Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
chtěla bych vás poprosit, jestli máte někdo nějaký opravdu osvědčený recept na ruský boršč. Manžel o něm pořád mluví a já ho ještě nikdy nevařila ( moc nemusím červenou řepu
). Ale co bych pro něj neudělala, že?
Tak prosím o pomoc. Moc díky. Lucka
Aj môj manžel ma s ním toľko otravoval, až som si našla recept v kuchárke a podľa neho pripravila boršč a nakoniec chutil aj mne ![]()
300g predného hovädzieho mäsa
1cibuľa, 2 menšie cvikly, 100g koreňovej zeleniny,
4 paradajky olúpané, 1/2 malej hlávky kapusty,
2 zemiaky, 2 strúčiky cesnaku
6 zrniek čierneho korenia, 2 bobkové listy, 2 lyžice múky, 1 lyžica octu, soľ, 2 lyžice a masla a 2 lyžice oleja, lyžička cukru (to som nedala) a nakoniec smotana pri podávaní
Mäso uvaríme v slanej vode a pokrájame. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, cesnak, cviklu a koreňovú zeleninu, olúpané paradajky, koreniny a zalejeme mäsovým vývarom a podusíme. Po 15 min pridáme pokrájanu kapustu a zemiaky a zas podusíme. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme zvyšným vývarom a primiešame do polievky. Dochutíme octom, cukrom. Pri podávaní do kažej porcie dáme lyžicu kyslej smotany.
Dobrú chuť
Kati
Díky moc. Určitě vyzkouším. 2 cvikly, to budou asi červené řepy, že? Přece jenom občas mi není některé slovo ve slovenštině jasné, omlouvám se. ![]()
Jeste bych dodala, ze nejlepsi borsc je kdyz se dela vyvar ze tri druhu mas, treba hovezi, drubezi a veprove. To je pak fakt vyborne, ale i z thoo samotneho hoveziho je dobry
Ja ho mam moc rada, uplne jsem na nej dostala chut ![]()
Kacica
Nedávávám brambory a nezahušťuju moukou.
Na malinké kousky nakrájím přední hovězí, na směsi oleje a másla osmahnu nakrájenou cibuli, zarestuju maso, osolím, přidám bobkový list, nové koření a celý pepř, zaleju teplou vodou a dám dusit (do papiňáku na třicet minut, když chci být stylová nechám táhnout v normálním hrnci tak dvě hodiny).
Zvlášť uvařím vcelku červenou řepu (neloupat, nekrájet, jinak se ta krásná rudá barva vylouží), asi tak 15 minut, pode velikosti, nechám vychladnout, oloupu, nakrájím. Nakrájím si další syrovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, kedluben, zelí). Když je maso skoro měkké, přidám syrovou zeleninu a rajský protlak (když to chceš mít super dobré, orestuj mrkev na másle, přidej protlak a pak teprve dej do polívky). Nakonec nakrájenou červenou řepu. Ochutím octem (klidně vinným nebo balsamikovým, ale i klasický kvasný stačí), je-li třeba přisladím, dosolím.
Do každého talíře lžičku kysané smetany a je to. Měla by to být červená polévka se spoustou zeleniny, s chutí hovězího a aromatem divokého koření.
Dobrou chuť.
Jo a nedá se uvařit v množství menším než minimálně 8 porcí, ale ohříváním a stydnutím je stále lepší a pokud vydrží tři dny, tak je úplně úžasná.
ja delam borsc podle tohodle receptu je vyborny, doporucuju http://www.nadoma.cz/…r_detail.php?…
Díky za receptíky, zkoušela jsem zatím jeden z televize a kupodivu to chutnalo i mě. Tak mám aspoň další alternativu až nebudu vědět co vařit.
Ahoj holky,
nebyl by ještě nějaký osvědčený receptík? Urodila se nám řepa a manžel má choutky ![]()
@Paoloska píše:
Ahoj holky,
nebyl by ještě nějaký osvědčený receptík? Urodila se nám řepa a manžel má choutky
Ahoj,
my vaříme tento http://www.apetitonline.cz/…maminky.html
Mohu ho jen doporučit, je fakt vynikající ![]()
@Hanka-L Díky moc
Jdu do toho (o víkendu) a jsem opravdu zvědavá na výsledek ![]()