Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky, mám dotaz:-) malej - 4 měsíce má pořád osypané tvářičky, takové červené tečky. Nevím z čeho by to mohlo být, zkoušela jsem nejíst čokoládu, pak nepít džusy. Ale z toho to nebylo. Tak jestli náhodou nemáte některá zkušenost z čeho by to mohlo být?
No to asi ne, poněvadž sluníčko teď nesvítilo a stejně byl osypanej ![]()
používáme Klorane s cold cream. ale tím ho nemažu každý den. Nevím no, na koupel používáme Linolu a pak mu obličej ničím nemažu. Ještě mě napadl prací prášek ale to používám Batole, tak to by snad vadit nemělo.
A co na to doktorka? Ve čtyřech měsících tam ještě chodíte relativně dost často, asi už to tedy viděla…?
Podle mě to může být i novorozenecké akné. Malé se to také ještě občas ukáže a tu už není tak maličká. Anebo ty potničky. Na to akné dáváme obkládek z jarischovým roztokem a potom míchanou mastičku, ale to nevím jak se jmenuje
![]()
ahoj,
podle me je to novorozanecke akne, mame ho taky. Nema ty flicky i na ouskach? My trosku mame. Neni to nic hrozneho ani to na prvni pohled neni vide. Ted uz je to o hodne lepsi, ale porad to tam jeste ma a mel to i v zime - porad. Ja mu to kazdy vecer mazu Excipial kremem. Jestli pomaha nebo ne nevim. Lepsi to ma, ale nevim estli diky tomuto kremu. Je toho velka tuba, neni na predpis a stala asi 100ku. Mazu mu tim i suchou pokozku na loktech a tak ruzne. Doktorka rikala, ze se to casem ztrati samo.
noo my to měli z UM, byli jsem s tim na kožnim a dostali mastičky na pupínky a pak na suchy pupínky, taky pěnu do koupele, nebo olej vlastně.. prej tím projde každé mimi..a ty mastičky nám pomohli.. malý se osypala nejen tvářička ale i hlaička..
noo my to měli z UM, byli jsem s tim na kožnim a dostali mastičky na pupínky a pak na suchy pupínky, taky pěnu do koupele, nebo olej vlastně.. prej tím projde každé mimi..a ty mastičky nám pomohli.. malý se osypala nejen tvářička ale i hlaička..
My meli asi v 6 tydnech cervenou vyrazku a pomohlo nam 3× denne omyvani repikovym cajem. Za 2 dny to bylo pryc, doporucuju ![]()