ovesné kaše-ne z prášku

2748
2.1.08 20:47

ovesné kaše-ne z prášku

Mám prosbu najde se mamina(y), která ví jak připravit kaši například z pohanky, jáhlů, ovesnou atd.s mlékem pro 8,5měsíční dítko. Kupované bych chtěla střídat s připravenými doma, mohli bychom tak vytvořit pestřejší jídelníček dítěti. Samozřejmě také hraje role cena těch kupovaných instantních. Pomůžete? Někde jsem už něco četla, ale nezdálo se mi to, že by se mělo mléko z prášku (UM) vařit.No, každopádně porsím podrobný popisek, ať miminku neublížím.Díky Petra ________________
""http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbunadg20070413_0_My+Kiky+is.png:http://tickers.baby-gaga.com/…+Kiky+is.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2304
2.1.08 21:27

Ja kupuju jemne ovesne vlocky od Emca. Jsou trosku nadrcene a tak se nemusi tak dlouho varit. Uvarim je normalne ve vode az domeka. Vznikne proste kase. Necham trosku vychladnout a pak do toho namicham UM (jen prasek). To se totiz pravdu nevari.
Pohankovou kasi delam z pohankove krupice. Postup stejny. Ted jsou si koupila i instantni pohankovou kasi primo z pohankoveho mlyna. Ta se rozmicha jen v horke vode nebo mlece.
Jahlovou kasi jsem mela taky instantni z obchodu ze zdravou vyzivou. Jahly jsem se pokousela varit i normalne, ale i kdyz jsem je xkrat proplachla, tak mi pripadly horke, tak jsem to vzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
2.1.08 21:42

Ahoj Petko, tak ja mam zkusenosti s varenim kasicek opravdu hodne, protoze muj prdola je alergik, tak jsem nucena sledovat jeho jidelnicek docela prisne. Varim mu kase ovesne, jahlove, pohankove, amaranthove, quinoove, atd. Jsou vsechny bezlepkove, takze jsou rychle a lehce stravitelne. Jediny problem bude asi to, ze ja je varivam za:,–(ne z vody, protoze Theo ma alergii na mlecny protein. Moznost pro tebe by byla uvarit ji hodne hustou z normalni vody a potom jenom rozredit na prijatelnou konzistenci tim UM. Varit v mliku je stejne komplikovanejsi, protoze se ti to snaze spali.
Nejrychlejsi a nejjednodussi je kase ovesna, zavaris vodu, nasypes ovesne vlocky, promichas, ztlumis plamen a varis mirne tak 5 minut (pomery sypkych vlocek a vody ti psat nebudu, mas to vzdy uvedeno podrobne na baleni).Potom jdou v mziku blesku vyrobit kase jahlova a spaldova, ktere se daji koupit instantni ve zdrave vyzive. Jenom to zamichas do horke vody a mas kasicku hotovou. Nemusis se bat, neni to nicim dochucovano, prislazovano, zadne pridane vitaminy a stopove prvky, jen ciste cerealie.
Jahlova, pohankova a quinoova se da taky uvarit docela bezproblemove a rychle, pokud sezenes tyto cerealie v podobe vlocek. Zavaris vodu, pridas vlocky a varis takovych 5 minut. No a nakonec jsou kase celozrnne. Ja varim jen jahlovou, quinoovou a amaranthovou. Pohanka ma zrna docela velke a pouziva se spise jako bezlepkova alternativa priloh. Uvaris nejlepe ty kase tak, ze si je navaris do zasoby ve vetsim mnozstvi a potom uchovavas v lednici a jen rozredis a prihrejes (ja vzdy varim celozrnky na tri dny). Jahly, quinou nebo amaranth properes v situ pod studenou vodou (amaranth a quinou nechas pod tekouci vodou 2-3 minuty, cimz odstranis horciny a saponiny, ktere maji tyto rostliny prirozene jako obranu proti skudcum). Jahly se navic musi trikrat sparit varici vodou, aby z nich odesla horkost. Potom das tyto pseudocerealie do hodne studene vody a varis klokotem do mekka. Hodne saji vodu, tak ji musis podle potreby dolevat. Quinoa se vari takovych 20 minut, amaranth 30 minut, jahly obdobne 30-35 minut. Ja je vzdy jeste necham dojit pod poklickou, abych mela jistotu, ze jsou opravdu mekke. U amarnathu a quinoy te ovsem muze trochu zmast jejich konzistence i po uvareni, ktera je lehce zvykaci, coz je normalni. :)
Omlouvam se za tento detailni, rozsahly elaborat na tema kasi, snad ti to k necemu bylo. Muj prcek ma vubec nejradsi kasi z quinoy, kterou smicham se svestkovou ekologisckou presnidavku, pridam trochu olivoveho oleje a zbasti mi to i s talirem. Ale kazde mimi je jine, tak hodne uspechu ve vareni. :wink:
Zdravi Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
2.1.08 22:01

Tak to jste mne maminky opravdu potěšily, že jste mě nenechaly ve štychu! Moc díky, xxsigi jsi stručná, ale výstižná a korvapuusti mi zase dala návod sice obsáhlý, ale na kaše jejichž jména jsem v životě neslyšela. Myslím, že vyzkoušíme uvidíme. Korvapuusti a jak staré dítko máš? :lol:
Díky Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
2.1.08 22:15

