22:41

Raději bych dala máslový nebo máslovo-pudinkový krém. Sice je mascarpone hodně tučné, ale v poměru s pudinkem je to málo. Taky záleží, jestli se dort brzy po nanesení potahovky sní nebo až třeba druhý den, to už bych se bála

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.15 23:20

Pod marcipán jedině pudinkovo máslový krém, nikdy ne šlehačka nebo tvaroh, marcipán by se rozpustil a stekl :nevim: Už jsem pár dortů udělala, tak o tom něco vím :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6276
6.1.15 23:35

A jak děláte prosím ten máslový krém? To asi není problém, část pudinku vyšlehám s mascarpone dovnitř dortu (budu do toho dávat ještě maliny) a část smíchám s máslem nahoru, ne?

Čistě teoreticky mě napadlo - nemohl by marcipán prostě jenom ležet na piškotu bez krému? Nebo by to nedrželo? Nebo by to bylo suché?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1703
7.1.15 01:06
@kacz píše:
A jak děláte prosím ten máslový krém? To asi není problém, část pudinku vyšlehám s mascarpone dovnitř dortu (budu do toho dávat ještě maliny) a část smíchám s máslem nahoru, ne?Čistě teoreticky mě napadlo - nemohl by marcipán prostě jenom ležet na piškotu bez krému? Nebo by to nedrželo? Nebo by to bylo suché?

pokud tam dáváš maliny, udělala bych máslovo-pudinkovo-čokoládový krém, dělám ho a všem chutná, a maliny se do něj hodí, mascarpone bych tam nedávala vůbec, ale důležité je co komu chutná, pod potahovku musíš dát slabou vrstvu krému nesmí v něm být šlehačka či tvaroh, rozteklo by se to, ten krém se tam dává, aby se jednak zahladili veškeré nerovnosti na korpusu a jednak aby to drželo. Pokud by jsi trvala na krému z mascarpone, v tom případě ale musíš udělat mantinely z máslového krému tak, aby při potažení dortu nepřišla potahovka vůbec do styku s mascarpone.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4993
7.1.15 02:41
@kacz píše:
A jak děláte prosím ten máslový krém?

Dělala jsem salko-máslový krém, vyšlehá se máslo se zkaramelizovaným salkem. Je hodně sladký, bych ho použila fakt jen na oddělení od marcipánu, dovnitř bych dala něco jiného.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama