Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@romype já budu právě dělat čokoládový korpus a dovnitř vanilkový pudink + mascarpone + maliny.
Máslo + pudink bez malin nahoru by teda byl OK? Máslový krém dovnitř nechci, nikdo z nás to nemá rád.
@kacz píše:
@romype já budu právě dělat čokoládový korpus a dovnitř vanilkový pudink + mascarpone + maliny.Máslo + pudink bez malin nahoru by teda byl OK? Máslový krém dovnitř nechci, nikdo z nás to nemá rád.
to je jasný, když to nemáte rádi, na dort si to nedáte
musíš ale udělat ty mantinely, celý dort potřít slabou vrstvou jenom máslového krému,
pak by to téct nemělo.
Ahoj zeny, chci vedet vas nazor…
Nejaky ten marcipanovy dort uz mam za sebou, ale nikdy ne pro sebe, budu mit narozky tak sem si rikala, ze uz by mohlo dojit i na me…a napadlo me upict puncak a potahnout marcipanem. Bojim se ale aby se mi na puncaku hmota neroztekla, prece jen je puncak mokry dortik…co myslite?
Když ho pomažeš máslovým krémem, tak ne. Stačí vytvořit bariéru, ať se ta vlhkost nedotýká marcipánu a v pohodě ![]()
@Akivasha myslela sem si to no.Jak mslis ze by stacila tlusta vrstva? Preci jen je hodne mokrej…
Určitě jo, hledala jsem teď na netu a dokonce jsem našla recept, kdy to podmazávali jen marmeládou (což bych teda neriskovala). Ale přes tu vrstvu máslového krému se to nemá šanci namočit, když to namažeš fakt pečlivě. A hóóódně to před potažením vychlaď, ať ti něco nesteče!
No ale bude to mňamka - já jsem na punčácích závislá a marcipán zbožňuju, dala bych si hned ![]()
@Akivasha no prave taky miluju oboje, tak sem si rikala, ze si udelam radost k narozkam.ja jinak davam puding+maslo krem ale pak celej ten dort pod marcipan potiram marmeladou a vzdy ok, akorat naposledsem pouzila misto kupovany svoji domaci a rotekla se mi vila amalka, kazdopadne sem to vyresila krasne tim, ze jsem si udelala dalsi hmotu tmavsi zelenou a prekryla jsem ji tu rozteklou, jako ze je tam tmavsi trava nebo mech ![]()
Prosím o radu jak barvit marcipán? Zkoušela jsem to s práškovými potravinářskými barvami a výsledek teda byl dost strašný ![]()
@Medisek nejlepší jsou gelové barvičky, já mám tyto http://www.ceske-formicky.cz/?…
Ten prášek je potřeba nejdřív rozmíchat v trošce alkoholu. Anebo gelové barvy. V obou případech se to musí celkem dlouho hníst, aby se docílilo rovnoměrné barvy
Gelové barvy se dají koupit i v Tescu. Včera jsem je tam pořídila. Mají tam i obarvenou hmotu - spíše něco jako fondán než marcipán.
@Míša38 Ano, také jsem to tak podobně dělala. Na korpus jsem dala marmeládu, krém máslovo-pudinkový (mezi patra ještě na krémy krájené jahody)a potáhla domácím marcipánem.
@ity já peču v klasické kulaté dortové formě. Když patrový, či nějaké zvíře, upeču více korpusů a ten jeden kruh okrájím dle požadovaného tvaru a zbytky korpusu použiji na výplň.