Peto, jestli ji nekde pobliz od Frenstatu, tak tam je ten pohankovy mlyn a daji se tam poridit pohankove vyrobky za rozumnou cenu. Ja jen, ze vidim zlinsky kraj.
Doufam, ze s kasiskama uspejes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.1.08 22:45

Muj prdolka ma rok a pul. Zacla jsem mu davat ty kase zhruba v 8-9 mesicich, nejdriv jahlovou a ryzovou, potom ostatni. Jinak moji rodice jsou z Ostravy a maminka byla jednou na vylete a skoncili nekde u pohankoveho mlyna, mozna je to ten samy, o kterem jste se zminovaly. Pan mlynar mamince prodal kasi instantni (mela jsem prijet s Theem do Cech na navstevu) a rikal ji, ze by se pry pohanka vubec varit nemela. Jak ji jist v nevarenem stavu nevim, ale asi to taky jde. To jen na bok.
Ta quinoa a amaranth (ktere jsou ti asi mene zname) pochazeji z jizni Ameriky (hlavne Bolivie) z oblasti And, pestuji se ve vysokych nadmorskych vyskach, jsou to plodiny stare tisice let pestovany indiany jako posvatne a maji neskutecne mnozstvi vsech moznych vitaminu a prvku (hlavne vapnik a zelezo…dobre pro vegetariany). Opet jsem se rozepsala, ale snad te nalakam je otestovat, fakt to za to stoji. Pa, Marketa

• Citovat
  • Upravit
2748
2.1.08 22:45

Tak tak blízko do Frenšťátu to nemám, ale kdyby náhodou tudy někdo ze známých jel, tak je to dobré vědět, Díky. Jsem ze Vsetína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
2.1.08 22:56

Pohanka z mlýna od Frenštátu - Šmajstrlova mlýna se opravdu nevaří. Stačí ji jen zalít horkou vodou. Je to proto, že je loupaná za studena a zachovává si všechny vitamíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
2.1.08 23:10

Aha, tak to ted aspon vim. Jinak jeste jsem si vzpomela, ze moje znama si dava kazde rano takovou zdravotni kasi z grepoveho cerstve vytlaceneho dzusu, avokada, sezamoveho a pupalkoveho oleje, ruznych semen a prave syrove pres noc jen namocene a rozemlete pohanky. Tak je to asi mozne ji jist v syrovem stavu. Tento recept je ale pro dospelaky, ne pro miminka. :lol:
Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
3.1.08 11:18

Jenom by mne ještě vlastně zajímalo kolik mlíčka v prášku se dává, např. na 120ml kaše dát 4odměrky sunaru, tak jako bych dělala dokrm, nebo já nevím-ještě prosím písněte. Asi si říkáte-začátečník jeden..... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
3.1.08 11:24

A napadlo mě vlastně, doufám jen, že u nás ve zdravé výživě něco seženu, jelikož máme jen jeden obchůdek, více se jich tu asi neuživí a tak malé město… No uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
3.1.08 12:29

Peto, ja davam toho mlika jako kdyz delam sunar. Podle navodu kolik tekutin tolik sunaru. Nekdy to delam jen ve vode a maly to taky ji. Mleko pije rano a vecer a vypije mi 500ml, coz je v jeho veku dost. Jeste ji jogurty a tak ma mleka dost. Tak kase ma nekdy nemlecne.
U nas v roznove jsou zdrave vyzivy dve a to jsme vetsi zapadakov nez Vsetin. Kazdopadne jsem je zatim videla v kazde, tak mrkni. Zrovna dneska jsem si dve koupila. Jinak stranky vyrobce www.nominal.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
3.1.08 15:30

Tak si představte dnes jsem si na oběd dělala pohanku,zadívala jsem se na ten obal a zjistila, že vlastně pořád kupuju(tu samou)pohanku kroupa z mlýnu Šmajstrla, že se vyrábí ve Frenštátě p.R.-mají tu i na obalu web.stránky tak tam mrknu. A vzpomněla jsem si taky, že v obchodě co ji kupuju mají i pohanku krupici, myslíte si, že je to ta instantní, co se nevaří? Je opravdu taková jemná, teda chci říct, že tak vypadá.
Díky za to mlíčko a w. stránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
3.1.08 16:04

Tak jsem mrkla www.pohankovymlyn.cz (Šmajstrla)a našla tam opravdu to, že se tato pohanka nevaří, protože je mechanicky loupaná. Takže asi i ta krupice se nemusí vařit-to je dobré. Sortiment tam však zatím nebyl, stránky jsou ve výstavbě. Víc si musím přečíst až večer, včil nemám čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
3.1.08 20:18

Ja jsem tu pohanku koupila a jmenuje se to pohankova kase. To je to co se rozmicha jen v teple vode nebo mleku.
Tu krupici varim normalne jako klasickou krupici. Ani jsem se nedivala na pytlik jak je to tam napsane, co s tim. Proste jsem to brala jako krupici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí